Mám ráda smích
Ilustrační foto: Pixabay

Mám ráda smích

20. 1. 2026

Mám ráda z hloubi srdce smích

smích co tryská z celého srdce

jak vodopád co padá prudce

jak kyprý čistý první sníh. 

Mám ráda z hloubi srdce smích

smích co podobá se zvonům

zvonům, co majestátně zvoní

jak dívka co štěstím slzy roní

jak roztoužený pohyb koní. 

Ach ten smích, co z hloubi srdce zní

bez smutku a trápení

bez svádivého vábení

bez šálivého mámení

bez všeho, co lze opustit.

moje poe
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Smích je kořením života. A dnes jsem se zasmála na FD tomu globusu. Trefné foto.
Iveta Tomčíková
Nádhera, vy prostě umíte! :-)
Ingrid Hřebíčková
Děvčata, moc vám děkuji za příspěvky. Jste všechny na moji notu.
Daniela Lender Chaloupková
Inko, vřelé díky za krásné verše :-)) Mám podobné zážitky jako Alena V. (9:43) :-)) Je to těžké, když lidé nemají smysl pro humor (ač si to myslí), vše berou "děsně" vážně a osobně a nedokážou se nad leccos povznést .... Pro můj život je smích a společný smysl pro humor jednou z nejdůležitějších věcí, a mám neuvěřitelné štěstí (za což dnes a denně posílám do Vesmíru díky), že takové lidi kolem sebe mám. Dokážou mě podpořit ve chvílích, kdy mi do smíchu zrovna moc není ....
Alena Velková
Inko, mluvíš mi ze srdce...bez smíchu bych umřela a nesnáším, když se lidi mračí... tak se snažím vyvolat smích i např. v mých článcích. Když jsem se před lety chystala na pohovor do nové práce, tak mě dcera zkontrolovala oblečení a pak mi dala radu: "Mami, hlavně se nesnaž být vtipná, jinak tě nevezmou!" ... no, a když jsem tam viděla ty důležitě se tvářící panáky, tak jsem se neudržela a co myslíš - nevzali mě :-)
Šárka Bayerová
Tak tenhle smích mám ráda taky. A ty o něm umíš krásně napsat, Inko...♡
Miloslava Richterová
(Jen tak potichu a na okraj děkuji za Vaši krásnou ódu :-) umíte !!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 4. týden

Česká populární hudba. Jak dobře ji znáte? To si můžete v průběhu tohoto týdne otestovat v našem vědomostním kvízu.