Přehled posledních diskuzních příspěvků
Hrátky s češtinou: Ach, to stupňování
Marcela Pivcová 26.1. 10:49
Mne vždy napadne něco z reklamy - např. že (o vyrobeném jídle): čerstvěji už to nejde! Kdysi, před mnoha léty vyšel jakýsi humorný fejeton, jak ulovit tygra (autora dávno nepamatuji). Tygra bylo nutno ulechtat. Vím jen, že popis činu končil větou: Ulechtaný tygr je umrlejší než umrlec! V humoru to je jednička!
Kočka jako ďábel? Stává se to
Věra Ježková 26.1. 09:23
Máme kočičku z útulku. Předtím byla u jakýchsi Ukrajinců v domě s dalšími asi 11 kočkami. V útulku to byla vzájemná láska na první pohled. Kočička nikdy venku nebyla. Báli bychom se ji někam vzít, aby se nezaběhla. V bytě má dost místa i schovávaček, může na balkon (pod dozorem). Někdy taky běhá jak šus. Být sama doma jí určitě vadí. Proto jí dělám společnost, když má být přítel dlouho v práci, nebo mu chci dopřát výlet s dětmi.
Lichva, úroky, směnky aneb na skok do středověku
Věra Ježková 25.1. 13:23
Díky za hezký tip. Asi jsem neschopná, ale nemůžu se na webu dopídit informace, že expozice už je (píší, že bude), a tím pádem ani dokdy.
Česká pošta aneb Adrenalinové zážitky
Alena Tollarová 25.1. 13:10
Hlavně jestli taky došel na místo určení! Já jsem na ČP nedala dopustit, ale jen do vánoc 2017. Došel mi totiž dopis v takové té bublinkové obálce, který byl OTEVřENÝ. Ne že by se rozlepil nebo tak něco, prostě někdo se do něho násilně podíval a ani se nenamáhal ty stopy zahladit. Byl v něm vánoční dáreček a naštěstí se neztratil. O ozdobičky na stromeček asi ten někdo nestál ... Bohužel to byl dopis poslaný obyčejně, takže si můtu tak akorát zanadávat.
Čtyřicítka jako zlom. Pak je lépe
Dana Tomanová 25.1. 12:49
Po šedesátce se cítím spokojenější a klidnější, protože už 'nic nemusím'. Ale zároveň věřím, že toho ještě 'hodně mohu', i když ve výčtu z "hodně mohu" budou třeba drobné a napohled bezvýznamné věci, kterými jsem se v mládí nezabývala. Jak roky přibývají a člověk dozrává, přesouvá hodnoty na té své šachovnici života. A pokud je tam těch figurek stále dostatek, jsem vděčná a spokojená.
Mezinárodní den památky obětí Holocaustu (Šoa) - 27.1.
Blanka Macháčková 25.1. 11:31
Jednou jsme jeli se švitořícími studenty navštívit Osvětim. Na zpáteční cestě nepromluvil ani jeden. Dokud neviděli, nevěřili. Hrůzné a připomínání nutné!
Epizody všedních dnů - epizoda říjnová
Blanka Macháčková 25.1. 11:22
Snad "Cestovatel v čase" podle nedávno vysílaného filmu, kde také aktérovi části těla mizely postupně. Prosím ve kterém městě ona Zámecká zahrada je. Teplice?
S Hankou Kynychovou lze cvičit ve fitku i doma
Olga Škopánová 25.1. 08:08
Když mi bylo 50 tak jsem nějaké klouby či bolavou páteř taky neřešila ale ono všechno přijde bohužel.
Hrátky s češtinou: přidej
Blanka Macháčková 24.1. 14:46
Vaše hrátky mám moc ráda, ale jsem líná přemýšlet. Budu čekat co vymyslí konkurence :).
Jóó, reklama je reklama
Mirek Hahn 24.1. 13:21
:-) ts, ts.... pár dní tréninku s činkami a chodím na štaflích se dvěma metráky jak nic.
Přísné diety ohrožují ženské zdraví. Mohou vést k rakovině děložní sliznice
Věra Ježková 24.1. 10:53
Drastická dieta je k ničemu. Člověka jen potrápí a výsledek je krátkodobý. Vždy jsem byla štíhlá (a vysoká). Několik let před odchodem do důchodu jsem začala přibírat – pod vlivem stresů v práci, s maminkou a užívaných léků. Po odchodu do důchodu jsem přestala jíst hormony, zklidnila se a postupně omezovala sladké. Zpočátku mi to vadilo, ale pak mě to začalo dokonce bavit. Po roce a něco ze mě zase byla štíhlá holka. Váhu si hlídám, občas si sladké dopřeju a pak to vykompenzuju odlehčovacím dnem. A chodím. Protože pro sport jsem se nenarodila.
Opravdu malý výlet
Alena Tollarová 24.1. 08:33
Mirku, tomu říkám počtení a pokoukání takhle na ráno. A žádnej sníh. Víno, vítr, slunce, voda, tráva, no zkrátka senza vzhled na ten boží svět! Těším se na další várku z přehrabování.
Rozvod. Polovina lidí ho lituje
Olga Škopánová 24.1. 07:26
No jo když lidé nevědí co chtějí tak je to těžké.
Muzikál s vnukem
Jitka Hašková 23.1. 14:13
Ten muzikál znám. Byl zfilmován v r. 1964 a Julia Roberts získala Oscara za hlavní roli. Moc mě to tenkrát uchvátilo.
Jak požádat o příspěvek na péči o dlouhodobě nemocného příbuzného
Libor Farský 23.1. 11:35
Děkujeme za velmi užitečné praktické informace.
Z moci úřední
Mirek Hahn 23.1. 10:37
Pravda. Ale nemusí to mít vždy základ ve starých pořádcích. V mnoha obchodech jsou lidé, kteří tu práci dělají neradi, nebaví je, neumí to, jen jinou práci nesehnali. Mají mizernou mzdu a provozovna je personálně poddimenzovaná, nestíhají. I v tom případě je výsledek tristní.
Při jídle se nečte. Nebo ano?
Jitka Hašková 23.1. 09:25
Číst při jídle jsem si zvykla v práci. Nesměli jsme číst noviny, smělo se to jenom při jídle, většinou při svačině. Teď to dělám jenom, když jsem sama doma,
Pravá zima je konečně tady. Fotosoutěž Obrázky zimy může začít
Marie Doušová 22.1. 13:57
Poslala jsem snímek , který jsem vyfotila z okna našeho obýváku telefonem. Vím ,že se nemohu porovnávat s fotkami z fotoaparátu skoro profesionálů. Ale musím se přiznat , že mě tak potěšil ten obraz zasněžené zahrádky , že jsem si řekla ,že třeba taky někoho potěší.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.