Přehled posledních diskuzních příspěvků

Žena jako inspirace: devadesátiletá Daphne Selfe

Zuzana Pivcová 20.2. 17:44
je to věc vkusu, ale já bych ani teď, natož o dvacet let později, na veřejnosti rozpuštěné dlouhé vlasy nenosila. Pokud je má dáma sepnuté, je to úplně o něčem jiném. Jinak je ale pěkně oblečená, takže jí to sluší, proč ne.

Zimní jízda do B. B.

Hana Rypáčková 20.2. 12:06
Dobrý veget. Pasov máme za humny a BB je super....Pro důchodce někdy od Ciao za 450 Kč Pobyt závidím, dala bych ho ráda, navzdory tomu, že se mi spíš kolena vždy zničí...

O ztraceném čertovi

Zuzana Pivcová 20.2. 09:00
Libuško, i když nejsem dítě, tak takovéhle milé a citlivé pohádky bych mohla číst denně.

Práce v seniorském věku

Marie Magdalena Klosová 19.2. 19:48
Jde,prosím,o literární zpracování nějaké vlastní zkušenosti, nebo jen o komentář po straně Vašeho textu ?Děkuji.mm

Biatlonovou tipovačku vyhrála Anna Čípová

Anna Potůčková 19.2. 16:35
Aničce moc blahopřeji a hole jistě užije. Já je dostala pod stromeček o Vánocích

Poznáte toto nádraží?

Anna Čípová 19.2. 13:20
Já tuším a podle mne je název města tvořen pouze jedním slovem. Elenko, a ty se do toho města z domova nedostaneš po železnici. Neprozradím, nechci kazit tipovačku dalším íčkařům.

Hrátky s češtinou - pes

Lidmila Nejedlá 19.2. 11:25
Helenko, jsi pracovité děvče. Vesnice Odřepsy u Poděbrad. Nadávka: Psinka ať tě skolí! Pes stopař, norník....

Kouzlo časů minulých: Střecha nad hlavou

Zuzana Pivcová 19.2. 09:17
Sama jsem něco takového nezažila, ale viděla jsem v sousedství u nás v Týně, jak lidé trávili dny, týdny, měsíce, několik let na stavbě vlastního domku. Někdo měl známé, s těmi si navzájem vypomohli, šlo jim to rychleji, možná i snáz sehnali materiál, měli známosti, ale vím, že jedna dvojice to měla opravdu na roky.

Když parta seniorů bydlí v jednom domě

Hana Rypáčková 19.2. 09:13
Nějak tak jsme si to s přáteli naoko plánovali, byty v pečovateláku vedle sebe, společenskou místnost, mejdany atd.. Někteří tu už nejsou a stejně se všichni zbylí držíme zuby nehty svého jistého...Ani my vůbec nepočítali s nemocí....Žili jsme si tralala. Stejně do nějakého zařízení se člověk dostane až když umírá...Nejsou místa.

Předjaří

Marie Ženatová 19.2. 06:39
Vaše slova mne berou za srdce, také to tak cítím a už se na ten nový zázrak jara moc těším...

Hádky a mlčení. I to je mnohdy manželství v penzi.

Dagmar Bartušková 18.2. 11:14
S partnerem pod jednou střechou napořád? To by musel být ze zlata. Mám pár přátel, kteří spolu žijí celý život. Obdivuhodné? Ale vůbec ne. Je to jen kvůli dětem, vnoučatům a majetku. Niic pro mě. Mám ráda volnost a změnu. Žádné omezování. Nemohla bych žít v přetvářce, tolerovat ty různé partnerské móresy, o kterých se tu píše. A když to neklape ani v posteli, tak potěš Pánbůh...

Vít Lucuk: Sběratel neuvěřitelných příběhů

Svatava Páleníková 18.2. 10:57
Obdivuhodná a ušlechtilá práce. Pane Lucuku, opravdu klobouk dolů. Takoví lidé by se měli vyznamenávat na Hradě...

O vyměšování

Lidmila Nejedlá 18.2. 10:36
Pěkně peprné...ale veselé ze života.

Poznáte toto nádraží?

Eva Krausová 18.2. 10:35
Že by směr Moldava...?

Masopust na Drahanské vrchovině

Hana Rypáčková 18.2. 09:24
Moc pěkné...A to nářečí...

Už se nám nemá říkat senioři!

Jitka Hašková 17.2. 16:27
Mně osobně vadí oslovování dědečku nebo babičko nejen ve zdravotnických zařízeních, ale obecně. Slyšíte i od novinářů říct šel tam děda nebo babička, když vidí jít starého člověka. Potýkala se s tím už moje babička a mamka, když byla v nemocnici. Ta britská směrnice je nesmyslná. Když jsem žila v Londýně, tak jsem považovala za správné, že angličané považovali za nevhodný výraz "invalid" = méněcenný a používali zásadně slovo "disabled" pro invalidy. Ale moderní angličtina k mému překvapení používá výraz invalid people (je to i v učebnicich). Jedině bych považovala za rozumné z té britské směrnice, aby se vrátili ke slovu disabled people, protože invalid má v angličtině trochu jiný význam. Je to opak valid=platný, čili invalid=neplatny, méněcenný.

Jste soutěživí?

Květoslava HOUDKOVÁ 17.2. 08:23
Já také ráda tuto soutěž sleduji (někdy jen opakování.) Do soutěž. týmu bych se nehlásila, ale obdobné = české soutěže - pro každého - bych vítala od naší redakce. Nikam nemuset jezdit (vzdálenost, čas) - otázky i odpovědi zde - by vyhovovalo mnoha čtenářům?

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.