Láska je věc ošidná
Ilustrační foto: Pixabay

Láska je věc ošidná

1. 12. 2025

Tak jsem nedávno poznal, že láska je věc velmi ošidná. Nelze k ní přistupovat systémem má dáti - dal. Prostě dáváte a v podstatě za to očekáváte "jen" to samé. Mnohdy jen dáváte - bez očekávání. Prostě vám to dělá dobře.

Když pak o lásku přijdete během dvouminutového telefonátu, nastane prázdnota. A ta je horší než bolest. Slzy vám sice tečou dny i noci, ale to prázdno, vakuum, kdy se nemůžete nadechnout, nic pochopit a dětská otázka proč?, vás pronásleduje všude. A to není dobrý pocit.

Nedělám scény, nekřičím, nežadoním, nevyčítám, jen tiše a navenek věcně a klidně akceptuji. I ten klid je mě pak vyčten, ale co už. Přichází škatulata hýbejte se, věci se přesouvají sem a tam. Odnáším si jen tašku a jdu přes zahradní dvůr vnitrobloku.

Zelená míle,

sto kroků

každý úder zvonu umírání lásky

umírání citu

umírání jistoty

umírání důvěry umírání starostlivosti

70 let jsem sám, ale ještě tu jsem!

branka klapla.

láska Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Lender Chaloupková
Pane Tomáši, nezoufejte ... Ze vztahové problematiky bych mohla psát diplomku :-) Ale jak píší všichni přede mnou, všechno časem přebolí ... Zkuste si projít zdejší seznamku, prohlížejte si profily nebo prostě jen počkejte, až Vám Osud pošle do cesty novou Lásku :-) Vím, o čem mluvím. Aniž bych někoho hledala, najednou mi vstoupil do cesty :-))
Michaela Přibová
Každý rozchod bolí, ale ono se to časem srovná a bude zase dobře. :-))
Ingrid Hřebíčková
Velmi citlivě napsáno, to se cení. Nezoufejte, třeba přijde lepší.:-))
Dušan Brabec
Zažil jsem rozvod i ovdovění po novém sňatku, tak mám množství poznatků na toto téma. Npř. v lásce a pomstě nemůže muž ženu nikdy předstihnout. A mlčení je jediné zlato, které ženy nemají rády. Nicméně vrchol diplomacie je přesvědčit ženu, že je měkký proto, aby netlačil...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Tentokrát se prostřednctvím vědomostního kvízu vrátíme o několik staletí zpět. Do středověku. Vyzkoušejte si, co si pamatujete z dějepisu.