Přehled posledních diskuzních příspěvků
Poznáte toto město?
Zuzana Pivcová 9.1. 10:09
Našla jsem to díky nápovědě od Ivany. Řeka je odvozená od města (nebo opačně?)
Nebezpečný pád
Marcela Pivcová 8.1. 14:09
Paní Helenko, když někdo vypráví nebo píše o hrůzostrašných pádech, nemohu si nevzpomenout na svůj zážítek před téměř pěti lety. Tehdy mé dobíhání metra skončilo pod kamennými schody, ze kterých jsem doslova, asi po špatném šlápnutí, proletěla vzduchem (jak mi pak sdělila Zuzka, která mi ihned volala záchranku). Vyšetření v nemocnici neukázalo žádnou zlomeninu, ale naraženin bylo několik a hrozné modřiny se ztrácely po řadu měsíců. Tehdy i můj anděl strážný měl pohotovost. Od té doby sice někdy také pospíchám, ale o poznání pomaleji, přidržuji se zábradlí a dívám se, kam stoupnu. Když jsem za čas po těch "svých" schodech zase šla, pohled dolů mi zrovna dobře nedělal.
Matky a dcery: Láska i válka
Věra Ježková 8.1. 08:33
Celý život jsem trpěla matčinou potřebou mít o mně neustále přehled a zasahovat mi do soukromí. Bydlela blízko mne, nebylo úniku. Téměř denně mi telefonovala do práce, měla jsem ji stále „za zády“. Veškeré vysvětlování a prosby o více volnosti byly marné. Teprve od té doby, co je v Domově pro seniory, se cítím svobodná. A jezdím za ní ráda a dobrovolně jí o sobě vyprávím.
Naše středeční setkání v redakci
Eva Balúchová 7.1. 23:21
Vypadá to,že se z Moravy vypravíme.Nezdržíme se dlouho,ale rády vás všechny uvidíme.Nečekáme žádný luxus a stejně málo kdo posedí,víc budem korzovat.
Co dělat, když klouby bolí v zimě více než obvykle?
Helena Parisová 7.1. 13:12
Já osobně mohu doporučit kanadský přípravek v prášku.Je tedy dost hořký,ale v mém případě,se objevil jako zázračný.Je mi skoro 64 let a mám artrozu IV.stupně,v obou kolenou.Vyzkoušela jsem možné i nemožné,včetně injekcí do kolen,jejichž cena mě do kolen opravdu dostala,leč nepomohla.Poslední 3 roky jsem chodila o francouzských holích,takřka nevycházela z domu,sednout si na záchod se neobešlo bez sténání,někdy i pokřiku a kleteb.Pak jsem doopravdy náhodou na internetu narazila na přípravek pro koně.Už jsem si ho málem objednala,ale zjistila jsem,že se vyrábí i pro lidi.Tak jsem si to koupila.To bylo v květnu 1917.V září 1917 jsem měla využívánu celou pixlu. A bylo to jako v Lurdech:Dnes chodím, bez berlí i hole,neberu nic na bolest,jezdím na kole,dělám pomalé dřepy,kdybych měla s kým,tak můžu i tancovat.Je to pro mě stále takový zázrak a šok,že mohu být bez bolestí a holí,až se o tom bojím mluvit.Ale vám všem,moji milí kteří máte stejné potíže jako jsem měla já,vám všem to sděluji,vřele doporučuji a přeji,abyste se cítili tak dobře,jako já teď.Všechny vá s moc zdravím.Helena.P.S.Ufff,to byl elaborát.
Setkání íčkařů v Plzni ve dnech 8. - 10.června 2018
Elena Valeriánová 7.1. 10:34
Jarmilko a Helenko, děkuji. Částku zašlu.
Ohnivé květy
Alena Tollarová 7.1. 09:19
Já ohňostroje zbožňuji a nenechám si ten malý, ale náš, ujít nikdy. Střílí se u nás na náměstí ze zámecké zahrady, takže má pěknou kulisu. Jsem vždycky taková dojatá, třese se mi brada a do očí derou slzy. Ten úžasný měsíc se ale u nás vyloupl až cestou domů. Nádhera, Eliško.
Ještě mi povídej
Olga Štolbová 7.1. 08:40
Ahoj Zuzko, ráda ti budu povídat, i tě ráda obejmu (už ve středu), asi ta báseň nepatří přímo mně. Je krásná, jako všechny ostatní. Ale přesto - nikam neodlétej, moc bys nám všem chyběla. ********
Bezpečný internet, 1.díl: phising
Oldřich Čepelka 6.1. 16:46
Psal bych PHISHING - protože to vzniklo z lovení ryb...
Hrátky s češtinou - raška
Eliška Murasová 6.1. 11:31
Helenko, takovou fůru Rašku, či Rašků, nebo rašek jsem ještě neviděla.
Věřte - nevěřte, ale hlavně buďte opatrní!
Danuše Onderková 6.1. 10:20
Zuzko, dá se říct jedno, i zázraky se dějí... Třeba nad tebou opravdu držel někdo ochrannou ruku. Moc pěkné.
Poznáte toto město?
Zuzana Pivcová 6.1. 08:20
Byla jsem tam sice jen jednou před mnoha lety, ale s nápovědou a hlavně díky té fotce to byla celkem "švanda" uhodnout.
ANKETA: Koho byste nejraději viděli na Hradě?
Marie Franková 5.1. 14:39
Milá redakce! Hrubka zrovna v prvním řádku - apolitický se píše s měkkým i po "l". Prosím opravte a pak můžete moji poznámku smazat. M.
Ještě hrátky s češtinou
Věra Ježková 5.1. 13:00
Paní Zdenko, paráda. Dovolím si přispět jednou větou z ruštiny – traduje se z dob cara. Zní: Kazniť nělzja, pomilovať. / Kazniť, nělzja pomilovať. Tedy: Popravit nelze, dát milost. / Popravit, nelze dát milost. Tam záleželo také na tom, kde car udělal v řeči pomlku.
Věční nespokojenci. Co s nimi?
Dagmar Bartušková 5.1. 12:02
Domluvou jistě nepůjde,, aby dotyčný zmlknul. Je to v něm, a jede si podle svého. Brrr! Prchám od lidí, kteří jsou na samých negacích, vysávají ze mě energii. Pryč, pryč, pryč!
Cesta do práce
Libor Farský 5.1. 10:16
Dobrý fór, ale již před lety jsem to někde četl. Přispíváte ještě do jiných portálů anebo je to zvláštní shoda náhod? Každopádně hvězdičkuji *****
Orchideje
Dana Kolářová 5.1. 09:54
Podívala jsem se a povedlo se Ti to moc. Krásné květy na kouzelných fotkách.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.