Ledovka a Česko v ohrožení
Ilustrační foto: Pixabay

Ledovka a Česko v ohrožení

13. 1. 2026

Příroda po čase zase ukázala svou nadvládu nad člověkem. Po dvou týdnech mrazů, které my, dříve narození, považujeme za normální zimu, přišla změna a před oblevou českou zemi pokryl ledový koberec.

Dalo by se říci běžný projev lednového počasí. Ale ouha, v dnešním světě krutopřísných zpráv zažilo Česko kalamitu – přestaly jezdit vlaky, zastavila se doprava na dálnicích, mnohé silníce a silničky byly neprůjezdné, lidé se nedostali do práce, do obchodů nedorazil čerstvý chléb, popelnice zůstaly nevyvezeny. Pražská záchranka dokonce aktivovala traumaplán, zlomených rukou a nohou bylo totiž více než obvykle.

To já mám zlomené srdce. Zdá se mi, že svět už nikdy nebude normální. Že z jevů běžných tvoříme katastrofy, ale děje závažné neřešíme. Donekonečna rozpatláváme hlouposti, ale to podstatné necháváme ladem. Z davu necháme vystoupat hochštaplery, zatímco skutečné elity tiše trčí v koutě.

Česko paralyzovala ledovka a my můžeme být rádi, že k nám ještě nedoletěly stovky dronů či zbloudilý Orešnik. Nedovedu si představit, co by se u nás pak dělo. Obávám se, že předpovědi počasí predikujících ledovku, vánice či tropická vedra, budou zanedlouho lepšími zprávami než dění ve společnosti. Mohu jen doufat, že se pletu a přeci jen se zase vyčasí. Dněs mě však tento způsob světa dělá mě poněkud nešťastným.

glosa počasí společnost
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
Bohužel to tak je předpověď počasí už nemůže být normální. Mráz je vždycky krutý, sníh zasype celou republiku, déšť určitě přinese zničující povodně, horko je nebezpečné, vítr bude lámat stromy atd.
Alena Velková
Vystihl jste to naprosto přesně.
Irena Mertová
Už mi vaše články scházely, tenhle sedí... bohužel... :-)
Marcela Kapounová
Pravda...každých pár centimetrů sněhu nebo náledí je zbrusu nový psychothriller.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.