Přehled posledních diskuzních příspěvků

Poznáte tento kostel?

Mirek Hahn 13.5. 10:11
Mám to. Je to skutečně blízko horním uhrám.

Poznáš toto nádraží?

Jana Šenbergerová 13.5. 08:30
Trochu zavádějící údaj o počtu písmen a obyvatel, ale našli. :-)

Čarodějnice, májka a oslava práce

Jana Šenbergerová 13.5. 07:22
Dnes už jsou májky k vidění jen sporadicky, přesto už jsem jich letos několik viděla. Nikdy jsem neměla příležitost být u toho, ale byl to hezký zvyk, který se mi pojí s pojmem soudržnost, což se dnes moc nenosí. Váš článek mě potěšil a připomněl mi, že nás letos po dlouhé době "nevytáhla z postele" dechovka, která projížděla městem na 1. máje a na vytipovaných místech zahrála pár "májových" melodií. To jen ptáci zpívali o život své jarní písničky.

Učit se, učit se, učit se (Cože??!)

Zuzana Pivcová 12.5. 13:22
Je pravda, že mít všeobecný rozhled odjakživa patřilo k celkové úrovni každého člověka. Od doby, kdy my jsme chodili do školy, však uteklo 50 a více let a informace narůstají zrychlujícím se tempem. Opravdu je nemožné si vše zapamatovat. Už jsem někde psala, že z mého všeobecného středoškolského vzdělání mi v hlavě zůstalo mizivé procento informací. zvlášť z odborných předmětů jako matematika, fyzika, chemie, které jsem později takřka vůbec nepotřebovala. Ani z vysokoškolských předmětů spjatých se studiem českého a německého jazyka nemám dnes žádné valné vědomosti. Je jasné, že mít prázdnou hlavu a jen se spoléhat, že si vše vyhledám, také nejde, protože ani nebudu vědět, pod čím a jak hledat. Ale učit nějak jinak než dosud, kdy se mnohde opravdu ještě memorují celé texty, by to chtělo. Váš článek mě zaujal.

Nebojte se exotické dovolené s dětmi

Zuzana Pivcová 12.5. 10:24
Informace jsou zajímavé, cenné a určitě i lákavé. Nelíbí se mi, že co se týče dětských účastníků zájezdů, řada cestovek se omezuje pouze na výčet nabízených služeb v hotelích.

Jarní nádech

Zuzana Pivcová 12.5. 10:13
Jaro je krásné a krásné je i to propojení! Díky.

To nevymyslíš 2

Eva Mužíková 11.5. 23:05
Klíče v popelnici, to mi něco připomíná, zrovna jako ten vhozený prášek:))))

Šila jsem - téma týdne

Jitka Hašková 11.5. 17:03
Pěkný! Já jsem zase ráda nosila sukýnky.

Otevřená srdce

Zuzana Pivcová 11.5. 13:23
Někdo takové sbírky podporuje, jiný je zásadně proti nim. Stejně jako u včerejších žlutých kytiček jako symbolů boje s rakovinou. Vaše vesnice má zřejmě široké srdce a to je dobře.

Naše slova mohou ovlivnit to, jakým způsobem stárneme

Mirek Hahn 11.5. 11:59
Prima článek. S pozitivním přístupem ke stárnutí se méně stárne. ...neodpustím si poznámku, Deepak Chopra - jsem mírně skeptický ke světovým bestselerům s "duchovní" tématikou. Nejsem si nikdy jistý, jestli jde víc o peníze za prodané výtisky nebo o duchovní obsah :-)

Troja 7.5.2017

Helenka Vambleki 11.5. 11:23
Pěkně a přesně jsi to, Jitko, popsala a krásně vyfotila. Užily jsme si spolu krásnou neděli!

Rychlý tvarohovo-jablečný koláč

Zuzana Pivcová 11.5. 11:17
Sama nepeču, ale výjimečně bych se nechala pozvat na ochutnávku, protože kombinace jablka-tvaroh mě docela láká.

Poznáte toto poutní místo?

Jitka Hašková 11.5. 09:17
Našla jsem, bylo to součástí velmi známého vojenského prostoru.

Kouzlo časů minulých: Kubánská padesátka

Zuzana Pivcová 10.5. 19:45
To jsou skutečně čtivé příhody. Připomnělo mi to oslavu čtyřicátých narozenin na kurzu v NDR krátce před listopadem. Zkrátka to tak vyšlo. Přeji Vám i do budoucna hodně vitality jako dosud.

S duchem doby aneb Životem vstříc optimismu

Zuzana Pivcová 10.5. 14:24
Srdečně Vám gratuluji a mám spolu s Vámi velkou radost. Poezie je tak málo a ta Vaše je opravdu novodobá, navíc ještě povídky. Pokud budete nabízet publikaci i na internetu nebo jakkoliv jinak, ráda si ji koupím. P. S. Co se týče mě, nechám to asi ......Koňovi. :-D

Sukně nebo kalhoty? Vždyť je to jedno...

Naděžda Špásová 10.5. 14:19
Mám v šatníku vlastně všechno . V zaměstnání jsem sukni nosila hodně, teď mám jen pár kousků a to většinou letních. Šaty mám taky a kalhot mám nejvíc. Ráda nosím 3/4 kalhoty, pokud možno v pastelových barvách, prostě barvy. Chválím u článku fotky našich íčkařek.

Jana Hanzlíková: Člověk není pouze výkonný stroj

Zuzana Pivcová 10.5. 11:48
Stát se bude muset díky nárůstu starší populace chtě nechtě zabývat čím dál víc problémem stárnutí jako takového. Název Pozitivní stárnutí mi zní poněkud vykonstruovaně , používá se snad i výraz Negativní stárnutí? Vždyť normální stárnutí by mělo být jako každá životní etapa pozitivní. Jinak ovšem paní náměstkyně hovoří rozumně a zainteresovaně, bylo by hezké, kdyby se alespoň některá z jejích přání uskutečnila. Např. návazných zařízení pro lidi po mozkových příhodách, úrazech a dalších zdravotních komplikacích, které je dlouhodobě vyřazují ze života, ale nejsou jen poslední stanicí před smrtí, je opravdu málo.

Dovolená v Beskydech

Zuzana Pivcová 10.5. 11:17
Ty jsi, Hanko, neúnavně obětavá. Senioři se budou retro ozdravovat a Ty nebudeš vědět, co dřív. Ale já vím, to je Tvůj svět!

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.