Ovocný salát k snídani
FOTO: archiv autorky

Ovocný salát k snídani

15. 12. 2015

Ovocný salát k snídani je velmi jednoduchá a zdravá pochoutka. Zkuste ho také, nabije vás energií.

Potřebujeme (od všeho jeden kus):
pomeranč
banán
kiwi
granátové jablko

Postup:
Pomeranč rozkrájíme, pak přidáme jeden pokrájený banán na kolečka, na kolečka také nakrájíme jedno kiwi a vydlabeme granátové jablko, jehož šťavnatá zrnka ozdobí náš salát.

Je to k snídani výborný salát. A zároveň zdravý. Zrna granátového jablíčka jsou sladkokyselá a velmi výrazná, obsahují vápník, fosfor, železo, hořčík.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(2.5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Salát je dobrý, ale rozhodně nenahazuje snídani,,kdy máme přijmout potraviny s energií, jako jsou cereálie, aby organizmus mohl začít pracovat. Tento salát se hodí jako přesnídávka.
Soňa Prachfeldová
Po přečtení jsem dostala chuť a jdu vyrobit, něco z toho máme doma.
Alena Várošová
Stejně jsem psala,že bych palcování,bodování a hvězdičkování zrušilo,akorát to popudí další íčkaře k nenávisti.
Hana Čadová
Dobrá ovocná snídaně, ale pro diabetika sníst celý banán není vhodný. Já snídám ovesné vločky,1/2 nastrouhaného jablka, bílý jogurt a malou lžičku rýžového sirupu.
Hana Šorejsová
Jani, na hvězdičkách to nestojí, já vím, že máme rády ovoce, z léta si pamatuji, že jsme spolu ve stejný čas krájely melouny, a já ovoce mám ráda, ale i zeleninu. Takto upravené je to opravdu chutné, a saláty jsem se naučila opravdu na druhé straně polokoule. Tak si zkuste a poznáte. Granátové jablko dám občas i do pomazánek k vínku. Díky !
Jana Šenbergerová
Hanko, moc se omlouvám. Já chtěla nadšeně přizvukovat ovocné snídani a opět se mi povedlo odeslat jen jednu hvězdičku místo pěti, která pak zhatí všechno předchozí hvězdičkování. Denně už mnoho let snídám, a teď i Pavel, jen ovoce. Krájím ho co nejméně, aby se zbytečně neokysličovalo. Ve formě salátu ovšem vypadá krásněji. Mohu vřele doporučit.
Hana Šorejsová
Míšo , také díky !
Michaela Přibová
Hanko, to je výborný začátek dne, taková vitamínová bomba. Jen jsem jednou četla, že banán nemá být dohromady s kiwi, že se ruší vitamíny. Tak nevím. Já moc zdravě nejím :)) Děkuji.
Hana Šorejsová
A co to má tohle vše společného s "mým" ovocným salátem ? Vy se vzbudíte, dáváte k mým článkům po jedné hvězdičce hned ráno, když venčíte psy, už mne na to upozornili, ale mne to nerozhodí, dokola jen škodíte a kritizujete , napadáte co se dá, vlastně vše by muselo být jen podle návodů, které jsou napsány M.D. Napište si o tom svůj článek !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
FOTOSOUTĚŽ "Snímky roku"

Soutěž je určena pro registrované čtenáře portálu i60, kteří mají profil založen na své pravé jméno (fotografie vložené z profilů s neúplným jménem, přezdívkou či nickem budou ze soutěže vyřazeny). Podmínkou soutěže je vložení výhradně autorských fotografií (na šířku) o velikosti 800 - 3000 kB. Každý soutěžící může vložit do soutěže sérii snímků které zachycují čtyři roční období. Zatímco snímky jara, léta a podzimu musí být pořízeny v letošním roce, snímky zimy budou samozřejmě z té uplynulé.

U každé fotografie musí být uveden název, ideálně tedy, co snímek zachycuje. Redakce z fotosoutěže vybere nejkrásnější a technicky nejzdařilejší fotografie do kalendáře na rok 2026, přičemž si vyhrazuje právo doplnit snímky ze soutěže o vybrané fotografie vložené do sekce Foto dne. Body přidělované jednotlivým snímkům jsou pouze orientační, tzn. nebudou rozhodovat o vítězích fotosoutěže.

POZOR, soutěž je časově omezena, fotografie můžete vkládat od tohoto okamžiku na tomto místě nejpozději do 5. listopadu 2025.

Kvíz i60 - 43. týden

Čtete hodně? Opravdu? Tak to asi nebudete mít problém s vědomostníém kvízem, který se tento týden bude věnovat české i zahraniční literatuře.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

20%

Dva až třikrát týdně

21%

Jednou, dvakrát týdně

20%

Jen výjimečně

20%

Nikdy, maso nejím

19%