Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jonášovy prázdniny
Lenka Hudečková 14.8. 11:29
Aničko, hezké vyprávění a pokud ty fotky fotil 8.letý vnuk, tak má talent po babičce i po dědovi. Fotky jsou nádherné :-)
Hrátky s češtinou - Dřevjený špalík aneb pyš jak sliš
Jitka Hašková 14.8. 09:09
Bohužel s podobnou češtinou se setkávám v bakalářských pracích. Ještě, že mají vedoucí/ho práce, který/á jim to opraví. Bohužel se studenti, kteří měli z češtiny 4 u maturity dostanou až do třetího ročníku na soukromé VŠ a k získání titulu bakaláře.
Důchod: Ideální čas na změny a plnění snů
Libuše Křapová 14.8. 08:11
Dámy a pánové, plňte si sny :-) Já si je jeden z nich splnila právě tímhle výletem do Alp. Za prvé jsem zjistila, že jsem v mnohem lepší kondici, než jsem sama tušila, a za druhé - při diskuzi mi jedna z dam říkala - no jasně, ty jsi přece ještě mladá - a pak vyšlo najevo, že jsem o čtyři roky starší, než ona. No - neberte to :-)
Když vás zavřou. Několik praktických rad
Jitka Hašková 13.8. 16:11
Zažila jsem podobnou situaci v r. 1977 kdy mne doktor poslal rovnou do nemocnice na infekční oddělení se žloutenkou - šedá budova v Motole. Byl to šok, vzpomněla jsem si na knihu Betty Mc Donald "Co život dal a vzal". Tenkrát jsem na sanitu čekala asi hodinu a saniťáci se dali přemluvit, aby se mnou zajeli domů pro nejnutnější věci - v balení jsem měla zkušenosti, když jsem jela do nemocnice s babičkou. Jaký byl můj šok, když jsem si mohla k sobě vzít jenom doklady, peněženku a kartáček na zuby. Všechno ostatní bylo erární. Tenkrát nebyly mobily a byl problém jak dát vědět, že jsem v nemocnici. Byla jsem na pětilůžáku a pacientky mi poradily, kdy je vhodné jít telefonovat do automatu na chodbě (to se nesmělo), aby mi sestry nevyhubovaly. Ráno nás budily už v 5 hodin, to začali uklízet, převlékat postele, noční sestry předávaly pokoje v 6 denním sestrám, dále to bylo podobné. S příbuznými jsme mohly mluvit pouze z okna, mohli nám něco přinést a nechat to u vrátné, která to po návštěvách roznášela. Obden chodil po pokojích zřízenec, který nám dělal nákupy (mýdla, toaletní papír, ovoce apod.), my mu dávali peníze a nikomu nevadilo, že to neprošlo dezinfekcí, byli jsme pohromadě áčkaři a béčkaři - já byla béčko. Nadstandard nebyl. Strávila jsem tam 10 týdnů, když mně propustili, odvezl mně táta domů, sanitku jsem nechtěla. Měla jsem pak ještě několik pobytů v nemocnici, ale proti infekčnímu to byla brnkačka.
Můj příběh: Vzpomínka na mládí
Naděžda Špásová 13.8. 13:15
Janino, moc pěkně napsané. Je to že života a vím jaké to je, když je v rodině alkoholik. Bohužel jsem v tom vyrůstala, takže rozvod byl ten správně udělaný krok. Nesouhlasím s vámi ale v jednom. Na stáří není, aspoň já tok tak vidím, nic krásného. Ale jinak jsem ráda na světě.
Úplně obyčejná dovolená
Zuzana Pivcová 13.8. 10:51
Zrovna jsem si říkala, že už asi nikam do ciziny nepojedu a podívám se u nás doma. Ta Tvoje úplně obyčejná dovolená by se mi moc líbila.
Fotoreportáž: Výchovná rodičovská lekce u čápů
Alena Tollarová 13.8. 08:04
Eleno, to je paráda! Má to ta příroda dobře zařízené.
Další české a židovské stopy v putování po Podkarpatské Rusi - Mukačevo a Chust
Zuzana Pivcová 12.8. 17:15
Někteří známí líčili dost mizernou situaci na Podkarpatské Rusi. Není se čemu divit, když tam asi někdejší sovětská vláda moc neinvestovala. Věřím ale, že tam jsou lidé dobří a řada památek.
Děti mění svět i nás
Zuzana Pivcová 12.8. 17:12
Podobné dětské výroky neznám, ale sama jsem se pobavila. Díky.
Temnoplodec zpomaluje stárnutí
Zuzana Pivcová 12.8. 12:33
Název temnoplodec jsem nikdy neslyšela, zato arónii jsem si koupila jako rostlinnou tinkturu a užívám ji po kapkách. Jinak se k ní bohužel nedopracuji, takže marmeláda nebude. Ale díky za informaci!!
Fotohádanky /10
Elena Valeriánová 12.8. 10:23
Já poznávám snad jen nové koření. A poslední - starý list? Jdu se kouknout na rozpuštění. A basta!
Hledáme vášnivé pekařky a kuchařky, které připraví sladká jídla pro festival Dolce Vita
Lidmila Nejedlá 11.8. 17:41
Tam bude dobrot! Zaměřím se na ty české, poctivé, domácí dobroty.
Krátké nebo dlouhé vlasy? Co sluší dámám vyššího věku?
Eva Palme 11.8. 15:38
Dobrý den, se zájmem jsem shlédla několik dílů pořadu "Ostříháno". Zde bylo jednoznačně vidět na jak nízké úrovni jsou služby v běžných kadeřnictvích zde. Hrůza. Nejen že kadeřník neumí kvalitně ostříhat, ale ani správně naředit a nanést barvu, natož podle tvaru obličeje a kvality vlasů poradit zákaznici slušivý účes.
Hrátky s češtinou: Připojování slabik
Zuzana Pivcová 11.8. 09:22
Řez - řezbář, div - dívčí - dívčina, hra - hraboš, kus - kuskus, led - lední - lednice, šle - šlehač - šlehačka. Je to zábavné, ale na víc už nemám čas. :-)
Uměli byste poskytnout první pomoc?
Věra Ježková 11.8. 09:21
Velice užitečný článek. Moje odpověď zní: nevím. Samozřejmě jsem se snažila základy první pomoci naučit. Teoreticky tedy něco vím, ale netuším, jak bych se zachovala v praxi. Jestli bych třeba nezazmatkovala. Záchranku mám v mobilu na prvním místě.
Tenerife: dovolená pro ty, kteří se nechtějí u moře nudit
Helena Votíková 10.8. 15:48
Článek mě moc potěšil, i mně se Puerto de la Cruz a Tenerife moc líbilo. Ani se mi nechce věřit, že už to je 11let.
Mýdlová víla
Marie Ženatová 10.8. 13:11
Milá Helenko, Tvá hezká povídka mi přímo mluví z duše, moc za ni děkuji. Také jsme schovávali vypadané první zoubky a s něčím sladkým k nám také létala Zoubková víla. Myslím si ale, že ta Mýdlová víla je přece jen nejlepší, nejzdravější a také nejštědřejší...
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.