Jarka Jendrisková
6.4.2026 16:14
Mám to podobně. Dnes si skutečně dopřávám ten luxus, dělat hlavně to, co mě baví. A možná i proto mě baví i úplně obyčejné věci. Ráda píšu, ale pak jdu ráda třeba vařit. Nikdy, skutečně nikdy nelamentuju, že musím dělat to, či ono.
Romana Koníčková
6.4.2026 15:21
Ovce žerou první. To se mi zdá že je film k tématu. Kam se hrabe agitace za socíku :-) :-)
Dana Puchalská
6.4.2026 14:47
Občas by se mi doopravdy hodil STROJ ČASU..... děkuju za zajímavou úvahu.
Iva Bendová
6.4.2026 13:21
Ano, Ingrid, tak to bylo myšleno. Ztracený čas na schůzích atd., viz Zuzana P., ten mám někde hluboko zasunutý /dost jsem ho prodřímala ;-) ..., neboť ho převálcoval čas na školeních a seminářích v rámci profese, a ty mě vesměs velmi bavily. Místo povinných 40 kreditů jsem tehdy nasbírala 65 :-) Měla jsem i dobrého zaměstnavatele, který mi to spolu s výjezdy navíc hradil, což tak všechny sestřičky neměly.
Ingrid Hřebíčková
6.4.2026 13:12
Myslím si, že ve stáří je to ještě důležitější mít jakýkoli zájem, co nás baví, čemu se s vášní a láskou věnujeme. Člověk tak aspoň "nesejde" na těle a hlavně na duchu.
Zuzana Pivcová
4.4.2026 20:52
Za ztracený čas jsem před lety považovala množství všelijakých školení a schůzí s účastí povinnou. Nezažila jsem případ, že by se někdo uprostřed dění zvedl a s komentářem, že takové blbiny (nebo ještě horší název) poslouchat nebude, odešel. Vlastní pasivní účastí se to ale nedalo vylepšit. Vždy jsem ráda dělala věci nenařízené, do nichž jsem mohla vložit svůj um i pocity, tedy svou duši.
Marie Faldynová
4.4.2026 16:04
Líbí se mi citát od Alberta Einsteina: Existuje tisíc způsobů jak zabít čas, ale ani jediný, jak ho vzkřísit.
Iva Bendová
4.4.2026 12:27
Děkuji za reakce :-) Příspěvek není o pláči nad rozlitým mlékem, ve smyslu jakože o smutné nenávratnosti času, ale pokusem o motivaci / i sebe sama/ užívat si celým svým srdcem ten zbývající. Ať už nás baví cokoli v mezích morálky a zákona :-)
Michaela Přibová
4.4.2026 12:10
Hezké. Souhlasím s Dušanem. Ať člověk dělá cokoli, co ho baví, život je báječný. Děkuji, Ivo.
Dušan Brabec
4.4.2026 11:17
Pravda pravdoucí je, že žádný čas není ztracený, když člověka baví, co dělá, ať už v v rámci rodiny a přátel, v zaměstnání, ve vztazích, v koníčkách atd. Akorát k tomu ta vášeň, když přesáhne míru, může vést i k rozčarování - takhle mně pro vášeň k jednomu sběratelskému koníčku skončilo první manželství... A zejména v seniorském věku má člověk dostatek času, aby se vydováděl s i úplnými blbostmi, na které předtím nezbýval čas. Hlavně když ho to baví a je přitom šťastný. To je podle mého to je nejpodstatnější a prodlužuje to aktivní stáří!
Načíst starší příspěvky