Přehled posledních diskuzních příspěvků

Zážitek roku 2016: Hrátky s češtinou – úvod

Karel Hyndrák 29.12. 16:41
V době rock´n´rollu si čeští textaři stěžovali, že oproti američtině má čeština málo jednoslabičných slov a že se těžko drží rytmus. Jan Werich už dříve dokázal skoro opak. Přetextování nějakého zvláště duchaplného textu dělalo potíže. Posuďte sami: Elvis Presley: Tutti Frutti Wop-bop-a-loom-a-boom-bam-boom tutti frutti au rutti tutti frutti au rutti tutti frutti au rutti tutti frutti au rutti tutti frutti au rutti wop-bop-a-loom-bop-a-boom-bam-boom. Vznikla kvůli frázování legrační slova: vouvína (ústa s barvou vína), nebo kalaso (jak koníka laso táhlo jí El Paso).

Kouzlo časů minulých: Za drátěnými ploty

Soňa Prachfeldová 29.12. 09:34
Pane Kašíku, to vám věřím, že zážitky byly. Jezdila jsem k bratrovi do Všerub - ostnaté dráty všude, všude vojáci a my když jsme šli na houby a že jich tam bylo, tak se klepali. Do lesů blíže směli jen s povolenkami hajní, lesní dělníci a p.

Starý a nový rok

Soňa Prachfeldová 29.12. 09:31
Jsme všichni sví, občas nepoučitelní, někdy ty příležitosti dané časem dobře nevyužijeme- Také poděkuji starému roku a nový rok uvítám s nadějí, že ještě není všem dnům a rokům konec . Též vám všem , ať je Nový rok šťastný a zdravý !!!

Výživová gramotnost. Co je to?

Zuzana Pivcová 28.12. 20:16
Mně se silně nelíbí ten pojem Výživově gramotný, jehož opakem je tedy asi Výživově negramotný. Myslím, že jaké kdo nakupuje potraviny a jak se stravuje, závisí i na řadě jiných činitelů než jen na studování kvality za odpovídající cenu. V různých městech jsou různé obchody, v různých rodinách jsou různá finanční i zdravotní omezení. Nevím, ať se vysloví jiní, kteří normálně nakupují a vaří.

Zážitek roku: Na světě je přece krásně

Věra Lišková 28.12. 15:45
Vánoce mají pozitivní vliv i na úřední osoby. Je škoda, že to netrvá moc dlouho, a po svátcích se zanedlouho vrátí mezi lidi zase ta neochota a naštvanost. Vždyť někdy stačí tak málo a hned je svět pro nás krásnější.

O starých písních

Hana Rypáčková 28.12. 08:44
Dost dobrý, v rukou starých mužů kytary ráda vidím....Budou ty správné písně....

Zážitek roku 2016: Můj rodný dům

Alena Tollarová 27.12. 17:04
Jejda, Hanko, my jsme taky měli suchý záchůdek ještě v době, kdy jsem byla holka na vdávání. A koupelnu na dvoře v prádelně, kam se nosila do kotle ohřát voda od studny. A pak se zrušil špajz .... hurááá.

Vánoce pro důchodce

Zuzana Pivcová 27.12. 13:25
Vánoční stromky splněných přání pro děti z dětských domovů fungují už mnoho let. Ale o dárcích pro domovy seniorů slyším prvně. To bych se určitě také zapojila. Díky.

Přátelství je někdy víc než láska

Lidmila Nejedlá 27.12. 11:08
Dano, to jste vydržela dlouho s takovým despotou!

Zážitek roku: Domácí vánoční koncert

Lidmila Nejedlá 27.12. 09:24
Zdenko, dobrý nápad, jak zabavit vnoučka, zpestřit Štědrý den a pobavit rodinu. Vnuk bude určitě na to vzpomínat, to si piš!

Dávný ráj

Alena Tollarová 27.12. 09:12
Hano, to je moc krásné povídání o šťastném dětství, bohužel se smutným závěrem. Já jsem první vánoce bez tatínka měla v 8 letech, to by také bylo na dlouhý příběh ... Korálkové ozdobičky jsme také měli, housličky, ptáčka v kleci a jiné. Odvál je čas a mě mrzí, že už je nemám.

Černá a bílá

Zuzana Pivcová 27.12. 07:19
I když se říká, že nic není černobílé, každá z barev má své místo, svou energii, černá není jen smutek a bílá jen nevinnost. Každá má svůj čas a Vy to dokonale vnímáte. Díky.

Zážitek roku: Výhra pro virtuální kamarádku

Helenka Vambleki 26.12. 16:05
Opravdu dojemné a lidsky milé. Gratuluji oběma aktérkám k takovému přátelství.

Dárek z království nebeského

Alena Vávrová 26.12. 15:14
Evo, dík za přání a hezké počtení. A víš, že jsem si té Andělky všimla již na FD a byla mi hódně povědomá? Krásný dárek. Také mám Andělku, ale je celá šitá.

Štěstí

Zuzana Pivcová 26.12. 08:04
To je krásné osobní vyznání. Nepochybuji o tom, že to takhle opravdu prožíváte.

V chrámu

Zuzana Pivcová 25.12. 18:30
Při té básni jsem si vybavila vltavotýnský barokní kostel a jak šplháme se sestrou na kúr, kam ona chodí hrát na původní barokní varhany. V kostele je šílená zima, ale sváteční ticho a pak zaznějí první tóny a je úplně jedno, že to má daleko do profesionální hry známých varhaníků. Je to už přes 40 let, ale bylo to nádherné. A Vy hrajete? Tak to obdivuji.

Zážitek roku 2016: Mé oblíbené místo od jara do zimy

Eva Krausová 25.12. 15:40
Nádherné místo s kapličkou, tam bych také ráda chodívala. Děkuji.

Poslušně hlásím, že jsem opět zde!

Lenka Hudečková 25.12. 11:44
Hezky napsané, měl jste plodný rok :-). Přeji Vám, aby i ten další, rok 2017, byl stejně plný aktivit a zážitků

Říkáme

Dagmar Bartušková 25.12. 10:02
Zuzko, to jsi přesně vystihla.

Můj Štědrý den

Alena Vávrová 24.12. 12:53
Maruško, děkuji za krásný vánoční článek a fotky, zimní idylku u vás máte opravdu kouzelnou.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.