O slzavé duze
Ilustrační foto: Pixabay

O slzavé duze

17. 5. 2026

Jednou mi přítel
pro útěchu napsal:
Bez slz v očích
nemůže být duha v duši
Vím
vůbec mi nesluší
oči uslzené
nos opuchlý
rysy pokřivené
však stane se
že hráze přeplněné
nápor nevydrží
potůčky řinou se po tváři
Nějaký čas pak trvá
než radostná duha
duši prozáří
Ráda bych se více smála
duhu slunci a dešti ponechala
Člověk nevděčný je tvor
kde však vzít pravý vzor
když v TV Prima povídali
že Nikdo není dokonalý :-)

Moje poezie
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Iva Bendová
Děkuji, paní Jano :-)
Jana Kollinová
Paní Ivo, Vaše básně mají velký potenciál, jen si dovolte popustit uzdu fantazie a vnímání a nesnažte se o žádné odlehčování, to nechte na čtenáři.
Miloslava Richterová
Líbí a hodně slunečního svitu přeji :-)
Dana Puchalská
Báseň se mi líbí... A že tam je zmínka o panu Krampolovi? Já ho měla ráda. Děkuju Ivo (⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤
Iva Bendová
Není důvod, Míšo, se mi omlouvat :-) Spíše bych se měla omluvit já za šok na konci :-)
Ingrid Hřebíčková
Naprosto souhlasím s paní Janou. Takhle to cítím i já. Kdysi jsem četla knihu Cestou intuice od Penney Peirceová a ta napsala: " Nedovolte laciné všednosti, aby znehodnotila vnitřní pravdu vaší duše". Chci tím říct, že báseň je překrásná a tu TV bych vyhodila, radši bych věnovala báseň Krampolovi jinou. Je to hrozná škoda.
Michaela Přibová
Ivo, děkuji, že jsi se neurazila. Naprosto chápu tvé vysvětlení. Ja jen to napsala proto, že se mi báseň moc líbila ale závěr se mi tak k té lyrické citlivé básni nehodil. Tak se omlouvám.
Jana Kollinová
Báseň se mi líbí a když jsem díky ní zachytila vlastní duhu, tak mě závěr dost tvrdě vrátil na zem.
Alena Velková
:-)
Iva Bendová
Děvčata - děkuji za reakce. Je mi jasné, že zmínka o TV na konci je jak pěst na oko. Básnička však vznikla v době, kdy byl pořad s panem Krampolem "Nikdo není dokonalý" velmi populární a použila jsem ho na odlehčení :-) V červenci to bude rok, co nás tento zábavný chlapík a výborný herec opustil, a tak si dovolím to tak ponechat na jeho památku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si budete moci prostřednictvím kvízu zavzpomínat na nejslavnější české zpěvačky a zpěváky