Přehled posledních diskuzních příspěvků
Pro nemoc zavřeno
Zuzana Pivcová 2.2. 09:08
Moc hezké, přála bych Ti cestou jen samé krámky, zvoucí ke vstupu.
Domov může léčit i škodit
Anna Dudková 1.2. 16:50
Články tu ráda čtu, ale tento je hodně zavádějící. Feng shui, alespoň tak, jak je podáváno po evropsku, považuji za neuvěřitelnou demagogii a jen něco, co interiérovým návrhářům přináší peníze od důvěřivců, podobně jako ezoterikům mnohé zaručené metody. Stačí si tu přečíst, že nepříjemně se v sedačce otočené zády ke dveřím cítíme proto, že přes nás teče energie. Omyl, je to zcela věcí instinktu, že nám může hrozit nebezpečí od toho, kdo nepozorován vstoupí. Teorii se psem snad ani nemá cenu komentovat, tomu uvěří jen ten, kdo psa nemá. Pes si lehne buď na místo, které považuje za nejbezpečnější, tedy odkud má přehled po celé místnosti, nebo tam, kde ho chrání stěna, případně blízko dveří, aby mohl rychle ven, nebo čeká až se v nich objeví pán. Mám to několikrát ozkoušené. Prostě tohle nefunguje. Taky můžete věřit podle feng shui tomu, že když máte vstupní dveře otevírací dovnitř, přináší vám blahobyt, otevírané ven vám vyhánějí peníze z peněženky. Tomu by snad věřili jen ve středověku.
A oprýskané zdi a odřený nábytek jsou hlavními atributy stybu shabby chic.
Jak bývalo u nás doma?
Zuzana Pivcová 1.2. 11:32
Letohrádek Kinských mám spojen především s jednou módní přehlídkou i60. která se tam před několika lety konala (móda z různých období novodobé historie). Vím, že už tehdy tam byla národopisná výstava a muzeum projevovalo zájem o další dochované oděvy. Díky za pěknou procházku!
Mužské a ženské přátelství. Je v nich rozdíl?
Zuzana Pivcová 1.2. 09:54
Informace v tomto článku se mi líbí a souhlasím s tím, že muži mají kamarádství vesměs nekomplikované a upřímné, což se v případě žen velmi často říct nedá. To už platí i u školních dětí.
Pouto lásky
Zuzana Pivcová 1.2. 09:23
Je vidět, že jste všestranný (i když v názorech pevný :-D). Díky.
Ve stopách Vincenta van Gogha I.
Helena Votíková 1.2. 09:13
Julie váš článek pro mě vyšel v pravou chvilku. Venku sluníčko asi zapomnělo vstávat, a u vašich fotek se krásně vzpomíná a sní. Takže i když jsme se s přítelem domlouvali, že Francii už asi ne. Já teď tvrdím, ale jo, ještě jednou.
Co s šedivými vlasy? Barvit nebo nechat být?
Dana Tomanová 31.1. 14:58
Pokud má žena svoje pěkné a kvalitní šedivé vlasy, tak nebarvit. Pokud barvit, tak pravidelně a pečlivě, aby nebyly vidět odrosty. Viditelné, zejména šedivé odrosty pod barvenými vlasy vypadají strašně v každém věku, žena pak působí zanedbaně.
Stačí zrychlit krok
Jitka Hašková 31.1. 13:41
Zajímavé povídání. Je škoda, že si nedokážou v klidu popovídat a říci si o co šlo. Většinou to bývá nedorozumění a člověk si přestane nosit nějaké ublížení v duši a užírat se tím.
Hrátky s češtinou - jít
Libor Farský 31.1. 11:39
Zajímavé jsou také možnosti slovesa jít s předložkami. Třeba přijít, přejít (ona tě přejde chuť!) , předejít, pojít (pošel nám křeček), popojít (sluníčko, popojdi maličko), dojít, zajít a nejvíc se mi líbí rádoby přechodník "zajda" (zajít si na pivo se zajdou).
Češi a alkohol. Smutná bilance.
Dana Tomanová 31.1. 10:56
Bez alkoholu se cítím dobře, se sklenkou kvalitního vína ještě lépe...a když je dobrá společnost :-)...doporučení mám od kardiologa :-)
Hodí se to v mém věku?
Věra Ježková 31.1. 07:39
Tuto otázku si nikdy nekladu. Nemám ráda extravaganci, celý život se oblékám sportovně – elegantně. V růžové bych si připadala jak lízátko, maskáče jsem neměla nikdy, obrázky minimálně a jen decentní, v tričku bez rukávů vypadám jak pradlena; v bílé se necítím dobře, pruhy nemusím. Vesty a šály nosím ráda.
Co dělat, když žádáte o důchod a nemáte všechna potvrzení od zaměstnavatelů?
Pavel Mužík 30.1. 18:17
Co se důchodů týče, je naše zákonodárství velmi "pružné" - tedy hlavně v tom smyslu, jak vyměřit co nejnižší důchod.
1) Do odpracované (resp. náhradní) doby se nezapočítává doba studia po 24. roce věku. Takže i když jsem studoval nejkratší možnou dobu, nikdy jsem neopakoval ani nepřerušil a po ukončení studia okamžitě nastoupil do práce, stejně mi kvůli tomu několik dnů chybělo, abych měl ještě jeden odpracovaný rok.
2) Ačkoliv mám doloženo, že jsem pracoval 13 let v 1. důchodové kategorii (v dolech), důchod mi byl vyměřen jako kdybych celý život seděl v kanceláři. V přechodném opatření, podle kterého by se mi důchod měl vypočítávat výhodněji, se totiž jaksi "opomnělo" na valorizaci důchodů. A třetí perlička: požádal jsem tři různé právníky, aby mi pomohli s výpočtem důchodu. Za zcela stejných výchozích podmínek došli ke třem různým číslům!
Biatlonista Ondřej Moravec: Jsem připravený na všechno
Blanka Macháčková 30.1. 16:36
Biatlon byl mým oblíbeným sportem už od mládí. A to je už dost dávno. (Pocházím z biatlonového kraje). Nyní, když se stal téměř národním sportem a získal hodně příznivců bych mu přála, aby mu zůstali věrni i při drobných neúspěších. Obzvlášť, když je plný sympaťáků jako je Ondra Moravec.
Zážitek z roku 2017
Eva Mužíková 30.1. 14:05
Ludmilo, tak to smekám, v sandálech a v takovém krásném věku, to jste byli oba opravdu pašáci. Hlavně že jste bránu viděla, nějaký zaseknutý výtah nemohl na Vašem dobrém pocitu z hezkého týdenního pobytu, nic změnit.
Íčkaři opět v Magazínu DNES
Věra Ježková 30.1. 10:40
Prima. Těším se. Čtvrteční MFD si kupuji pravidelně. :-)
Věční proutníci. Co s nimi?
Věra Ježková 30.1. 08:38
Když jsem na nadpis nejdřív jen mrkla jedním okem, četla jsem „poutníci“. Jaké překvapení pak na mě čekalo, když jsem článek otevřela. / Lichotky a galantní chování považuji u mužů za příjemné. Nic dalšího ale ne. Pánové, kteří se chovají tak, jak píšete, za to nemohou. Jsou prostě takoví. Ženy se jim líbí a i v pokročilejším věku mají potřebu jim dávat najevo, že jsou ještě „chlapi“. Někdy je to úsměvné, někdy nevkusné. Pana Weinlicha jsem nemusela, jeho životní styl je mi cizí. Když jsem se s ním náhodou setkala na jedné akci, byla jsem překvapena, že je mi sympatický.
Fotoreportáž: Pustevny
Marie Seitlová 30.1. 08:31
Aničko, krásné toulání po Pustevnách. Fotky jsou úžasné, umíš se na přírodu krásně koukat a zachytit ji pro nás. Díky.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.