Přehled posledních diskuzních příspěvků
Velikonoční setkávání
Jana Šenbergerová 23.4. 14:08
To je hezká velikonoční tradice. Fotky se také povedly. :-) Podobně se schází vždy na přelomu září a října rozvětvené příbuzenstvo mého prvního muže. Těchto akcí se účastníme s mým druhým mužem, kterého rodina přijala mezi sebe. Letos se "srazíme" v Kouřimi a prošmejdíme okolí.
Jak k nám vtrhla velká voda 2
Zuzana Pivcová 23.4. 11:24
Velká voda v dvojitém provedení, to asi některým lidem pěkně zamotá hlavu!
Poznáte tento kostel?
Lenka Hudečková 23.4. 09:52
Miluško, nevím, zda jste na správné stopě, proto přidávám další indícii - Kaple existovala údajně už ve 12. století.
Na kolo ve vyšším věku? Ano, ale raději opatrně
Jitka Hašková 23.4. 08:43
Viděla jsem to, když jsem byla na návštěvě u známých v Amsterdamu. Tam i v celém Holandsku snad každý jezdí na kole, MHD používají většinou turisté a návštěvníci. Fakt je, že Holanďané nejsou obézní. Nevím, jestli se dožívají vyššího věku než my, ale rozhodně jsou více fit.
Tip na výlet: Mikulov
Eva Balúchová 22.4. 13:11
Mikulov,Svatý kopeček,Kozí hrádek znám a máš pravdu Aničko,stojí to za návštěvu.
Láska je chemie. Platí to v jakémkoliv věku.
Helenka Vambleki 22.4. 10:44
Jen málokterá žena se vrhne do lázeňského vztahu tak bezhlavě, jak zmiňovaná paní. Jsou to spíše muži, kteří podléhají oné chemii a po krátkém lázeňském románku jsou schopni bořit mosty a berou si poté za ženy vrstevnice svých dětí, s kterými pak samozřejmě neudrží krok a chemie rychle vyprchá.
Je Vám v Česku zima? Zahřejte se obrázky z teplých krajů. Co třeba Zanzibar?
Libuše Křapová 22.4. 10:32
Pane Žižko, zasmála jsem se. Přesně tohle jsem si myslela kdysi dávno v mládí - že Zanzibar je jenom bar. Pak ne v zeměpise pan učitel překvapil povídáním o ostrovu Zanzibar :-) Nebyla jsem ještě ani na ostrově, ani v baru. Kdoví, třeba se tam jednou podívám :-) Taky je mi z toho letošního počasí zima
Posezení ve virtuální kavárně
Anna Čípová 22.4. 10:32
Jani,několikrát jsem slyšela pana Cílka na ČR 2. Vždy mne oslovil jeho nadhled a optimismus. Moc pěkný článek.
Čím větší děti, tím větší starosti
Drahomíra Stínilová 21.4. 20:03
Jsem asi jako Vaše žena. Dcera mi zavolá a jen tak se zmíní, že je u nich v rodině nějaký problém-vnučka je zase nemocná, dceru chytly dásně, zeťák se necítí, protože je přepracovaný. Už mi v hlavě běhají myšlenky těch nejtragičtějších filmových scénářů. Špatně spím a čekám netrpělivě na nový telefonát. Hned na začátku na dceru vybafnu - tak jak to dopadlo? A ona - Co mělo dopadnout. No dobrý, normálka. Pak si říkám - Už se nebudu nikdy nervovat, ať se tam děje co děje. Ale trvá to do dalšího volání.
Pořídit si psa v důchodovém věku
Zuzana Pivcová 21.4. 13:24
Pes se jako kamarád hodí i pro lidi vyššího věku, akorát, jak říká známý veterinář, měl by to být pes, kterého páníček v případě nutnosti sám unese. Napsala jste to moc hezky, díky. Škoda jen, že jste nedala nějakou fotografii Vaší fenky, bylo by to ještě hezčí.
Demence: Problém, který děsí a nemizí
Zuzana Pivcová 21.4. 11:20
Je to tak. Nemoc nerozlišuje mezi bohatými a méně bohatými, mezi vzdělanými a méně vzdělanými. Jako kdyby nám dávala hodně najevo, že v lidské nahotě jsme všichni stejní. A čím dříve si to kdo uvědomí, tím lépe pro něj.
Pan Apríl
Zuzana Pivcová 21.4. 09:33
Pan Apríl má různé tváře, ale patří k našemu životu, což jste ve svém poetickém vyznání potvrdila.
Poznáte tento kostel?
Jana Šenbergerová 21.4. 09:11
Tentokrát byl objeven snadno a rychle díky stavebnímu slohu a světci. Nachází se ve veselé části Prahy.
Poznáte toto nádraží?
Jitka Hašková 21.4. 08:38
Dnes je lehké pro obyvatele tohoto města. SPZ napoví hodně.
Velikonoce 2017
Jarmila Komberec Jakubcová 20.4. 19:49
pane Miloši - beránek mi spíše připomíná pejska jezevčíka ale hlavně, že vám chutnal - tedy doufám? Já občas bývám v Praze na Žižkově u přítele, ale nikdy mně nic závažného nepotká.
Tip na výlet: Úštěk a okolí - kouzelná místa na severu Čech
Mirek Hahn 20.4. 15:07
Prima článek a moc hezký kraj. Kalvárii alias Kostelíčky mám v první desítce oblíbených míst na této planetě.
Vzpomínka na dovolenou v Řecku
Zuzana Pivcová 20.4. 14:04
V Řecku ani na Kypru se naštěstí nekrade. Když jsem byla naposledy v Pafosu, tak hned první den jsem při koupi suvenýru nechala u stánku ležet malou peněženku na mince s asi 10 euro. Když jsem za dlouhou dobu zjistila, že peněženku nemám, a napadlo mě se zeptat u toho stánku, prodavač ji měl schovanou a hned mi ji ochotně dal a ještě s úsměvem hrozil, abych byla opatrnější. Tak ať to máte letos bez komplikací!
Senioři, máte mezi přáteli mladé lidi? Je to důležité!
Jitka Hašková 20.4. 10:29
Já se snažím být v kontaktu s mladými, s dětmi svých kamarádek, příbuzných, stále učím pár hodin týdně na vysoké škole, i když je mi přes 70. Získala sem nové mladé kamarádky v Mecenášském klubu Národního divadla.
Mobilní telefonní signály zpřesní předpověď počasí
Mirek Hahn 20.4. 09:18
Zajímavé... Blýská se na lepší časy. Je obdivuhodné vedlejší využití už stávající technologie. Tzn. malé náklady a rychlá aplikace. Zejména užití otevřeného zdrojového kódu zaslouží uznání, systém pak mohou zlepšovat a rozšiřovat nezávislí programátoři. Výjímečná aktivita.
Na druhou stranu, jestli si zvykneme na tak spolehlivé a detailní informace o tom, kdy bude pršet...., budeme už úplnými skleníkovými květinkami :-) Ale chápu, že primární využití to má mít v oblastech třetího světa, kde jsou nedostatečné systémy varování a kde dochází k velkým živelným pohromám v důsledku počasí.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.