Tři Křížky
Všechny fotografie: Jiří Hudeček

Tři Křížky

20. 4. 2026

Včera byl krásný den, a tak jsme navštívili Křížky. Ochrana nad Křížky 817 m.n.m. byla vyhlášena v roce 1962. Celá oblast je součástí hadcového území, největšího v Čechách, do kterého patří i další NPP Slavkovského lesa: Pluhův bor, Dominova skalka a Vlček. Národními přírodními parky byly vyhlášeny zejména kvůli výskytu ojedinělých druhů rostlin.

Tři křížky byly vztyčeny jako dík za vyléčení z nemoci roku 1859. Roste zde endemit rožec kuříčkolistý, který nelze nikde jinde na světě nalézt než v této rezervaci.

Nachází se v centrální části CHKO Slavkovský les u obce Prameny v okrese Cheb v Karlovarském kraji.

cestování
Hodnocení:
(4.5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Jiří, děkuji. Píšu si a až budu poblíž, určitě se stavím. :-)
Naděžda Špásová
PS, fotky jsou moc hezké. :-)********
Naděžda Špásová
Jiří, omlouvám se za to hodnocení nějak mi to uteklo. Tyhle Tři kříže neznám, u nějakých jsme byli tady kolem nás. :-)
Jana Šenbergerová
Další místo, kde jsem také nebyla. Jirko, i tobě s Lenkou přeji hodně hezkých výletů a nám na íčku, ať se s námi o ně podělíte jako dosud. Zdravím a děkuji.
Michaela Přibová
Moc hezké místo. Krásné fotky. Děkuji.
Ingrid Hřebíčková
Taky jsem tam nikdy nebyla. Krásná krajina, krásné fotky.
Daniela Řeřichová
To je zajímavá lokalita. Nikdy jsem tam nebyla. Dík za info a za pěkné fotografie.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Jaké je "aprílové počasí" asi víte. Ale vyznáte se více v meteorologii? Tak to uvidíme, vaše znalosti na téma "počasí" otestuje vědomostní kvíz tohoto týdne.