Přehled posledních diskuzních příspěvků
Naše tipy na listopad
Jana Šenbergerová 5.11. 10:17
Jednu listopadovou akci už mám za sebou. Byla to zajímavá přednáška archeologů, kteří byli povoláni k záchranným akcím případného archeologického materiálu při příležitosti odvodnění zdí místního kostela. Tři další akce na listopad už mám jisté. Koupila jsem si vstupenku na ONE WOMAN SHOW HALINY PAWLOWSKÉ, která se koná 6. listopadu ve zlatohorském kině a v pondělí nato máme sraz s bývalými kolegy. Také bych ráda zašla na ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMKU v proluce na náměstí, které se koná 27. listopadu. Mezi tím se najde spousta dalších akcí zatím nejistých, ale možných. Marně třeba hledáme, kam se vypravíme na SVATOMARTINSKOU HUSU.
O povadlém tulipánu
Hana Šimková 5.11. 10:01
Co k tomu říci? Nejen ten tulipán, ale i ta říkanka je hodně povadlá.
Kouzlo časů minulých: Jak mně sklaplo
Zuzana Pivcová 4.11. 17:58
Pamatuji si z doby, kdy jsem působila v Českých Budějovicích, na zemětřesení, které mělo epicentrum v nedalekém Rakousku. Bydlela jsem ve 2. patře na ubytovně, pěkně se to s námi zhouplo a v patrech nad námi začali ječet.
Glosa: Přezrávání
Zuzana Pivcová 4.11. 17:53
Myslím, Haničko, že úkolem v životě není jen přivést na svět potomstvo. Takže asi splněno nemáš, hezky tu ještě pobuď a vyprávěj ve svém stylu dál!! :-)
Čekám
Jiří Libánský 4.11. 11:24
Velmi krásné, hluboké a plné citu, navíc dokonale zveršované. Co víc o tom psát? Každý kdo to čte, ten to cítí.
Machův včelín v Krušlově
Květoslava HOUDKOVÁ 4.11. 11:10
Hani, dík za tip = nejen pro mne. Už 3 moje vnoučata jsou vedoucími skautských oddílů - sdělím pro event. možnost výletu s dětmi.
Poznejte severskou exotiku v Norsku
Hana Rypáčková 4.11. 09:01
Norsko je nádherná země pro všechny , nejen pro rybáře....
O rodiče se postaráme. Ale zvládneme to?
Hana Práglová 3.11. 17:50
No,já o tom tak přesvědčena nejsem.Prožívala jsem tuto situaci na vlastní kůži nedávno.A musím přiznat,že to nebylo vůbec lehké.Rodiče můžeme mít rádi sebevíc,ale pokud máme doma i protějšek a lásku či péči v jednom bytě musíte chtě nechtě dělit na několik částí,navíc,když už není k ruce nikdo jiný,kdo by občas jakkoliv pomohl,je to velice těžká situace.
Neskutečná doba!
Jana Šenbergerová 3.11. 13:13
Pro mě hezká myšlenka i postřeh. Vítám vás, pane Bořku, mezi námi. :-)
Recept: Vydatná podzimní polévka s bramborami
Růžena Marková 3.11. 12:22
Polévka může být dobrá. Připomíná mi naší polévku, říkáme jí bílá. Rozdíl je, že nedáváme klobásu, ale vajíčka.
Halloween s vnoučaty
Hana Rypáčková 2.11. 18:28
Jiný kraj, jiný mrav. My byli dnes pozdě odpoledne na hřbitově. Byla tam spousta lidí a dětí, světýlek a nazdobených hrobů. Hlavně dětské hlásky oživovaly ponurou náladu. "Můžu říci babičce básničku ?" "Jsou tam oba s dědou?" "Hele brouček , vleze k nim?" "Není to dušička?" Bylo to tak láskyplné, vůbec smutné....
Podivný rozchod
Naděžda Špásová 2.11. 14:39
Františku, váš článek se mi líbí. Je komický, ale i k zamyšlení. Bylo by zajímavé, vědět, kdo to napsal.
Za císaře pána, Češi v době Františka Josefa I.
Ladislav Vesecký 2.11. 11:55
Žádné noviny nekupuji. Vyhozené peníze za psané lži.
Úvaha: Na okraji civilizace?
Hana Rypáčková 1.11. 21:16
Máš pravdu.Jídlo nebylo samo sebou. Když jsme bydleli v Praze - živili nás příbuzní z venkova. A tady jsme si vyhledali soukromé zemědělce, kteří potřebovali každou korunu a rádi výpěstky a mléko , chleba prodali. Brambory jsme měli až z Václavova od Koryty, ale mléko a chleba z Radošovic .Vajíčka se nakládala do vápna a nudle se tvořily do foroty. Zelí v sudě a cibule v copech. Maminka se nejvíc bála hladu, když ho za války zažila. Nesnáším plýtvání potravinami.
Učitel v nesnázích: Vyhýbavá odpověď, část 1.
Zdenka Jírová 1.11. 17:54
Na Vaši otázku: dětem se nikdy nesmí lhát, ale odpověď musí být adekvátní k jejich věku. Mám zkušenosti se svým velmi zvídavým vnukem, kterému je nyní 10 let. Myslím, že jsem mu vždy odpověděla k jeho i mé spokojenosti.
V zámku a podzámčí
Zuzana Pivcová 1.11. 14:40
Zajímavé místo a tajuplné fotky, i když se asi neobejdou bez námitek. Líbí se mi i to vaše motto: I´m only me......
Co jsme jedli, když nebyly supermarkety? Rádi bychom znali váš názor!
Růžena Marková 1.11. 12:17
V obchodech nebyl takový výběr jako dnes. Na košík se muselo občas chvíli počkat. Na vybrané ovoce se stály fronty. To vše je pravda. Ale jablka byla po celý rok a 3 koruny kilo. Maso bylo za dostupnou. Byly sice druhy masa která byla nedostatková, ale mohli jsme si kopit levnější druhy, které byly vždy. Nebylo tolik druhů potravin, jako v dnešních obchodech, ale my jsme uměli uvařit dobrá jídla i s tak malého výběru. Uzenina byla z masa a né ze separátu a soji jako dnes. Na zboží byly mnohem přísnější normy než jsou dnes a mohli jste si vybrat zda chcete výběr první nebo druhou jakost, tady se nesměly objevit shnilé kusy zboží. Mírně nahnilé se objevovali v nestendardu, což byla třetí jakost. Dnes jdete koupit zeleninu či ovoce a je jedno co je to za zboží, Výběr a nestandard za stejnou cenu. Nechtěla bych, aby se vrátily staré časy, stačilo by, kdyby jsme se vrátily ke starým normám, ale to by pak k nám z Evropských státu nemohl nikdo nic dovézt, protože by se nevešel do českých norem.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.