Přehled posledních diskuzních příspěvků
Znojemsko
Naděžda Špásová 27.6. 15:11
Maruško, hezký výlet jste si udělalali. Jižní Morava je moc krásná a k vidění je tam toho opravdu hodně. Je to už hrozně dávno, co jsme tam byli. Ještě za totáče. Je dobře, že se takovéhle zájezdy konají. Tak ať jich zažiješ ještě spoustu. Pěkné fotky.
Dovolená v páru nebo s přáteli? Co je lepší?
Dagmar Bartušková 27.6. 15:08
Tak na delší cesty jezdím sama. Mám ráda volnost, ráda poznávám nové a nové lidi i s jejich příběhy. Jednou jsem udělala výjimku, jeli jsme s přáteli a nestálo to za nic. Hádky o penězích, práce, děti, domov. Furt dokola. A jet s přítelem? Ne. Byla by to tak trochu nuda. Jsme každý z nás samostatná jednotka. Po příjezdu si pak u sklenky vína máme o čem povídat.
Setkání v buši
Věra Lišková 26.6. 16:15
Zapomenout takové dobrodružství by byla škoda, čte se jedním dechem a láká k dalšímu pokračování. Jak to bylo dál, navštívil jste neznámého farmáře, pište prosím dál.
Švýcarsko 3x jinak
Marie Ženatová 26.6. 13:28
Díky za moc hezký článeček, také se v něm jako v pohádce o Popelce celkem dobře poznávám...
Pozor na depresi. Senioři i jejich okolí ji podceňují
Marie Doušová 26.6. 13:15
Článek mě zaujal a je velmi poučný. Dík ,že se někdo zabývá psychikou starších lidí.
Vzpomínka na "ďábla" seniora
Zuzana Pivcová 26.6. 11:21
Ne každý měl takovouto pěknou "startovací čáru", když k nám pronikly počítače k běžnému používání. Já jsem začínala od nuly. V archivu šli moji kolegové nejprve na školení T602, zatímco já jsem někam služebně odjela a žádné školení jsem NIKDY neabsolvovala. Všechny jednotlivosti jsem pochytila díky přátelům a známým, kteří mi vždy situačně poradili. Kolikrát jsem volala někomu telefonem, jak mám přepnout anglickou klávesnici za českou atd. V některých pražských obvodech se pořádají zdarma kurzy práce s PC pro seniory, ale já už nikam nechodím. V létě v jižních Čechách, když jsem neměla možnost připojení, zašla jsem několikrát do místní vltavotýnské knihovny, která i v letním provozu nabízela seniorům dvakrát týdně možnost práce na PC zdarma. Moc pěkný článek, pobavil mě.
Příběh na 50 slov: Střípky z Rožnova
Marie Ženatová 26.6. 10:00
Díky za další hezké a výstižné přiblížení Rožnova i zajímavé fotografie...
Velká akce portálu i60: ekolo Senior Tour
Jan Raška 26.6. 07:04
Dobrý den, přihlašování, tipy na ubytování či další nápady pište zde do komentářů.
Že prý nejste pověrčiví? Ale jste, jenom to nevíte
Jiří Libánský 25.6. 13:21
Pověrčivost je založena především na tisícileté zkušenosti, že to funguje. Proto je tak rozšířena. Ovšem o principu na jakém to funguje se většinou neví a tak je to přisuzováno různým nadpřirozeným silám a nebo placebo efektu. Z neznalosti je pověrčivost také často zařazována mezi iracionální chování. Dokonce pověrčivost je slovo pejorativního významu. Ale základ pověrčivosti je naprosto relevantní a má dokonce kořeny v zákonech kvantové mechaniky a není na něm nic nadpřirozeného. Ač má pověrčivost racionální základ, tak z neznalosti tohoto základu dávají lidé projevům pověrčivosti někdy neuvěřitelně bizardní formy.
Hádáte se kvůli banalitám? Přesto jste asi šťastný pár
Věra Ježková 25.6. 08:30
Pokud se neshodneme na TV programu, raději ustoupím a jdu si číst, psát nebo na internet. Netěšilo by mě dívat se na to, co partnera nebaví. On někdy „ten můj“ program chvíli přetrpí. Nejčastější „hádky“ máme kvůli tomu, že neposlouchá, co mu říkám, zatímco ode mne vyžaduje naprosté soustředění na svá slova.
Jako ti holubi
Zuzana Pivcová 25.6. 07:57
Vnímám báseň jako poetickou pozvánku na srazy i60, která ty, kteří to cítí stejně jako já, určitě povzbudí. Osobně se budu na každý takový "holubí slet" těšit, protože, jak známo, dobří holubi se vracejí. Díky.
Tatranská Lomnica - srdce Vysokých Tater (I. část)
Zuzana Pivcová 24.6. 20:25
To jsou mi věci, já jsem, Jituš, ani pořádně nevěděla, kdo všechno z vás na tom výletě byl. Jen vím, že Limi chtěla i nechtěla potkat medvěda. Hezké a veselé vyprávění, je vidět, že vám tam bylo dobře!
Iva Holmerová: Ve zralém věku je důležité mít se rád a neskuhrat
Zuzana Pivcová 24.6. 07:46
Před paní docentkou Holmerovou se jako před odbornicí i člověkem v úctě skláním. Věřím, že s jejím přístupem ke stáří se dá dožít opravdu důstojně a pokojně.
Vodopád
Zuzana Pivcová 24.6. 07:31
Jako kdybych v té básni slyšela vodopád, který umí očarovat. Díky.
Jak se mi podařilo být vdaná za svého manžela a jeho bratra zároveň
Jana Šenbergerová 23.6. 13:18
Občas je opravdu k nevíře, co všechno se může stát. Pěkně jste nás o tom přesvědčila.
Já neumím psát lyricky
Alena Vávrová 23.6. 13:01
Ó, tak to také znám " ...veršuje se mi někdy lehce, většinou se mi ale nechce...". Natož něco z toho niterného zeřejnit. Proto velice obdivuji každého, kdo to dokáže. No a naše Zuzka, to je fenomén!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.