Milé čtenářky, milí čtenáři,
V keramické lucerničce svítí plamen, který přivezli skauti z Betléma. FOTO: Jan Raška

Milé čtenářky, milí čtenáři,

23. 12. 2025

věřím, že i v letošním roce budete prožívat sváteční dny tak, jak bývá či bývalo ve vašich domácnostech zvykem.

My chodíme každý rok s rodinou a přáteli před Štědrým dnem do radotínského kostela pro betlémské světlo, které, jak víte, přiváží z Betléma skauti a šíří jej po celé Evropě. Možná už ale neznáte poselství, jež svým nástupcům zanechal zakladatel skautingu Robert Baden-Powell: „Buďte spokojeni s tím, co máte, a udělejte s tím to nejlepší, co můžete. Dívejte se na všechno z té lepší stránky… Opravdová cesta k docílení štěstí je dělání radosti ostatním lidem. Pokuste se zanechat tento svět o trochu lepším, než jaký byl, když jste na něj přišli…“
Myslím, že jsou to velmi moudrá slova a já doufám, že i my na portále i60 přinášíme v průběhu roku špetku radosti našim čtenářům.

Betlémské světlo, které je symbolem míru, lásky, naděje a přátelství, posílám nyní prostřednictvím fotografie i vám.

Za celou redakci portálu i60 vám všem přeji hezké prožití vánočních svátků!

Jan Raška 

Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 44 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Hvězdová
Krásně napsané přání, přeji panu Raškovi i celé redakci hezké a pohodové vánoce.
Irena Mertová
Díky, též přeji hezké a klidné svátky vánoční.
Marie Seitlová
Honzo děkuji a přeji krásné a pohodové Vánoce.
Eliška Murasová
Honzo, děkuji, krásné poselství. Přeji požehnané Vánoce!
Vladislava Dejmková
Honzo, děkuji za milá slova. Mohu jen potvrdit, že mi íčko přináší radost do života. Díky za to! Přeji hodně sil o dobrých nápadů do dalšího roku !
Dagmar Vargová
Díky za nádherná slova a přání. A rovněž přeji radostné, klidné a pohodové Vánoce Vám, pane Raško, i celé Vaší rodině. Do nového roku hlavně hodně zdraví :-).
Dana Puchalská
Honzo, přeju Ti krásné a pohodové Vánoce.
Šárka Bayerová
Díky - nejen za předané betlémské světlo! ☆
Michaela Přibová
Honzo, omylem, když jsem šla do diskuze, jsem se dotkla hvězdiček. Nerada, omlouvám se.
Michaela Přibová
Honzo, děkujeme za světlo a nádherná slova. Krásné Vánoce tobě, celé rodině a všem íčkařům a íčkařkám přejí Míša a Inka

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 52. týden

Co se kdysi v Česku jedlo a pilo u štědrovečerního stolu? A jaká jsou tradiční vánoční jídla ve světě? Právě o tom bude kvíz tohoto svátečního týdne.