Přehled posledních diskuzních příspěvků
Kouzlo časů minulých: Po pás v Karibiku
Zuzana Pivcová 27.4. 17:37
Je dobře, že jste si tehdy dělal zápisky, Vaše zážitky jsou velmi čtivé. A víte, že takovou velkou kubánskou lasturu mám taky, a to už dobrých 40 let? Na Národní třídě bylo Kubánské kulturní středisko a tam jsem ji za tehdy docela vysokou cenu 100 Kč koupila, nemohla jsem odolat.
Kastrovat fenku, když nechcete štěňata?
Zuzana Pivcová 27.4. 16:23
Někteří se staví proti kastracím, a to i u koček, ale ze zkušenosti s našimi kocoury a jednou kočkou mohu říct, že jim to nijak neublížilo. Když už mají jiný život než v přírodě, je třeba je tomu životu přizpůsobit. Naše fenka Lesanka kdysi kastrovaná nebyla, tehdy na malém městě to nikdo neznal. Když ale přišel její čas, bylo těžké ji uhlídat a dost tím trpěla. Kastrace jsou u samic poněkud složitější než u samců, ale když je zvířátko zdravé a veterinář je odborník, dobře se to dá zvládnout. Horší je, když se k tomu přidruží nějaký zdravotní problém nebo byla dána silnější narkóza, zažila jsem to u 2 kocourů a bylo to dost špatné. Tím ale nechci strašit, už je to dávno.
Poznáte tento kostel - kapli?
Hana Rypáčková 27.4. 09:41
Našla jsem to, ale nikdy jsem tam nebyla ..Jak ráda bych tam zavítala....A jak je celý areál krásně opraven...
Jarní květy
Jitka Hašková 26.4. 13:10
To je krása!! Moc děkuji, potěšilo mně to. Není co opravovat, důležitější je udělat dobrou náladu hezkými fotkami.
Poznáte, kde je tento kostel?
Anna Potůčková 26.4. 09:17
Díky mnohým nápovědám jsem našla velmi rychle a ve velmi krátkém čase. Další indicii dodám informací, že nad prvním i posledním písmenem v názvu místa je háček a kostel posvětil biskup Tobiáš Boecker
Nepředstírejme věčné mládí
Květoslava HOUDKOVÁ 26.4. 09:08
Myslím, že místo sáhodlouhé polemiky by stačilo: Za nabídnutou pomoc slušně poděkovat = přijmout, nebo -rovněž slušně- odmítnout. A nebýt ani "zezadu lyceum - zepředu muzeum.
Poznáš toto nádraží?
Jarmila Komberec Jakubcová 26.4. 08:35
snažím se snažím ale tak ošklivé nádraží jsem nikdy neviděla.
Život bez mobilu. Jaký byl?
Mirek Hahn 25.4. 14:39
Pěkně napsáno. Osciluji ve svém vztahu k mobilu od naprosté otrávenosti až ke smířlivé vstřícnosti. Nechci se nechat zpovykat příliš pohodlnou komunikací ale také nechci být za exota staromilsky odmítajícího běžně rozšířené technologie. Především mobil používám jen když ho potřebuji, nehraju si s ním, nepoponáším ho aby byl hned u ruky, nemám pupínky z toho, když na zmeškaný hovor nebo SMS přijdu až za hodinu. Především si ale hlídám náklady, vím přesně co v mobilu potřebuji a za co chci platit a za co ne... Pokládám totiž mobil především za prodlouženou ruku akcionářů mobilních operátorů, která mi vytahuje z kapsy moje těžce vydělané peníze :-)
Polévka je grunt
Zuzana Pivcová 25.4. 10:55
Eli, já bych se polévkami mohla cpát pořád, jenže jako hlavní jídlo mi zkrátka nestačí, to bych musela sníst ten hrnec na posezení. Hlívu mám ráda jako takovou, polévku z ní nejraději nepravou drštkovou.
Poznáte tento kostel?
Mirek Hahn 25.4. 09:04
Dnes mám šťastný den. Sv. Petr a Pavel, echt baroko. Byl jsem tu několikrát, zajímal mne i zámek a přilehlý park.
Největší žrouti času. Znáte je?
Květoslava HOUDKOVÁ 25.4. 08:47
Je to štěstí nebo smůla? Otázka pro seniorský věk: ZDA - pokud mne neskolí jiný zdravot.problém - trpím i nyní tou "nejzávažnější chorobou" = NEDOSTATKEM ČASU.
Kuchařky bez domova
Květoslava HOUDKOVÁ 25.4. 07:49
O této jídelně vím, při -častých- cestách do Prahy tam zavítám. Finančně je podpořit nemohu (nemám z čeho), ale užitečný dárek jim - pokaždé - donesu. (Některé už byly loni na Farmářském trhu u Vltavy).
Jak jsem jela do Říma lll.
Zuzana Pivcová 24.4. 12:18
Hezky si to s Tvým vyprávěním všechno připomínám. Za skoro 9 let přece jen mnohé z paměti vymizí.
Poznáte tento poutní kostel?
Mirek Hahn 24.4. 09:07
To nebylo snadné... ten vrch není úplně blízko města. Ale vyhledal jsem to v rekordním čase.
Více generací pohromadě. Výhra nebo pohroma?
Květoslava HOUDKOVÁ 24.4. 07:41
V domě u syna by se "složily" i 3 generace - ale NE = ani náhodou - každá generace má mít svůj život ! (polemika-na draka).
S mobilem i bez
Jana Šenbergerová 23.4. 18:16
Mobil mám už hodně dlouho a docela s ním kamarádím, ale klidně by se mi mohlo stát něco podobného, protože ho dost často zapomínám doma. Nejvíc lidí mi volá, když ho nemám s sebou.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.