Přehled posledních diskuzních příspěvků

Ranní Stromovkou

Alena Tollarová 17.11. 08:43
Když jedu vlakem do Prahy, tak nakukuji z okýnka a už kolikrát jsem si říkala, že by Stromovka za procházku stála. Navíc ji mám na té správné straně Prahy. Takže jo, na jaře, co říkáte?

Afrika: jak se na cestu připravit a kam se podívat

Jarmila Komberec Jakubcová 17.11. 08:31
Pře několika lety jsem navštívila Keňu. Pobyt v hotelu v Mombase byl slušný ale na ulicích města velmi nebezpečno. V národním park Tsavo je možno vidět hodně zvířat, ale dnes bych už tam neletěla. Ani už nelétám do Egypta, který jsem každoročně v tomto období navštěvovala.

Praha a prales

Zuzana Pivcová 17.11. 07:40
Už jsem se někde zmínila, že čím jsem starší, tím víc bych si přála bydlet někde v klidu, ne v Praze, i když je hezká. Les, neříkám prales, mě fascinuje víc. Díky.

Když dýně není jen kompot

Antonín Vácha 16.11. 18:37
Dýni nemám rád od dětství. A ani k stáru mě to nepřešlo.

Jak jsem jel pro mléko

Hana Rypáčková 16.11. 13:38
Zrovna jsem nedávno vzpomínala na mléko v bandasce.Jak jsme s ní točili, aby se mléko nevylilo...My menší jsme se ti nejprve učili na vodě, než nám bylo svěřeno mléko. Bylo to tučné mléko , ale máslo se neudělalo.

Hrátky s češtinou: Fotohádanky 1. Poznáš, co říkáš?

Zuzana Pivcová 16.11. 11:54
Nerada bych brala někomu vítr z plachet, ale někdo začít musí. A tady navíc neprozrazuji žádnou jednoznačnou odpověď. Jo, a ještě chci dodat, že na Tvé nápady jsem se předem vůbec nedívala. 1. Světská sláva, polní tráva, 2. Ve dvou se to lépe táhne, 3. Všeho moc škodí, 4. Jaký pán, takový krám, 5. Pozdě, ale přece, 6. Rozděl a panuj, 7. Čemu se v mládí naučíš, k stáru jako když najdeš, 8. Nemá všech 5 pohromadě, 9. Pospíchej pomalu, 10. Chybami se člověk učí.

Miloš Urban: Prý je se mnou těžké žít, protože jsem duchem nepřítomný

Zuzana Pivcová 16.11. 10:30
Rozhovor se mi velmi líbí, tvorbu pana Urbana sice dodnes neznám, ale budu se po ní shánět. Líbí se mi také charakteristika vztahu mezi fotografem a modelkou. Plně s tím souhlasím. Měla jsem kdysi také přítele fotografa, jehož mottem bylo, že modelka není milenka. Dodnes se mi moc líbí fotografie žen od Tarase Kuščinského.

Teplo, uvolnění a pravidelná péče o zdraví? Relaxujte ve vlastní domácí infrasauně

Věra Ježková 16.11. 10:18
Ani omylem. Mám trochu klaustrofobii, ne zcela zdravé srdce a nesnáším horko.

Vrásky

Jana Šenbergerová 16.11. 09:11
Tomu říkám dokonale zvládnuté téma. Zuzko, jsi nedostižná.

Mám velikost XXL. No a co?

Slávka Kobylková 15.11. 15:25
No prostě ,na to,jak jsou mladé,tak jsou tlusté a vadí mi,proč se pořád těch boubelí sádla zastáváte.Kdysi taková tlusťoška byla vyjímkou a dnes normálem,ale toto není vzhledem k věku těch rádobymodelek normální.Nesluší jim nic.

Jak jsem napsala svou první knížku

Alena Vávrová 15.11. 13:22
Libuško, držím palce už nyní!!

Barevný listopad

Libuše Křapová 15.11. 13:11
Napsala jste to krásně a fotky jsou nádherné:-)

„Svět je krásnej, svět je zlej, hej Jude, věř v něj.“ Magický hlas rebelky dozpíval

Marie Doušová 15.11. 11:23
Velice kladně hodnotím tento zajímavý a poučný článek. Marta Kubišová je opravdu hodnotným a ušlechtilým člověkem . Za její tvorbu a život který vedla ji patří veliký dík.

Hledá se vetřelec

Hana Rypáčková 15.11. 08:09
Jen tak střílím od boku, neznám Amhar

Vzpomínka na Jaroslava Ježka

Libor Farský 14.11. 16:17
Výborně, pane Nekvasile, děkuji za milou vzpomínku. Jsem velký fanoušek muziky Jaroslava Ježka a jeho stylu.

Chorvatsko 2017 z Prahy s minimálními poplatky

Karel Hyndrák 14.11. 15:50
Dodatek z praxe: Zpáteční cesta po chorvatských a slovinských dálnicích (hnusné počasí) byla sice rychlejší, ale vzala si o 25 litrů nafty navíc (holt větší rychlost).

Padají vám vlasy? Mohou za to hormony, ale i strava či stres

Jana Šenbergerová 14.11. 13:42
Vždycky mě překvapí propagace luštěnin, přestože je známo, že mohou víc škodit než prospívat. Neznám nikoho, kdo by neměl s jejich trávením problémy, včetně mě. A čím tak škodí? Některé, zvl. fazole, obsahují kyanogenní glykosidy, z nichž se může uvolňovat kyselina kyanovodíková. Většina druhů fazolí obsahuje i jedovatý fytohemaglutinin. Měli bychom je jíst jen výjimečně, přes noc namočené ve vodě, a dlouho vařené v nové vodě s kořením podporujícím trávení ( kmín, majoránka, saturejka, koriandr). Sója zas je k mání jen geneticky modifikovaná (GMO), takže také žádný zázrak, jak se nám občas snaží různé reklamy namluvit. Nejen problémy s vlasy se dají řešit změnou jídelníčku. Toho, co nám může škodit zevnitř i zvenčí, je hodně, bohužel. Pro ženu je ztráta vlasů velmi stresující, proto stojí za to hledat, co se za ní skrývá.

Hrátky s češtinou. Nebuď labuť 2

Zuzana Pivcová 14.11. 11:58
Já bych se přiklonila k té studentské recesi. Důležitý tam asi byl ten rým a možná přímo nesouvisel s tím profesorem. Vylučuji antiku - Hera by to řekla jiným jazykem a nemělo by to vtipný rým a nikdo u nás by to neobjevil. :-D Tomáš Holý to říct mohl, ale ne jako originál. Např. v Semaforu zpíval Suchý s Kahovcovou už v roce 1964 Labutí píseň a tam byla část .."nebuď labuť, peří stranou, pojď jen ke mně blíž, ať ti křídla nezůstanou, až se proměníš..." :-D. Ale díky za velmi vtipně odborný článek.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.