Přehled posledních diskuzních příspěvků
Poprvé (a naposledy) v Ambassadoru - vzpomínka z dětských let
Marie Ženatová 10.8. 12:59
Moc hezká vzpomínka...
Rejvíz
Zuzana Pivcová 10.8. 09:05
To je určitě domov Jany a Pavla, že? Vzpomínám si, že už tu jednou příspěvek o Rejvízu byl, ale to nevadí, protože, co autor, to jiný pohled. A tenhle je moc hezký.
Pohoda, klídek, tabáček a jedna nezvaná návštěva
Anna Čípová 9.8. 14:03
Paní Jano, hezké povídání a pobavilo. A moc se mi líbí, že na život pohlížíte s humorem.
Když se blýská nad rozhlednou
Zuzana Pivcová 9.8. 14:03
Sice trochu děsivé, zažít v přírodě takovou bouřku, ale na fotkách to působí jedinečně.
Jak jsem se nestala milionářkou
Zuzana Pivcová 9.8. 14:01
Tos vylíčila velmi barvitě a mohu potvrdit, že něco trochu podobného jsem zažila asi před 20 lety. Chtěla jsem si přivydělat a reagovala jsem na inzertní nabídku. Sešli jsme se v nějakém sále a před nás začaly předstupovat postupně úspěšné ženy, od začátečnice až po manažerku, a všechny zdůrazňovaly, kolik vydělávají. Neprozradily však, za co. To jsem se nedověděla do konce akce. Měla jsem pouze možnost zaplatit předem tři a půl tisíce a přijít na nějaký pohovor, kde se dovím víc. Tak to mě odradilo. Byl to jasně ten princip "letadla".
Ideální jídlo: čerstvé nebo mražené?
Jiří Libánský 9.8. 08:26
Věřím, že jídlo je zdravější čerstvé zmražené, než chemickou cestou upravené jako trvanlivé.
Léto - čas na optimistická čtení
Zuzana Pivcová 8.8. 17:49
Krásné knihy určitě posilují tělo i duši. V mládí jsem často dávala přednost příběhům vážným až smutným. Dnes mám někdy až fyzickou potřebu se čtenému smát. Ne vždy se mi to ale daří. Asi si špatně vybírám. :-)
Problém psí exkrementy
Zuzana Pivcová 8.8. 17:43
Podle mě je to v pořádku, že jste to uvedla, ať snímkem, nebo teď tímto příspěvkem. Ano, už jsme tu o tom kdysi rokovali, když jste ještě na portálu nebyla. Myslím ale, že jsou záležitosti, které neuškodí připomínat častěji.
Domovy pro seniory aneb Mýty a realita
Milan Sova 8.8. 17:01
"Poprvé tak veřejně zaznívá to, o čem se už delší dobu mezi staršími lidmi a jejich rodinami mluví. Ví o tom hodně už zmíněná paní Helena. „Byla jsem se poptat v několika domovech, jestli by místo pro mou bezmocnou maminku neměli. Vždy mě tam pěkně provedli, vše mi ukázali, například, jak tam senioři mají taneční zábavu či opékání buřtů na zahrádce. Já jim to přeju, ale když jsou schopni mít zábavu a opékat buřty, proč jsou, proboha v domově pro seniory..." Co by asi tak podle tý paní měli ti důchodci dělat? Ležet v posteli a čekat? Mám matku, která je taky v pečovatelském domě a taky je schopná si zatancovat a nebo sama opéct buřta, ale po pěti minutách už neví, že nějakého buřta opékala ;-) Ten článek je tak povrchní, že je to jen nic neříkající výkřik do tmy!
Hurá, jedeme na houby
Věra Lišková 8.8. 16:25
Letošní rok můžeme zatím na hřiby jen vzpomínat. V lese je sucho a to houby nemají rádi.
Dotykové léčení: schopnost, se kterou se už narodíme
Věra Ježková 8.8. 15:47
Chvála doteku, který uzdravuje tělo i duši. Hned je mi o trochu líp. :-)
Hrátky s češtinou: před - za
Věra Ježková 8.8. 15:42
Hraju – a ráda: předzvěst – zazvěst; předsíň – zasíň; předtucha – zatucha; předehra – zadehra; předvčírem – zavčírem; zamčený – předmčený; zátiší – předtiší; zaskvět (se) – předskvět; závitek – předvitek; zakouřit - předkouřit.
Buďte tvrdí. Ať si mladí vyřeší své finanční problémy sami
Ludmila Linkensederová 8.8. 14:24
Jsem samoživitelka v důchodu /70 let/.Musím mít ještě 2 brigády,uklízím.Vše kvůli vnukovi/25 let/,aby nepadl na dno. Má práci,ale nedostává peníze ,když tak malé částky.Žili jsme v jednom bytě 3 generace, nešlo to. Tak má svůj podnájem v 1kk.Celkem platí 8200.-Kč. V dubnu se zapracovával na novém místě a pak mu řekli ,že zapracování je neplacené. To jezdil starým autem denně do práce a zpět 100 km.V našem malém městě práci neseženete. Další měsíc dostal pracovní smlouvu se zaručenou min.mzdou 12200 hrubého.Zaplaceno ale měl pouze 6500,-Kč, za měsíc, protože se zhroutil psachicky a marodil 14 dní. Ted čekáme kolik dostane výplatu za červenec.Je to hrozné, někdo by už měl udělat přítrž podnikatelům podvodníkům, většinou se jedná o malé firmy /gastronomie, doprava/. Platí bokem k výplatě černé peníze a když nemají náladu, nedají vám nic. Přitom v gastronomii už platí EET. Kde tedy tito podnikatelé berou tyto peníze? Během posledních 3 let jsme se v naší rodině /tři členové / setkali jen s podvodníky podnikateli. Na jednoho si dokonce dcera ztěžovalana inspektorátu práce, ale pak dostala výpověď. Kde to proboha žijeme ??? Místo klidného stáří mám noční můry. Strach o děti i vnoučata. Tato doba je hnusná. A to se členové rodiny snaží stále pracovat a nejsou to žádní IQ tykve.Zdaví Ludmila
Co má kdo dát?!
Jiří Libánský 8.8. 10:34
Nemusí to být lingvistický klenot. Pro mne, když mi někdo řekl "to dáš", bylo vždy velmi povzbuzující. Když já jsem prohlásil "to dám", zase nesmírně motivační. Jde o psychologický efekt, který ta slova vyvolají. Vzpomenu si na předchozí situace, které jsem zvládl a překážky, které jsem překonal. Řekl jsem "to dám" a dal jsem to. Dodá mi to sebedůvěru. Když slyším "to skočíš" vzpomenu si kdy jsem co skočil. Když slyším "to propluješ" napadnou mne peřeje nad kterými jsem zvítězil. Ale "to dáš", to jsou pro mne všechny úspěchy a překonané překážky. Třeba "zlom vaz" taky nedává moc smysl. Tak až budete před nějakým úkolem nedělejte z toho jazykovědný koutek. Řekněte si "to dám" vyhrňte si rukávy a pusťte se do toho. Já vám držím palce a zlom vaz.
Konečně čas na tvoření
Věra Ježková 7.8. 16:32
Hezké vyznání létu. Já si ho chystám pro podzim. Nejsem výtvarně nadaná. Škoda, takové tvoření by se mi líbilo. Tvořím psaním. A také mi to dělá radost.
Vzpomínka na Slovensko – naše cesta do lázní Dudince
Lidmila Nejedlá 7.8. 16:14
O hezkou vzpomínku jste se s námi podělila. Díky paní Jano.
Jak jsme chytali myši
Lidmila Nejedlá 7.8. 15:57
I takové jsou vzpomínky na dětství. Nikdy jsem se myší nebála, když se oralo pole, chytala jsem je v brázdách do ruky. Mnohdy mě kousla a zůstala viset na prstě.
Vyprávějte o svém životě. Je to žádané
Jarmila Komberec Jakubcová 7.8. 15:53
V Izraeli ještě žijí pamětníci holocaustu, ale nikdo z nich nechce povídat o tom co prožili ve vyhlazovacích táborech či o smrti svých příbuzných. Ani moji rodiče nikdy nevyprávěli o pekle v Terezíně a Osvětimi. Otec si psal poznámky ke knize ale ta nikdy nebyla dopsána. Jen tak jsem se dozvěděla čím matka i otec prošli.ni já bych to krmě své rodiny nikomu nevyprávěla. Kdo skutečně zažil něco takového to nepovažuje za něco úžasného.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.