Přehled posledních diskuzních příspěvků
Třídní sraz po padesáti letech
Jana Šenbergerová 16.5. 18:07
Zuzko, pěkné resumé. Také jezdím ráda na srazy absolventů gymnázia, z vysoké školy se nescházíme zřejmě proto, že v "politicky rozbouřené době" téměř všichni, kteří měli v kombinaci předmět s angličtinou, emigrovali do anglicky hovořících zemí. Z bývalých gymnazistů jsou na západě snad jen dva, ale ti se srazů většinou účastní. Mnoho spolužáků už není mezi námi, proto jsme se také domlouvali na častějších setkáních. Na posledním jsme byli loni v rámci oslav 95. výročí založení našeho gymnázia. Za pět let to bude veliká sláva.
Hrátky s češtinou - Karel
Zuzana Pivcová 16.5. 11:32
Ty jsi, Helenko, nepřekonatelná. Mně se vybavil voříšek Karl von Bahnhof z filmu Vesničko má středisková, dále Carl Maria von Weber, Karl Liebknecht, Karl Marx, Karl Dönitz, Charles de Gaulle, Charles Dickens, Karl Lagerfeld, ale to už jsem mimo náš region a to už by bylo příliš mnoho. Máš můj obdiv.
Příběh na 50 slov: Cesta
Zuzana Pivcová 16.5. 11:17
Věřím, Dano, že Ty bys to dokázala vyjádřit i ještě méně než 50 slovy. :-)
Zrnko písku
Zuzana Pivcová 16.5. 10:32
Ta obraznost je velmi výstižná. Taky mám trochu jiná než obvyklá přání. Díky.
Mar Menor: relaxujte u Mrtvého moře Evropy
Jarmila Komberec Jakubcová 16.5. 08:26
Jak jsem již psala na Menor Maru jsem byla cca 4x5x .Tehdy jsem ještě létala do Valencie či Alicante z Mnichova.Dnes se létá až do blízkosti destinace.Čisté moře s jemným pískem, dlouhé pláže a dva druhy bahna - stříbrné na kožní nemoci a tmavé na kloubní problémy. Příští rok tam opět letím. Letos už mám zakoupené zájezdy do jiných destinací. Škoda, že nabídky cestovka nedává už v zimě nebo na podzim pro příští rok.
Nebuďte bledule. Nedostatek slunce škodí
Alena Tollarová 16.5. 07:52
Už aby po dlouhé zimě a jaru pod věčně šedivou oblohou vysvitlo sluníčko! Ale jak se říká, všeho s mírou. Třeba já se připálím raz dva, takže komu to nevadí, ať leží na slunci nenamazaný třeba v poledne. Já tedy ne.
Tip na výlet: Zříceniny hradů Michalovice a Zvířetice
Jitka Hašková 15.5. 15:12
Výborný nápad na výlet. Kdysi jsme měli programátorské školení v Mladé Boleslavi a sešli jsme se tam výborná parta a šli jsme do Zvířetic a tam jsme se opékali buřty.
Hrůzostrašný výlet až za městečko
Mirek Hahn 15.5. 14:29
Musím vyjádřit uznání..., jste v kondici, když dáte na kole Černou Studnici. Zřejmě slušnej oddíl... :-)
Příběh jejich lásky....2
Zuzana Pivcová 15.5. 12:07
Takový důvod jsem neočekávala. Za sebe se dost divím té rádoby kamarádce, že se v ní nehnulo svědomí a neuvedla vše na pravou míru, když viděla, co následovalo. Jak s tím mohla celé roky žít? Někteří lidé asi zkrátka svědomí nemají.
Tip na výlet: do konce soutěže o krokoměry zbývají dva týdny
Zuzana Pivcová 15.5. 12:01
Myslím, že taková pestrost pro čtenáře se zase všude nevidí. A všem, kteří k té pestrosti přispívají za sebe, patří dík a vítězům gratulace.
Zprávy z domova i ze světa
Zuzana Pivcová 15.5. 11:57
Jako vždy Vám, Dášo, vyjadřuji svůj obdiv a pozdravujte Berlín!
Kdy vlastně jít do penze?
Zuzana Pivcová 15.5. 10:41
Mám-li ten správný čas brát z pozice zaměstnance a nikoliv zaměstnavatele, pak se opět dostávám k názoru, že je to individuální rozhodnutí toho kterého člověka. Jen on ví, jaký má fyzický i psychický potenciál, jak dalece ho práce baví a uspokojuje, zda ho zcela nepohlcuje a zbývá mu čas na další aktivní žití, jak dalece je potřebný finančně atd. Jenže často jde právě o to, že v práci není člověk svým pánem, i kdyby chtěl.
Poznáte klášter?
Mirek Hahn 15.5. 09:09
Jasně, že jsme našli... :-) Protože to je opět Santini. A protože do svých sakrálních staveb často zakomponovává podobu hvězdy jako mariánského symbolu, v tomto případě ta zdobná věž.
Tři lékaři, kterým vděčím za to, že jsem mohl oslavit své sedmdesátiny
Libuše Křapová 14.5. 14:26
Pane Bárto, přeji vám ještě spoustu spokojených let, a ve zdraví. Ano, na lékaři a lékařích hodně záleží. Mohla bych povídat. Vy jste měl štěstí na ty dobré :-)
Letěla kometa
Květa Chobotová 14.5. 10:24
Vážená Zuzko, a pevně věřím,že temnota už spoustu let prohrává a ve velkém jsou duše zářivé vysvobozovány.Děkuji vřele. s láskou květa
Poznáte město podle budov?
Jana Kovářová 14.5. 09:36
Mám to, šla jsem na to přes starostu:) Obec školu má, neměla ji v době žádosti o povýšení na městys.
Rozvod kvůli tchyni? Dost častý důvod
Libuše Křapová 13.5. 16:13
Paní Hofmanová, kolik je vám let? Nezajímá mne číslovka, ale generační zařazení. Protože vaše články tady na íčku jsou téměř vždy jednostranně zaměřené. A pokud jsem zaznamenala na diskuzích jiných portálů, často se podobně vyjadřují lidé o hodně mladší, kteří ty starší neberou absolutně vážně. Pro které jsou ti starší prostě out, bez mladých by snad ani neuměli dýchat, a hlavně těm mladým všude překážejí. (Myslím tím jen jednu určitou skupinu mladých, ne celou generaci.)
Noste tohle oblečení, takhle se nečesejte, k důchodu byste měli fasovat brožurky..... Stejného ražení je i tenhle článek o tchýních. A při tom zrovna nedávno bylo ve zprávách, jak zeť (či syn?) zavraždil despotického tchána (nebo otce, zase tak moc pozornosti jsem tomu nevěnovala). Samozřejmě, že jsou příšerné tchýně, tak jako tchánové, snachy i zeťové. Despotové a manipulátoři jsou v každém vzorku náhodně vybraných lidí, nejen mezi tchyněmi. I mezi autory článků. Tímto vás nechci urazit, ale opravdu se mi zdá, že s námi manipulujete. Ať je to tím, že se máme řídit radami ve vašich článcích, nebo možná proto, že se snažíte vyvolat diskuzi jakýmkoliv způsobem. Protože i negativní reklama je reklama.
Nejspíše se vám můj názor bude zdát tvrdý, ale opravdu mne některé články dráždí. To je jejich účelem?
Start Apolla 11 na Měsíc byl můj největší životní zážitek, uvedl v rozhovoru publicista Karel Pacner
Antonín Vácha 13.5. 13:10
Knihy pana Pacnera mám moc rád. Jsou fundované, velmi dobře podložené fakty a hodně čtivé, i když jde často o odbornou tematiku. Díky za pěkný rozhovor.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.