Přehled posledních diskuzních příspěvků

To si nikdy neobléknu! Ale proč?

Jana Šenbergerová 15.8. 09:30
Na tuto otázku je snadná odpověď: Protože se v tom necítím dobře. A že se v tom necítím, to poznám, když si to obléknu. Vyzkoušet se dá leccos, ale nosit rozhodně ne. Párkrát jsem dala na dobré rady, jak mi něco sluší, ale brzy jsem se oblečení zbavila, protože mi v něm vůbec nebylo dobře. Takže experimenty klidně, ale cingrlata za každou cenu, to ani náhodou. :-)

Zlaté Hory a Maria Hilf

Jana Šenbergerová 15.8. 09:19
Hezká vzpomínka na pěkný den. Jsme rádi, že se vám v Jeseníkách líbilo.

Vzpomínka na velkou vodu 2002

Zuzana Pivcová 14.8. 13:16
Álo, díky za připomínku. U nás v Praze to bylo z 12. na 13. 8. Ještě o víkendu se lidi dívali na nábřeží, jak se valí voda, a fotili to jako senzaci. V úterý k večeru už bylo zle. Vojenský archiv na Invalidovně dopadl se svou dokumentací hodně špatně. K tomu všemu si nás hodně podaly sdělovací prostředky, že jsme nezachránili spisy v celém přízemí. Těžko, ve dvoře bylo 3, 40m vody. No, bylo by to na celý článek, ale ať už to zůstane jen jako vzpomínka, na jedné straně na katastrofu, na druhé na ukázněnost a solidaritu, kterou i Pražáci ve většině případů prokázali.

Jonášovy prázdniny

Lenka Hudečková 14.8. 11:29
Aničko, hezké vyprávění a pokud ty fotky fotil 8.letý vnuk, tak má talent po babičce i po dědovi. Fotky jsou nádherné :-)

Letní toulání

Jarmila Komberec Jakubcová 14.8. 11:20
Soničko moc hezké vyprávění i fotky

Hrátky s češtinou - Dřevjený špalík aneb pyš jak sliš

Jitka Hašková 14.8. 09:09
Bohužel s podobnou češtinou se setkávám v bakalářských pracích. Ještě, že mají vedoucí/ho práce, který/á jim to opraví. Bohužel se studenti, kteří měli z češtiny 4 u maturity dostanou až do třetího ročníku na soukromé VŠ a k získání titulu bakaláře.

Důchod: Ideální čas na změny a plnění snů

Libuše Křapová 14.8. 08:11
Dámy a pánové, plňte si sny :-) Já si je jeden z nich splnila právě tímhle výletem do Alp. Za prvé jsem zjistila, že jsem v mnohem lepší kondici, než jsem sama tušila, a za druhé - při diskuzi mi jedna z dam říkala - no jasně, ty jsi přece ještě mladá - a pak vyšlo najevo, že jsem o čtyři roky starší, než ona. No - neberte to :-)

Když vás zavřou. Několik praktických rad

Jitka Hašková 13.8. 16:11
Zažila jsem podobnou situaci v r. 1977 kdy mne doktor poslal rovnou do nemocnice na infekční oddělení se žloutenkou - šedá budova v Motole. Byl to šok, vzpomněla jsem si na knihu Betty Mc Donald "Co život dal a vzal". Tenkrát jsem na sanitu čekala asi hodinu a saniťáci se dali přemluvit, aby se mnou zajeli domů pro nejnutnější věci - v balení jsem měla zkušenosti, když jsem jela do nemocnice s babičkou. Jaký byl můj šok, když jsem si mohla k sobě vzít jenom doklady, peněženku a kartáček na zuby. Všechno ostatní bylo erární. Tenkrát nebyly mobily a byl problém jak dát vědět, že jsem v nemocnici. Byla jsem na pětilůžáku a pacientky mi poradily, kdy je vhodné jít telefonovat do automatu na chodbě (to se nesmělo), aby mi sestry nevyhubovaly. Ráno nás budily už v 5 hodin, to začali uklízet, převlékat postele, noční sestry předávaly pokoje v 6 denním sestrám, dále to bylo podobné. S příbuznými jsme mohly mluvit pouze z okna, mohli nám něco přinést a nechat to u vrátné, která to po návštěvách roznášela. Obden chodil po pokojích zřízenec, který nám dělal nákupy (mýdla, toaletní papír, ovoce apod.), my mu dávali peníze a nikomu nevadilo, že to neprošlo dezinfekcí, byli jsme pohromadě áčkaři a béčkaři - já byla béčko. Nadstandard nebyl. Strávila jsem tam 10 týdnů, když mně propustili, odvezl mně táta domů, sanitku jsem nechtěla. Měla jsem pak ještě několik pobytů v nemocnici, ale proti infekčnímu to byla brnkačka.

Můj příběh: Vzpomínka na mládí

Naděžda Špásová 13.8. 13:15
Janino, moc pěkně napsané. Je to že života a vím jaké to je, když je v rodině alkoholik. Bohužel jsem v tom vyrůstala, takže rozvod byl ten správně udělaný krok. Nesouhlasím s vámi ale v jednom. Na stáří není, aspoň já tok tak vidím, nic krásného. Ale jinak jsem ráda na světě.

Úplně obyčejná dovolená

Zuzana Pivcová 13.8. 10:51
Zrovna jsem si říkala, že už asi nikam do ciziny nepojedu a podívám se u nás doma. Ta Tvoje úplně obyčejná dovolená by se mi moc líbila.

Fotoreportáž: Výchovná rodičovská lekce u čápů

Alena Tollarová 13.8. 08:04
Eleno, to je paráda! Má to ta příroda dobře zařízené.

Další české a židovské stopy v putování po Podkarpatské Rusi - Mukačevo a Chust

Zuzana Pivcová 12.8. 17:15
Někteří známí líčili dost mizernou situaci na Podkarpatské Rusi. Není se čemu divit, když tam asi někdejší sovětská vláda moc neinvestovala. Věřím ale, že tam jsou lidé dobří a řada památek.

Děti mění svět i nás

Zuzana Pivcová 12.8. 17:12
Podobné dětské výroky neznám, ale sama jsem se pobavila. Díky.

Temnoplodec zpomaluje stárnutí

Zuzana Pivcová 12.8. 12:33
Název temnoplodec jsem nikdy neslyšela, zato arónii jsem si koupila jako rostlinnou tinkturu a užívám ji po kapkách. Jinak se k ní bohužel nedopracuji, takže marmeláda nebude. Ale díky za informaci!!

Fotohádanky /10

Elena Valeriánová 12.8. 10:23
Já poznávám snad jen nové koření. A poslední - starý list? Jdu se kouknout na rozpuštění. A basta!

Hledáme vášnivé pekařky a kuchařky, které připraví sladká jídla pro festival Dolce Vita

Lidmila Nejedlá 11.8. 17:41
Tam bude dobrot! Zaměřím se na ty české, poctivé, domácí dobroty.

Krátké nebo dlouhé vlasy? Co sluší dámám vyššího věku?

Eva Palme 11.8. 15:38
Dobrý den, se zájmem jsem shlédla několik dílů pořadu "Ostříháno". Zde bylo jednoznačně vidět na jak nízké úrovni jsou služby v běžných kadeřnictvích zde. Hrůza. Nejen že kadeřník neumí kvalitně ostříhat, ale ani správně naředit a nanést barvu, natož podle tvaru obličeje a kvality vlasů poradit zákaznici slušivý účes.

Cyklostory

Elena Valeriánová 11.8. 14:31
Dobře napsáno. Martulinka ... :-) Vítejte na i60.cz

Jak jsem jezdil Tatrou 603

Eva Balúchová 11.8. 11:33
Bohužel,takhle už si děti neumí hrát.Nebo jo?

Hrátky s češtinou: Připojování slabik

Zuzana Pivcová 11.8. 09:22
Řez - řezbář, div - dívčí - dívčina, hra - hraboš, kus - kuskus, led - lední - lednice, šle - šlehač - šlehačka. Je to zábavné, ale na víc už nemám čas. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.