Zdenka Jírová
27.10.2025 23:55
Netušila jsem, jak rozsáhlou diskuzi může zapříčinit recept na bramborové těsto. A co teprve, kdybyste dala recept na svíčkovou! To by bylo něco, říká se, že co rodina, to jiný zaručeně pravý recept. Váš recept je zajímavý, a chci dodat, že i tzv.
" chlupaté knedlíky" se dělají ze syrových brambor a ani nečernají ani se nemusí přeplnit moukou.
Jitka Caklová
27.10.2025 20:38
I já Vám paní Chaloupková děkuji, neboť právě díky Vašim článkům se učím tomu, jaká nechci být. V tomto smyslu jste pro mě velkou školou. Ještě jednou vřelé DÍKY!!!
Libuše Křapová
27.10.2025 20:36
Jitko, tobě nikdy nestačí jeden komentář. Ale tím teď končím.
Jarmila Komberec Jakubcová
27.10.2025 20:35
Placky ze syrových brambor patří do židovské kuchyně pod názvem "latkes". Připravují se v období svátku Chanuka - svátek světel. Jedná se o zimní období měsíce prosince. Podávají se s jablečnou omáčkou. Viz příspěvek Š.B. v 16:06.
Daniela Lender Chaloupková
27.10.2025 20:30
Vážená paní Caklová (27.10., 13:09 + několik dalších příspěvků), ať už tomu věříte nebo ne, mám i jiné aktivity než debaty na i60, tudíž nemohu reagovat na každý jednotlivý příspěvek okamžitě, ale až ve chvíli, kdy se přihlásím. Tímto Vám velice děkuji za to, že mé články, alegorie, postřehy z cest po ČR apod. tak důkladně a pozorně čtete a komentujete. V podstatě díky Vám se mi zvyšuje čtenost, a zejména statistika počtu komentářů, za což Vám velice srdečně děkuji, upřímně si toho vážím a jsem Vám hluboce zavázána. Nyní, pokud Vám to nebude příliš proti mysli, končím své vyjádření, protože mne čeká VELICE ZAJÍMAVÝ večerní a noční program ;-) Proto Vám již nemohu odpovídat. Přeji Vám konkrétně pěkný večer :-)) Minimálně tak zábavný, jak jej budu mít já :-)) Dobrou noc :-))
Jitka Caklová
27.10.2025 20:14
Libuško, jen se Tě zeptám, můj první příspěvek byl výpad? Pro mě to byl příspěvek z vlastní zkušenosti, na kterou jsem čekala reakci stejného druhu. Diskuze nejsou otázky a odpovědi.
Libuše Křapová
27.10.2025 20:08
No prosím, a nechtě jsem udělala překlep. Hned třetí slovo mělo být ... ani...
Libuše Křapová
27.10.2025 20:05
Tak já ano googlit nemusím. A například syrové brambory na bramboráky zásadně strouhám na jemnějším struhadle. Vodu neodlévám, mouky přidávám v minimálním množství (smažím přece bramboráky, ne moučné placky) a zatím se ještě nikdy nikdo z mých strávníků neozval, že mu to nechutná. Naopak. I má bývalá tchýně se svého času ozvala, že tak dobré bramboráky ještě nejedla. A že občas z textu něco vypadne, to se stává. Místo zbytečných výpadů by nejspíše stačilo se zeptat, jak to autor/ka myslela.
Jitka Caklová
27.10.2025 19:09
Paní Chaloupková, vědoma si své chyby, stačilo upozornit hned v prvním příspěvku a nemusela jste si "sypat popel na hlavu" a bezdůvodně sama "kamenovat" diskutující.
Michaela Přibová
27.10.2025 18:05
Vypadá to velmi lákavě. Děkuji za zajímavý recept.
Načíst starší příspěvky