Z mého deníku: Poslední zápis
Všechny fotografie: Zuzana Zajícová

Z mého deníku: Poslední zápis

18. 12. 2025

Píše se rok 2025 a za chvíli budou Vánoce... Vánoce roku 2020 byly pracovní; budovala jsem svůj domov. V únoru 2021 jsem se do něj nastěhovala a nastalo období nejkrásnější – zařizování. Každá holka určitě potvrdí, že je to prostě radost snášet do hnízda.

Moje finanční prostředky byly prakticky vyčerpané, leč moje odhodlání a pomoc kamarádů nikoli. Už během rekonstrukce jsem si pořídila postel i matraci, stůl, židle, police, kuchyni. A všechno v akci! Stala jsem se odbornicí na vyhledávání slev, co platily třeba jen pár dní, a tak jsem ušetřila často i padesát procent z ceny původní. Obchodní řetězce mi ochotně po zaplacení schovaly vybrané kousky ve svých skladech, dokud nebudu mít svůj byt hotový. Tímto chci poděkovat firmám IKEA a JYSK. Prakticky veškerý nábytek jsem si smontovala sama, pouze s knihovnami a postelí mi pomohli kamarádi. Taky montáž kuchyně a vrtání do zdí jsem přenechala šikovnějším.

V březnu roku 2021 jsem se dobrovolně vzdala nároku na bydlení a odevzdala ho do tlapek kotěte šlechtického původu, neboť vězte, že jsem si za poslední peníze pořídila britského kocourka Finna, a ten hned po příchodu ochotně převzal správu majetku.

Od toho památného dne bydlím s krásným modrookým šlechticem a život je v pořádku.

Kolaudace bytu proběhla v květnu 2021 v kruhu nejmilejších kamarádů v době nejtvrdšího lockdownu, ale nebylo nic, co by nám zabránilo důkladně můj nový domov zkolaudovat. I sabráž z lodžie se uskutečnila!

Od té doby uplynulo pár let. Pokaždé, když někam jedu, pokaždé se těším domů, jako jsem se nikdy netěšila. Můj domov je moje všechno; svoboda, naděje, síla, odhodlání. Navíc je můj domov obýván tím nejkrásnějším kocourkem na celém světě! Ti, kteří si museli vybojovat svou svobodu, a domov vybudovat vlastními silami, mi určitě rozumí. A taky samozřejmě ti, kdož mají doma svoje chlupaté spolubydlící.

(Psáno v prosinci 2025)

20250301-133048.jpg

Křesla a stolek jsou po mých rodičích.

20250301-133054.jpg

20230509-112418.jpg

20240125-123705.jpg

20241221-125615.jpg

Vánoce 2024

20250301-132710.jpg

20250301-132917.jpg

20230202-103305.jpg

20230202-103345.jpg

20230201-150221.jpg

20230201-150242.jpg

20230201-145858.jpg

20230201-145830.jpg

byt

Deník Zuzany Zajícové
Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ingrid Hřebíčková
Zuzko, byt super, jsi ohromná. Pusu posílám kocourovi.
Michaela Přibová
Hezké povídání, Zuzko. A útulný, krásný domov. Ať se ti stále daří. A kocourovi taky :-))
Marie Měchurová
Zuzko, to se Vám to bydlí v tak hezkém bytě. A chlupaté zvíře mu dodalo tu správnou atmosféru.
Daniela Řeřichová
Zuzano, konec dobrý, všechno dobré. Nebyla to jednoduchá cesta ke svému vlastnímu domovu. Uzavřela jsi náročnou kapitolu svého života. Že máš byt vkusně zařízený, mě od výtvarnice nepřekvapuje. Ať se stále ráda vracíš a ať tví spolubydlící jsou prima parťáci. Dobrý rok 2026 přeji! :-)
Anna Potůčková
Moc hezký byteček, velmi vkusně a prakticky zařízený. Nedivím se, že se domů moc těšíš.
Marie Seitlová
Zuzko tvé bydlení se mi líbí a kocourkovi asi také. Je fajn mít své hnízdečko a je vidět, že si ho považuješ. Tak měj krásné Vánoce.
Jarmila Komberec Jakubcová
Z článku dýchá láska ke zvířátkům a přeji krásnému kocourkovi i jeho paničce hodně zdraví, pohody a lásky. Bydlení je hezké a vkusné. Také bydlím u britské modré kočičky Polynky. Ta jako malé kotě proděla smrtelné onemocnění FIP /covid/ . Podařilo se mi s pomocí veterinářů nakonec život zachránit. Odměňuje se mi svou přítomností, hravostí a kočičím vrněním.
Helenka Vambleki
Jaký si to uděláš, takový to máš...a povedlo se ti to parádně!
Jan Zelenka
Moc hezký byt.
Irena Mertová
Zuzko, dobře se vám to podařilo... Tak přeji další spokojené dny s kocourkem. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.