Přehled posledních diskuzních příspěvků
Velké ponožkové dobrodružství
Jana Kollinová 3.5. 20:12
Ponožkové téma je nevyčerpatelné a móda nabízí modely nad kterými zůstávají konzervativnější jedinci v němém úžasu. Ale proč se neodlišit. Nejvíce IN byl pan kníže Schwarzenbegr sedící a spící v rudých ponožkách na významném mezinárodním jednání. Ještě jsem četla, že je módním hitem nosit každou ponožku jinou.
Římská překvapení, která ohromí
Zuzana Pivcová 3.5. 11:45
Něco jsem si díky Tvému vyprávění připomněla, ale Andělský hrad jsem viděla pouze zvenčí. Vojenské hlídky jsem tehdy ještě nezažila. Zato lidi s transparenty, kteří šli na nějakou politickou demonstraci. :-D
Květiny na balkoně: Správný výběr a péče
Věra Ježková 3.5. 11:19
Na balkoně míváme muškáty od jara do zimy. Je to radost. Domy, domky a chaloupky vyzdobené květinami jsou krásné.
Obléknou vás ženy v nouzi
Zuzana Pivcová 3.5. 09:24
To je prima, já si občas koupím něco ve stáncích Chráněných dílen (třeba v DBK na Budějovické nebo na hrnčířských trzích v Berouně) nebo v nějaké charitativní akci, a nedělám to vyloženě ze soucitu, ale protože tam třeba mají něco hezkého, odlišného od běžných obchodů.
Jak vařily naše prababičky: staročeský domácí chléb
Věra Halátová 2.5. 23:02
Chléb se peče, nevaří se. V kuchařce od Magdaleny Dobromily Rettigové, kterou mám ve své knihovně, není recept na na to, jak zadělat a upéct domácí chléb. V době mé prababičky na vesnici, kde žila, byl jeden pekař a hospodyně si chléb kupovaly. Matka, ročník 1930, její matka ročník 1896, a matka matky mé matky, tedy moje prababička, ta byla narozena v roce 1876. Tato rodina bydlela na Jižní Moravě, jihozápadně od Brna, dnes se této části Moravy říká "Německá Morava". Nikdo z těch obyvatel neměl svou vlastní pec na chleba. Moje tchyně, která se narodila na Slovensku v roce 1916, ta mi vyprávěla, že na vesnici měli jednu chlebovou pec. Každý týden si hospodyně přinesly svůj podíl dřeva na topení v peci, své chlebové těsto a pekli na další týden chléb. Komu pec patřila, kdo ji roztopil a oheň udržoval, to mi neříkala. Snad se střídali. Rodiče mého manžela žili celý život v hornaté části středního Slovenska, v chudém kraji. Ošatky na chléb - veku i bochník - ty mi tchyně věnovala a mám je stále u sebe doma jako košíky na ovoce nebo zeleninu. Národní buditelka Magdalena Dobromila Rettigová měla jako mateřštinu němčinu, když psala recepty pro cca 16 a více lidí v češtině, stále užívala německých výrazů v názvech zeleniny, ovoce, koření a pokrmů. Je to nový "hit" - péct si sama, doma, chléb. Už jste si někdy zkusily (určitě ne zkusili) vytvořit chlebný kvásek? Už jste si upekly chléb v té elektrické domácí pekárně? Mne to zklamalo. Elektrická pekárna leží ve sklepě. Kdo dovede postavit chlebovou pec! Sem s ním! Kvásek obstarám! A pak obstarám sousedky, díži a kopist. No jo, ale kde vezmu tu mouku, ze které se před více než sto lety zadělával chleba. Takže, budeme udržovat historické recepty, protože až bude hlad a nouze, budou se hodit. Kdo má recept na chléb z kopřiv?
Malíř Richard Augustin: Vlastně mohu poděkovat zlodějům
Jana Šenbergerová 2.5. 18:14
Pěkná díla. Moc se mi líbí Štěstí a Spící anděl, ale i portréty.
Cíl zkoumání: Bonita seniorů
Jana Šenbergerová 2.5. 17:58
Celý život jsem musela vystačit s málem, takže mi to nečiní potíže ani teď. 1. Jsem schopna, ale rozmýšlela bych se.
2. Tuto jistotu nemá nikdo, dokonce ani ten, kdo má v bance a v nemovitostech miliony. Přesto si to mohou myslet všichni.
Hodinový ajťák už pomohl stovkám seniorů
Zuzana Pivcová 2.5. 12:39
Většinou bych potřebovala ajťáka celodenního, hodinový je málo. Ale to bych se nedoplatila, čili musím se svým znalostním potenciálem vystačit i nadále.
Modrá je dobrá
Naděžda Špásová 2.5. 12:02
Věro, máš to moc pěkné a fotky jsou super. Já k modré taky moc neinklinuji, vlastně v mém šatníku jsou modré jen džíny. Z modrotisku jsme měli kdysi ubrus, který hrozně při praní pouštěl. Oblečení bych si asi hodně rozmyslela. :-)
Poznáš toto nádraží?
Dana Puchalská 2.5. 08:23
Už vím Helenko. Pomohl mi pan režisér co se zde narodil.
Japonsko - země vycházejícího slunce a kontrastů
Naděžda Špásová 1.5. 13:26
Danuš, máš to moc pěkně napsáné a fotky jsi vybrala taky pěkné. Mám taky ráda dokumenty o různých zemích. Japonsko je krásné, ale mě ani moc neláká. Mně nějak vadí jejich mentalita, i když z východních zemí asi nejméně. Jak já říkám, od slovenských hranic dál mi to nic neříká. Ale tobě a ostatním samozřejmě fandím. :-)
Milostný život v pokročilejším věku?
Libor Farský 1.5. 11:12
Neumím si představit situaci s dohodnutým povoleným mimomanželským sexuálním vztahem na jedné či obou stranách. To by nebyl ten správný "svěží vítr" podle mých představ.
Hrátky s češtinou: Černý jako saze...
Dana Puchalská 1.5. 09:14
Číňan byl číman a čipera. Číhal, čuměl na čmeláka a četl si povídku Čitamani a ptáci co napsal Čapek.
Májové randění
Libor Farský 1.5. 07:45
Přeji všem milencům, aby jim při krásném MÁJOVÉM POLIBKU zrovna nezazvonil mobil.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.