Přehled posledních diskuzních příspěvků

Jak fungovala manželství dříve a dnes? Ideály se nemění

Dana Tomanová 21.11. 09:03
No, to ano...láska, empatie, rodina, to jsou slova, která každý používá, ale mám takový dojem, že málokdo opravdu ví, co ta slova ve skutečnosti znamenají. Když pozoruji děti kolem sebe, i ty odrostlejší, mám obavy, že je bude zajímat asi něco úplně jiného. 90% z nich čučí do mobilu a nebo tabletu (i když jsou ve skupinkách), nekomunikují spolu, nebaví se, jen ťukají a čučí...napadá mne, jak to asi vypadá u nich doma, zda se s nimi rodiče vůbec baví, probírají s nimi běžné věci, jejich den, jejich potřeby, přání, sdílejí s nimi jejich radosti a strosti, vštěpují jim slušné chování, tak, jak by to mělo být... zda se s dětmi jejich rodiče mazlí, projevují si navzájem lásku, důvěru, city...připadá mi, že většina současných dětí není dostatečně citově vybavena, rodiče na ně nemají čas, vydělávají peníze, dělají kariéru, zahlcují děti elektronikou, místo pohádky před spaním jim pohádku pustí v TV a nebo tabletu, nemají čas...dítě něco špatného provede a rodiče za to dávají vinu škole, špatné společnosti. To se mi nelíbí, myslím, že výchova pochází především z rodiny, ta má nějvětší podíl na tom, co se z malého človíčka stane za člověka. Dítě kopíruje své rodiče, svoji rodinu, ať už chce, či ne, nasává okolí. Jak má být vybaveno pro život, pro svoji rodinu, když mu chybí základ? Žije podle reklamy, návodů na šťastný život, podle toho, co je in? Raději se rozvede, nechce nic řešit, nevyhovuje mu to? Pryč s tím, hledá něco lepšího...kde je zodpovědnost, ty tolik opěvované city, důvěra? Mezi lidmi dnes převládá stres, agresivita, sobeckost a hlavně nevychovanost (ve smyslu špatné chování). Uvedu příklad: ze schodů na smíchovském nádraží jde dolů proti mně mladý, vysportovaný frajer, cca 25 let, dojde těsně přede mne (já vpravo nahoru, držím se zábradlí, protože mne bolí koleno) a praví: " uhni, stará kr...o, nebo tě smetu...", nezmohla jsem se v tu chvíli na slovo. Smíchovské schody jsou začarované, stává se mi to tam často, projevují se tak i mladé holky, o ostatních příhodách z cest v MHD ani nemluvím. Vždy, když se mi něco takového stane, myslím na to, z jaké rodiny asi tihle "lidé" pocházejí...co je vede k tomu, že se tak hnusně chovají...

O hantecu jinak

Jana Šenbergerová 21.11. 08:10
A já jen zírám. :-)

Objednejte si kalendář na rok 2018 s fotografiemi a básněmi našich čtenářů

Naděžda Špásová 20.11. 23:28
Omlouvám se, ale jsou tam 2 úplně stejné fotky od pí Rusové. Nikdy jsem o té paní neslyšela. Ona byla v soutěži?

Výjezdní zasedání pomocí invalidního vozíku

Jana Šenbergerová 20.11. 14:02
Také mě napadlo, co by mohlo být pro ajznboňáka krásnější než ..., ale brr! Františku, moudřejší přece vždycky ustoupí. Chápu, že myšlenkám se člověk občas neubrání, proto asi říkáme, že nás napadají. A váš příběh je ze života a tam je možné cokoliv.

Tajemný adventní věnec. Co o něm víme?

Jana Šenbergerová 20.11. 13:37
To mi připomnělo, že jsem někam schovala svíčky, které chci letos k jeho výrobě použít. Protože jsme od věnce také jednou málem vyhořeli, vyhýbám se hořlavým materiálům a svíčky dávám do skleněných svícínků.

Na stráži

Zuzana Pivcová 20.11. 09:03
Moc hezké, Dano. I ta fotka je kouzelná. Škoda, že nejsem houbařka.

Světový den toalet - 19.11.

Alena Vávrová 19.11. 13:54
Tedy Jarmilo, smekám, jakým způsobem ses vypořádala i s touto tématikou. O Světovém dni toalet jsem zatím neměla tušení.

Hrátky s češtinou. Omyl nebo humor?

Alena Tollarová 19.11. 13:08
Nedávno jsem zase jako vždycky při otírání potu z čela i odjinud prohlásila "jsem zpocená jako myš". A vůbec, proč se říká zpocený jako myš? Už to vím - myš se prý ve stresu, když si s ní např. hraje kočka, opravdu potí. A potí se i laboratorní myšky. Kdo máte kočku a myš, můžete prosím potvrdit? Já mám jen dvě myšky, ale ty k pokusu nepůjčím. Nepotí se, jsou to kamarádky. A Jinak je tu tedy další moudro/přísloví - hraje si s ním jako kočka s myší.

Stárnutí nemusí mít zdaleka jen špatné stránky

Jana Šenbergerová 19.11. 11:40
My, kteří víme, že smrtí nic nekončí, stárneme s rozkoší. Děláme jen to nejnutnější a jinak mnohé, co nás těší. Však hlavně nebereme se příliš vážně.

Poznáš toto nádraží?

Zuzana Pivcová 19.11. 09:06
Snad to také vím, i když jsem tam nikdy nebyla.

Rytíř z vesmíru

Zuzana Pivcová 19.11. 09:05
Láska tančí po pokoji, ale duše budou po splynutí tančit po celém vesmírném roji. To má pro mě velkou hloubku. Díky.

Čauky, voe!

Eva Mužíková 18.11. 13:59
Oldo, přečetla jsem jedním dechem / nebo S jedním? /... Tvé příspěvky mne vždy zaujmou a i pobaví.. K těm pozdravům - když dorazím k mladým, mezi dveřmi Zuzka / snacha/ zvolá : " Taky Tě ráda vidím".. je to už takový zvyk od doby, když jsem k nim vtrhla jako vichřice a už mezi dveřmi vypouštěla slova kritiky:))) Zuzka se usmála místo jakýchkoliv reakcí řekla tuto větu a já jsem se pořádně zastyděla. Od těch dob je to náš,sice neobvyklý, pozdrav.

Jeruzalém - město vášní a nadějí

Marie Metelková 18.11. 11:41
Ano, starý Jeruzalém je nejkrásnější a nejtajuplnější město světa.Nedá se přesně popsat, prostoupí vás jeho Duch a když ho okouzleni budete opouštět, tak jenom s přáním vrátit se sem zpět. Připočtu li všechny ostatní krásy Izraele a vlídné obyvatele, je to pro turisty ráj.Přeji této zemi mír.

Skleněný pokoj aneb s knížkami v posteli

Jitka Hašková 18.11. 09:30
Dejte příště ke článku obrázek To prázdné místo vedle nadpisu nevypadá zrovna dobře.

Veršovaná fotoreportáž 2: V šepotu větru

Blanka Macháčková 18.11. 08:51
Nápad vyvážený zlatem, fotografie luxusní, verše jako poklad. Jste paní Elen velmi bohatá žena.

Fotoreportáž: Na Národní třídě to zase vřelo

Jitka Hašková 17.11. 18:19
Sledovala jsem to na čt24, do deště se mi nechtělo. Bylo to moc zajímavé a radostné.

Požár v Akademii věd

Jana Šenbergerová 17.11. 17:58
Při troše fantazie vypadají ty přilby na přiložené fotografii opravdu zlatě. Oceňuji vaše vlastní snímky. Zvýšily věrohodnost. Zajímalo by mě, jaké národnosti je vaše úřednice. :-)

Kliknu a mám to aneb Závislost na nakupování

Věra Ježková 17.11. 13:55
Tak to mi, myslím, nehrozí. Ale článek mě pobavil. Postižení jedinci si to možná užívají, ovšem jejich blízcí musí trpět.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.