Přehled posledních diskuzních příspěvků
Babi, proč nemáš kreditku?
Mirek Hahn 30.4. 21:12
Ta samozřejmost dluhů mi tentokrát v článku přijde mírně zkreslující. Hypotéka, leasing na auto a semtam další úvěr už není úplně běžné. To už je setsakra velké břemeno, které rodina vláčí mnoho let, a které ji může poslat ke dnu už jen při delší nemoci. Tak velkou zátěž si i střední generace promýšlí. Rád bych dodal to, co nezaznělo - celý segment půjček není charita nebo nezištná pomoc lidem, kteří si chtějí něco koupit. Je to byznys. Úvěrové společnosti to nedělají z dobroty srdce ale proto aby vydělaly peníze na úrocích. Je na rozhodnutí každého jedince, jak moc se dá marketingem nachytat.
Naše soutěže: Tip na výlet, Obrázky jara a nyní i hokejová tipovačka
Libuše Křapová 30.4. 20:39
Blahopřeji vítězům :-)
1. máj - Svátek práce nebo lásky?
Marie Ženatová 30.4. 14:06
Díky moc za milé připomenutí krásného svátku. Báseň Máj od K. H. Máchy potěší určitě každou dobrou dušičku v kterémkoliv věku...
Jak k nám vtrhla velká voda 3
Marie Ženatová 30.4. 14:01
Malé děti jsou naše největší dobíječe baterek, sama to mám vyzkoušené na svých vnoučátkách... Přeji Vám i nadále moc a moc radostí se všemi Vašimi milými...
Tip na výlet: Zříceniny hradů na Pálavě
Naděžda Špásová 30.4. 13:30
Krásný tip na výlet, škoda, že Pálava je tak daleko. Ještě štěstí, že v našem okolí je takové krásy taky požehnaně. Fotky jsou moc hezké.
Poznáte tento kostel?
Zuzana Pivcová 30.4. 09:22
Tak už to snad mám a ono se to, jestli nejsem špatně, i nějak podobá názvu dnešního nádraží. :-)
V Hradci nad Moravicí překvapí Ludwig van Beethoven i dnes
Zdenka Jírová 30.4. 00:23
Beethoven býval i častým návštěvníkem teplických lázní. Teplice tehdy nazývali " malou Paříží" a měly velký ohlas mezi tehdejší smetánkou . Bývala tu na léčení i císařovna Sisi a traduje se, že se zde setkal i s Goethem a při společné procházce Zámeckým parkem nedal přednost právě průvodu císařovny a šel hrdě vpřed, kdežto společenský Goethe se uhnul a poklonil. Máme zde i pamětní desku, kde je tato příhoda popsána. Byl ubytován naproti Pravřídlu , kde skládal svou "Osudovou".
Velký vrch - vzácné teplomilné druhy hub
Zuzana Pivcová 29.4. 20:36
Jste houbař a především v téhle oblasti velký odborník. Já poznám a sbírám o dovolené v jižních Čechách jen pár nejzákladnějších druhů hub (pokud ovšem rostou), a to ani nevím, jak se správně jmenují česky, natož pak latinsky. Fotky jsou kouzelné.
Válka generací aneb: Toto dospělým dětem neříkejte
Libuše Křapová 29.4. 11:25
Při čtení některých článků paní Hofmanové mám pocit, že lidé (a hlavně ženy) odcházející do důchodu by měli být automaticky zbaveni svéprávnosti. Samozřejmě, že takové hloupé rady a postoje nejsou správné. Jenže se týkají rodičů všeobecně, a ještě jen některých, ne žen důchodkyň. Proč, proboha, stále takové zevšeobecňování? Kdo se choval hloupě i dříve, stářím nezmoudří, a inteligentní člověk samotným odchodem do důchodu nezhloupne. Snad jen nad jedním bodem bych uvažovala - já už nic nepotřebuji. Když to slýchám, vždycky odpovídám - když nic nepotřebuješ, nic nedostaneš. Když na tobě nezáleží ani tobě samému, proč by mělo na tobě záležet okolí?
Poznáš toto nádraží?
Lenka Hudečková 29.4. 08:17
Vím, narazila jsem na tuto kostku při hledání jiného nádraží v tomto týdnu, a protože mám k těmto místům rodilý nebo rodinný vztah, tak to vím...tatínek byl odsud a babička s dědou bydleli v Ř., muselo se dojet na toto nádraží a pak pěšky nebo busem, to už si nepamatuji. Je to 33 let, co jsem tam byla...
Aprílová rýmovačka
Dagmar Bartušková 29.4. 07:33
Jano, dokonalé vystihnutí letošního aprílového počasí v rýmu. Snad z toho preččtení nedostanu rýmu!
Uprostřed děje
Oldřich Čepelka 28.4. 21:28
Jeden verš pohoupá a druhý hned píchne... - tak má vypadat lyrika.
Svátek "Pálení čarodějnic"
Zuzana Pivcová 28.4. 11:07
Zase jeden z pěkných informativních článků, které mám ráda!
Poznáte kostel?
Lenka Hudečková 28.4. 09:52
Ivano, není, je to jinde...
Jiřino, ke starostovi patří střelná zbraň :-)
Dnešní chlapi nejsou lepší než jejich tátové a dědové
Květoslava HOUDKOVÁ 28.4. 08:08
Chlapi v mé rodině = syn, zeť, 3 vnuci - jsou rozhodně lepší ! Já mohu být spokojena - výchova se povedla.
Kouzlo časů minulých: Po pás v Karibiku
Zuzana Pivcová 27.4. 17:37
Je dobře, že jste si tehdy dělal zápisky, Vaše zážitky jsou velmi čtivé. A víte, že takovou velkou kubánskou lasturu mám taky, a to už dobrých 40 let? Na Národní třídě bylo Kubánské kulturní středisko a tam jsem ji za tehdy docela vysokou cenu 100 Kč koupila, nemohla jsem odolat.
Kastrovat fenku, když nechcete štěňata?
Zuzana Pivcová 27.4. 16:23
Někteří se staví proti kastracím, a to i u koček, ale ze zkušenosti s našimi kocoury a jednou kočkou mohu říct, že jim to nijak neublížilo. Když už mají jiný život než v přírodě, je třeba je tomu životu přizpůsobit. Naše fenka Lesanka kdysi kastrovaná nebyla, tehdy na malém městě to nikdo neznal. Když ale přišel její čas, bylo těžké ji uhlídat a dost tím trpěla. Kastrace jsou u samic poněkud složitější než u samců, ale když je zvířátko zdravé a veterinář je odborník, dobře se to dá zvládnout. Horší je, když se k tomu přidruží nějaký zdravotní problém nebo byla dána silnější narkóza, zažila jsem to u 2 kocourů a bylo to dost špatné. Tím ale nechci strašit, už je to dávno.
Poznáte tento kostel - kapli?
Hana Rypáčková 27.4. 09:41
Našla jsem to, ale nikdy jsem tam nebyla ..Jak ráda bych tam zavítala....A jak je celý areál krásně opraven...
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.