Přehled posledních diskuzních příspěvků

Kardiovaskulární nemoci jsou hrozbou moderní civilizace. Jak jim předcházet?

Věra Ježková 23.10. 21:15
Portál, na nějž je zde odkaz, jsem si našla. Přináší zajisté užitečné informace, ale na mě je příliš akční. Už ze samotného názvu projektu „Zdraví jako vášeň“ mi naskakuje kopřivka. A moc se mi nelíbí představa, že bych se měla tolik zabývat sama sebou.

Volby na Žižkově

Marie Metelková 23.10. 14:51
Škoda, že nám pisatel tohoto až strašidelně ponurého příspěvku nesdělil jako pointu, pro kterou ze stran bije jeho srdce, že se odhodlal pro její volbu téměř nasadit život.

Růženec versus mobil

Lidmila Nejedlá 23.10. 14:36
Moderní doba válcuje a převálcuje modlení, které nahrazuje meditování. A mobily???

Nastal čas klubíčkový

Zuzana Pivcová 23.10. 13:14
Moc hezké, pro mě až dojemné. Líbí se mi téma i krásná čeština.

Hrátky s češtinou aneb Můj starý ještě není starý

Naděžda Špásová 23.10. 11:11
Zuzanko, to je krása. Je fakt, že jsem se nenaučila za skoro 40 let mluvit o mém manželovi jako o "můj starej". Bohužel mě fakt nic nenapadá, mám v hlavě zamlženo a to je teprve pondělí. Čeština je fakt bohatá.

Z dýmu ohníčků

Zuzana Pivcová 23.10. 09:23
Je pravda, že podzim vyvolává asi nejvíc vzpomínek na dětství, na mládí. Díky, nejvíc se mi líbí ten závěr.

Obchodní akce 2+1 zdarma vedou k plýtvání

Libuše Křapová 23.10. 09:04
Taky kupuji běžně velká balení mléka v akci, cukr a podobně. Nikdy nic nevyhodím,všechno spotřebuji. Jak psala Ivana, je jen nutné si vše rozvrhnout, jak z čeho vařit a hlídat expirační dobu. Ani na sýru XXL není přece nic špatného, když ho sníte včas. Naopak, při tomto způsobu hospodaření se dá hodně ušetřit. Pečivo a chleba do zásoby kupuji běžně, chleba rozkrájím na čtvrtky a ty si namrazím. Ne vsnici to skoro ani jinak nejde. Musí se jen opravdu kupovat takové jídlo, které se v domácnosti jí - salámy já moc nemusím, takže tady by mne žádná akce neoslovila. Za to nedávno v Kauflandu čokoláda 1 + 1 , věřte, že ta neměla šanci dožít se příštího týdne.

Žena jako inspirace: Valerie Ramsey

Jana Šenbergerová 22.10. 13:19
Tak takhle vypadá mladá stařenka... To mám co dohánět.

Cukr v krvi pomohou snížit houby, dýně nebo gymnéma lesní

Jana Šenbergerová 22.10. 13:16
Důležité je ta "bezškrobová zelenina", ale také všechny výrobky z mouky - rohlíky, housky, chléb, nudle, knedlíky, moukou zahušťované omáčky, brambory a řada dalších, které jsou součástí českého jídelníčku.

Příbram

Zuzana Pivcová 22.10. 10:15
Před více než 40 lety jsem byla na letním kurzu němčinářů v Rakovníku. Pořádali jsme mimo jiné i výlet na Svatou Horu. Bylo to už za normalizace, kdy třeba ředitel školy zakázal mé sestře hrát v kostele na varhany. A tady byla barokní nádhera a spousta návštěvníků včetně mnoha cizinců. Díky za zajímavý příspěvek, jinak Příbram neznám vůbec.

U bílé břízky

Blanka Macháčková 22.10. 07:53
Krásné (takové srozumitelně a mile archaické). Současní mladí zamilovaní by to asi vyjádřili jinak (poněkud moderně a pro mě nemile, protože bych tomu nerozuměla).

Celer není jen afrodisiakum

Jan Krones 21.10. 18:56
Říkávala "teta" Marcela: Když ti dá žena celer k večeři, je to výzva! Když ti ho dá ráno, je to kritika. A když si o něj řekneš sám, je to sebekritika... chvíli dost dlouho mi trvalo než jsem zjistil oč tu běží.

Jak bezpečně hledat informace o svém zdraví na internetu?

Věra Ježková 21.10. 14:29
Ten odkaz na labtest jsem nedávno někde četla a dala si ho do Oblíbených. Myslím ale, že je také důležité nebát se zeptat přímo lékaře. (Což není pokaždé můj případ.)

Hrátky s češtinou - složenky

Věra Ježková 21.10. 13:59
Helenko, docela fuška. Přispívám aspoň něčím: hejno – hej no (dvě zvolání), topivo – to pivo, venkov – ven kov (dát), zasklít – zas klít, zastavit – zas tavit.

Poznáte tento kostel?

Alena Vávrová 21.10. 11:23
Jupíí! Částečně poznala, částečně uhodla a ověřila - pomohla i nápověda a šla jsem najisto.

Maďarský Györ: Město tří řek, které stojí za to vidět

Jarmila Komberec Jakubcová 21.10. 11:01
Hezké povídání o Gyoru. Já tam jezdím každoročně do termálních lázní. Jsou tam různé zážitkové bazény, v termálech se dá slušně najíst a já tam vydržím od rána do večera. Pak jedu na noc do Mederu (bývalé Čalovo). V Mederu jsou také termální lázně ale s Gyorem se to nedá srovnat. Doporučuji každému návštěvu tohoto krásného městečka na břehu řeky Ráby. V městě je i zachovalá gynagoga.

Smutné říjnové ráno

Oldřich Čepelka 21.10. 09:31
Tak tohle je naprosto skvělý čtení! Blahopřeju, jak jste mi připoutala oči ke svým slovům, opravdu krásné vyprávění. A úvod je jak šitý právě na dnešní ychravý mlhavý podzimní den. A já se od rána vyrovnávám se dvěma událostmi - mozková mrtvice v příbuzenstvu a pak smrt naší kamarádky, tak nespravedlivá, jak to jen Osud umí...

Barevné pražské poledne

Jarmila Komberec Jakubcová 20.10. 17:46
Tak jsem si Vás pane Miloši představila v tom pyžamu a bačkorách a moc jsem se nasmála. Jinak život na Žižkově je samé dobrodružství. To za mých časů studentských nebývalo.

Vejce v centru pozornosti

Mirek Hahn 20.10. 15:41
Vejce rád i když jich moc nesním. Nechám stranou ty cholesterové legendy a připomenu jak to je a bude s cenou. Cena se jako u všeho bude odvíjet od poměru nabídky a poptávky. Bude-li tedy přibývat zdravých, volných chovů a ubývat intenzívních velkochovů, bude produkce nižší a náklady na jedno vejce vyšší. Cena se pomalu a plíživě vyšplhá někam k sedmi kačkám za kus. Když se k tomu přidá nějaká panická poptávka, může to být i víc. Mně se klecové a halové chovy taky nelíbí, slepice tam jsou jak v pekle. Ale já sním vajec tak málo, že je mi jedno kolik budou stát, v ročním rodinném rozpočtu je to skoro nic.

Já - aktivní senior

Naděžda Špásová 20.10. 10:20
No, potěš pánbůh, a kdy, Červenko, spíš? Protože tohle snad ani jeden člověk stihnout nemůže. Nebo jsi na raketový pohon? Přiznám se bez mučení, že tohle bych nedala. Na to jsem tak trochu sobeček. Držím pěsti, ať ti ten elán vydrží ještě hodně dlouho. :-)

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.