Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jsem ti blíž?
Zuzana Pivcová 8.1. 09:18
Je to výrazově stručné, jazykově libozvučné a obsahově bohaté.
Potíže
Zuzana Pivcová 8.1. 09:16
Zveršovaná krizová situace, která mě nedávno potrefila také. Ještě, že mám zlatou paní doktorku, původem z Arménie. Myslím, Jani, že je to trochu starší, zatoulaná básnička. :-D
Zamyšlení o bílých závějích
Hana Rypáčková 7.1. 15:48
Hezké. Nevím Marie odkud jsi, ale i když je tady v jižních Čechách letos sněhu málo, vzpomínky na dětství mám velmi podobné. Mám ráda sníh. Zasněžená krajina hýří velebností...
Jen vzpomínka
Karel Hyndrák 7.1. 12:39
Nedaleko od mé rodné městyse Lhenice je zřícenina hrádku a kláštera Kuklov (Kuglweit). Natáčeli tam film "Markéta Lazarová". Když už tam filmaři byli střihli si souběžně nízkonákladový film "Údolí včel". V komparzu byli obyvatelé naší městyse (vypadají tam jako pračlověci). Film občas dávají v televizi, fakt se tomu musím smát, neboť je poznávám.
Abutilon nebo mračňák
Hana Rypáčková 6.1. 22:22
Nikdy jsem ho neměla, ale v knížkách o pokojových květinách byl mezi prvními v abecedě. Ať se mu u tebe daří, Aničko.
Samota a ohrožení chudobou
Zuzana Pivcová 6.1. 12:14
Zatím si to neumím moc představit, jak to bude dál. Jsme se sestrou dvě v obdobné situaci. Obě máme malobyt. V nejhorším případě by šlo sestěhovat se dohromady a druhý byt pronajmout. Je to ale hodně stísněný prostor, bez soukromí. Zatím to ale neřešíme.
Novinky na portálu i60
Eva Balúchová 6.1. 11:59
Díky za vše co pro nás děláte i díky za krásnou fotku Aničky.
Hrátky s češtinou - páry
Zuzana Pivcová 6.1. 10:52
Skvělé, Helenko, my se sestrou taky různě experimentujeme a většinou si vytváříme mužské tvary od zvířecích druhů se ženskou mluvnickou podobou - gorilák, koalák, myšák, nebo naopak od mužských názvů - klokanka, lachtanka, varanka, králičice. To je snad ještě přípustné. S těmi mláďaty by mě zajímalo, jak se vyjadřuje příchod na svět. Tak kráva se telí, kočka kotí. A co psice-fena, koza, ovce, lama, velbloudice, hrošice a tolik dalších? Kdo to ví??
Otužilci na Otavě
Zuzana Pivcová 6.1. 10:36
Otužilce obdivuji, ale při pohledu na ně mi naskakuje husí kůže. Líbí se mi, jak někteří novoroční plavci ve Vltavě u Národního divadla některé roky stěžují, že je voda moc teplá.
Modlitba
Oldřich Čepelka 5.1. 20:16
Nebráním vám, Brigito, ale nevěřím síle modlitby na dálku. Modlitba může být účinná, pokud se týká mně samého. Protože mozek (či duše?) má sílu uzdravit naše tělo. A podobně. A ještě ne vždycky.
Hrátky s češtinou – odlehčující příklady
Oldřich Čepelka 5.1. 20:13
Známé jsou hrátky s čárkou - třeba:
Tvoje stará pila leží ve sklepě. - Tvoje stará pila, leží ve sklepě.
Nebo sekretářka:
Co zas chcete, pane řediteli? - Co, zas chcete, pane řediteli?
A pak ty spousty vět, co se čtou odpředu i odzadu, jako: Fešná paní volá: Má málo vína pan šéf?
Móda z ulic velkoměst
Hana Rypáčková 5.1. 10:22
Moc pěkné. Jenže to vypadá, že po ulicích chodí jen ženy štíhlé...Kde jsou ty ostatní?
Jen jako… (Povídka)
Jana Šenbergerová 4.1. 15:23
Čepelko, Čepelko, bylo to vážně ostré. Smála jsem se tak, až mě rozbolela hlava i břicho, jen doufám, že nebudu postižena i katarem.
Doufám, že jsem na tomto obšírném článku nevyplýtvala veškerý příděl smíchu na tento měsíc.
Nejhorší na tom je, že si teď připadám jako blázen, který se směje něčemu, co ve skutečnosti vůbec k smíchu není. Obrázek na konci raději ani nekomentuji ... :-)
Jak se krmí labutě
Věra Lišková 4.1. 11:32
Hanko, Strakonice mají v Tobě výborného kronikáře města. Plovárnu, dudácký festival, ohňostroj, to vše nám natočíš na video a tak nám nic neunikne.
Kouzlo časů minulých: Hrátky s dráty
Zuzana Pivcová 4.1. 09:35
Nevím, jak dalece byli vojáci přísní všude v pohraničí k "vlastním lidem". Ale my, když jsme se dostali s dětmi za obcí Malonty na Šumavě při vycházce z letního tábora s výukou němčiny jen k první závoře, hned nás hnali pryč. Na "druhou stranu" jsem se dívala tak akorát u Braniborské brány v Berlíně. Viděla jsem, jak tam jezdí parkem trolejbus a z východní strany jel skrz bránu sovětský gazík s čestnou stráží k válečnému památníku do Záp. Berlína. To bylo v roce 1978 ještě povoleno. Ale pak natolik zpřísnili opatření, že brána byla zazděna a náměstí před ní vylidněno a střeženo.
Všude to bouchá
Danuše Onderková 3.1. 20:02
Aničko máš pravdu, litují všechny zvířátka, je to pro ně velké trauma.
Meteorologové varují před silným sněžením, hrozí bílá tma
Jarmila Fialová 3.1. 17:03
Stručně - nevěřím :)
Jsem štamgast
Naděžda Špásová 3.1. 14:35
No, Zdenko, opravdu zajímavý koníček. Já sice radši volím přírodu, ale proti gustu žádný dišputát. Každý jsme, lidově řečeno, ňáký. Zato to máte hezky sepsané.
Portugalskem na vlastní pěst (8.díl): Z Lisabonu na konec světa
Zuzana Pivcová 3.1. 11:40
V těchto dnech jsem zrovna viděla u sestry v TV cestopis o Portugalsku. Vzpomněla jsem si, Jarko, na Tvé cestování a tak trochu i na mou krátkou návštěvu Porta. A nezávisle na tom jsme si pak ještě s Marcelou připily portským. :-) Pěkný pozdrav a sestře držím palce!!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.