Co v paneláku slyší uši
Ilustrační foto: Pixabay

Co v paneláku slyší uši

17. 1. 2026

Hovory, horory 

šepoty, šelesty, šramoty

štěkoty, šlápoty 

projevy zla i dobroty 

v potrubí hukoty 

rytmické vzdychání

vrzoty 

vrtání 

kladívka klepání 

klavíru brnkání 

pračky ždímání

smích i hněv 

zpěv i řev 

Ještě 

že nad námi nebydlí 

slon, tygr či lev

Nebo snad bydlí?

;-)

Moje poezie
Autor: Iva Bendová
Hodnocení:
(4.8 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Ivo, pobavila jsi, super básnička.
Jan Zelenka
Ivo, pěkné. Občas je to realita.
Anna Potůčková
Taková rozverná básnička. My když bydleli v paneláku, tak nad námi bydlel pán, co věčně kašlal, v noci když se rozkašlal, tak to příjemné nebylo. A jeho manželka zase neděli co neděli ráno klepala maso na řízky. Opravdu ty řízky měli každou neděli.
Daniela Řeřichová
Ivo, moc prima, rytmicky i graficky. Bydlím v secesním činžáku, rok se nad námi rekonstruoval byt, vystřídaly se tam všechny možné stavební stroje včetně míchačky. Teď tam řádí školní trojka a i když se hosté u mě děsí, že spadne strop, tak jsem s těmi uličníky kamarád. :-)
Blanka Lazarová
Ivo, básnička je moc pěkná. Mobil ti dal **, ale já bych dala 10. Básnička mě pobavila, ale realita někdy v paneláku moc k smíchu není. :-)
Ingrid Hřebíčková
Ivo, básnička moc pobavila. Pěkné.
Iva Bendová
Děkuji nahoru i dolů za reakce. Naštěstí to není vše najednou :-) Ale karaťák s činkami, které po ránu hlučně odkládá na zem, a nejen to, ten je skoro denní realita :-) Ten mě inspiroval udělat tento souhrn :-) Ano, Lidko, pro vlastníky obývající nemovitosti spíše zajímavost z jiného světa :-)
Věra Lišková
Ve stáří se mně zhoršil sluch, takže neslyším od sousedů téměř nic. Sousedka nade mnou, dříve slyšela i otvírání okna v noci. Dnes na můj dotaz, zda jí neruší moje televize, mám ji dost nahlas, odvětila, že vše je v pohodě a nic neslyší. No stáří.
Ludmila Burešová
Ivi, hezké, vtipné a asi i pravdivé, nemohu posoudit, bydlím v rodinném domku ?
Irena Mertová
Dobré, výstižné - bohužel :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.