Čůrám rád
Ilustrační foto: Pixabay

Čůrám rád

14. 10. 2025

Čůrám rád, a je to na mně doufám znát,

pramíneček štěstí, když se vpíjí do země.

Blízko už je ta chvíle, kdy se tam vpiju celý,

připravuji se na to postupně.

Elektricky je to zkrat, zcela nevhodný to jev,

ničemu nepomůže, ve funkci jen brání,

čůrám rád, a je to na mně doufám znát,

teď už pořádný pramen štěstí, když se vpíjí do země.

Slábne s časem víc a víc,

už to vlastně neřídím,

stojím dlouho,

krámek

zavírám.

Šup.

Moje poezie
Hodnocení:
(4.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Pokorný
Hezký večer a děkuji za všechny vaše příspěvky.
Iveta Tomčíková
Paní Koníčková, pokud jste vzala životní zkušenosti jiných jen jako že vás chce někdo poučovat, omlouvá se vám, tak to rozhodně myšleno nebylo. Co se Vám líbí a co ne, je na vašem rozhodnutí a je dobře, že si za svým stojíte. Nic ve zlém, ještě jednou. Život člověka nejen naučí, ale i poučí. Mějte jen krásné dny a ani já se již více k danému tématu nemocí seniorů vyjadřovat zde nebudu.
Romana Koníčková
Paní Tomčíková, nevím čím jsem si zasloužila vaši pozornost a touhu mne poučit. Věřte mi, že jsem se v životě setkala už s celou řadou projevů stárnutí a to hodně zblízka a vím, co obnášejí. I tak děkuji. Ale články podobného ražení se mi asi líbit nezačnou a protože se tady kritika nevyplácí, raději se k nim vyjadřovat nebudu.
Iveta Tomčíková
Paní Koníčková máte zcela pravdu v tom, že už se tu na stránkách seniorů nad 60let psalo o "zaraženém prdu" (autor p. Jaromír Šíša), o nadcházející prostatě (autor p. Pokorný) no a to co přichází ve stáří s Alzhaimrem či stařeckou demencí - tedy nošení plenek a pokakání - ještě tu máme pár seniorů mužů - třeba se také podělí, nebo jejich manželky. Věřte, že není nad vlastní zkušenost! Moje kamarádka přebalovala svého manžela 3 roky - kdo nezažil - nedokáže posoudit, ale nevím, zda se někde se svými osobními zkušenostmi svěřovala. Je to intimní, soukromé, máte pravdu, ale je to i otevření obzoru pro ty kteří si myslí, že stáří je jen moudré a nic víc. Přeji Vám, abyste se nikdy nesetkala s tím že byte musela manžela či někoho v rodině přebalovat při kakání. Je to lidské, je to pomoc, ale je to soukromé, máte pravdu. Málokdo se s tím svěří tak veřejnému serveru, jako je internet!
Zdeněk Pokorný
Hezké odpoledne, tato rádoby báseň rozhodně neaspiruje na Nobelovu cenu za literaturu. Přesto je možné se tomu zasmát a jít klidně dál. Koho vkus jsem urazil, tomu se moc omlouvám. Jdeme dál ... Všechnu vinu beru na sebe.
Daniela Lender Chaloupková
Paní Koníčková (13:31) děkuji za Vaši odpověď. Jsem člověk, který, když něčemu nerozumí, tak se zeptá. Proto mne zajímaly důvody negativního hodnocení (podle mne vtipné veršovánky). Už jsem se s tím setkala, a nejen na i60, že se čtenáři domnívají, že pokud autor o něčem píše, popisuje vlastně své zkušenosti, svůj život, své prožitky, v tomto případě pánské zdravotní problémy. Ono to tak vždycky být nemusí :-)) Zvláštní je, že se zde tolerují jiné, podle mne mnohem závažnější prohřešky, ovšem slovní hrátky o ne úplně veselých věcech, se považují za problémové. Ale jak jsem napsala ve svém dotazu, ne každému se musí líbit všechno. Takže Vám ještě jednou děkuji :-))
Romana Koníčková
Mne článek zklamal. Čekala jsem vtipný popis čůrajícího vnoučka nebo vzpomínku na dětství a místo toho popis urologických potíží starého chlapa? Jistě, ke stáří to patří, ale ventilovat to snad jen v úzkém kruhu. Už jsme se tu měli možnost seznámit se zaraženými prdy, močením a teď asi přijde na řadu téma kakání? Děkuji pěkně :-)
Paní Mertová (11:01), chápu. Není možné, aby se všechno líbilo všem, to by byl život nudný. Jen mne to zajímalo. Děkuji, že jste můj dotaz pochopila :-) Pěkný den :-))
Paní Fialová, velice Vám děkuji za výstižnou odpověď . Logika je zřejmě Vaší silnou stránkou ;-) Nemíním p. Pokornému pod jeho článkem rozjíždět debatní kroužek jako jiné zasloužilé íčkařky, takže ještě jednou děkuji a již si nedovolím Vás čímkoli obtěžovat :-))
Irena Mertová
Paní Danielo, ač mě článek nenadchnul, hodnotit jsem nechtěla - kliknuto omylem, nehodnotím. Bohužel zrušit už hvězdičky nejdou.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 42. týden

Podzimní příroda je nádherná. Do jakých barev se mění listí, co dělají na podzim zvířata? Tyto a další otázky vás čekají ve vědomostním kvízu tohoto týdne.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Kolikrát týdně zařazujete do svého jídelníčku maso?

Téměř denně

19%

Dva až třikrát týdně

20%

Jednou, dvakrát týdně

19%

Jen výjimečně

22%

Nikdy, maso nejím

20%