Les
FOTO: Michaela Přibová

Les

29. 12. 2025

Mám ráda les

když ke mně tiše promlouvají

koruny borovic svým vrzajícím hlasem

to vítr se s nimi dá do řeči

a rozhýbá je

a ony se k sobě choulí

naklání se jedna ke druhé

srnky vyrušeny vyběhnou

ztrácí se z dohledu

jako milenci co se vzdálí od lidí

s touhou být jen spolu.

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Moc hezké, Míšo, a velmi zvukomalebné. Víš, že jsem si nejvíc vybavila vrzající hlasy korun borovic?
Anna Potůčková
Moc hezká básen. Lesy mám moc ráda a jsem moc ráda, že nimi jsem zde na Chvalčově obklopená ze všech stran.
Naděžda Špásová
Michaelo, básničky jsem kdysi taky psávala, dneska už ne, ale někdy si něco přečtu. Co mám ráda jsou lesy, letos se nám podařilo v nich několikrát pobýt a bylo to super. Přeji hezký konec roku a hodně štěstí a zdraví do dalšího roku 2026. :-)
Zdenka Soukupová
Míšo, Ty ten obyčejný vítr v lese dokážeš tak krásně romanticky, poeticky, zasněně... popsat... závidím Ti to. Tak hezky bych to nedokázala.
Michaela Přibová
Děkuji vám všem za příspěvky. Moc mě potěšily.
Dana Straková
Míšo, moc hezké. Kdo umí, ten umí. Děkuji
Daniela Lender Chaloupková
Míšo, moc děkuji :-)) Les mám ráda v každém ročním období a užívám si ho i v těchto dnech končícího roku. Do toho příštího přeji Tobě i Ince jen to nej - nej - :-))
Soňa Prachfeldová
Krásné Míšo, v lese je krásně v každém období.
Iva Bendová
Překrásná básnička, Míšo. V lese, obzvláště ve smíšeném, se cítím jako v laskavé náruči, tam je mi nejlépe. Balzám pro oči i pro duši.
Šárka Bayerová
Les mi v poslední době hodně chybí. Díky, Míšo...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 1. týden

Co se událo v roce 2025 v Česku či ve světě? Právě o tom bude kvíz v týdnu, kdy se překlápí rok 2025 do roku 2026.