Přehled posledních diskuzních příspěvků

Půsty, trest či odpuštění?

Libor Farský 28.2. 20:49
Pořád se mi zdá divné, proč jiná náboženství zakazují zase některá masa jaksi celoživotně, nejen v době půstu. Když jsem svého času měl milenku pravověrnou Židovku, byl jsem zaskočen tím, že nesmí jíst vepřové. A já ji nepříjemně překvapil tím, že jsem ji vzal do party na opékání prasete na chalupě. Sedla na kolo a odjela.

Trsání, čůčo, prásk… Kam zmizela ta slova?

Věra Ježková 28.2. 14:33
Jazyk se vyvíjí, to je jeho přirozená vlastnost. Tvořivost mladých je součástí tohoto procesu a její výsledky jsou zajímavé. Ale nemám ráda zbytečné přejímání a následné počešťování anglicismů. Krutopřísný jsem ještě neslyšela – také nemám, od koho. Maminka říkala padesátikoruně pajda, což mi šlo strašně na nervy.

Boží restart

Jana Šenbergerová 28.2. 13:37
Právě čtu velmi zajímavou sci-fi, takže mi to hezky zapadá do kontextu.

Hrátky s češtinou: Příběh podle abecedy

Zuzana Pivcová 28.2. 11:49
Vzpomínám si, Věrko, že jsme při srazu i60 v Poděbradech (2015) četli svá vyprávění od A do Z, která nám dopředu zadala za úkol Helča. Vytvořila jsem něco o i60, ale už si to nepamatuji a originál nemám. Helenka si určitě vzpomene. Tobě se to povedlo hravě.

Fotoreportáž: Holky a kluci na ledě

Libor Farský 28.2. 09:07
Nesu, nesu koledu, upadla jsem na ledu. Kačenky se sběhly, koledu mi snědly. Já jsem jejich panička, napíši o nich do íčka.

Zmrtvýchvstání

Libor Farský 28.2. 09:00
Pozdrav ode mne v tom novém životě pro maminku i kohouta!

Tiché rozhovory s domácími spotřebiči

Věra Lišková 27.2. 19:25
Doma mi spotřebiče poslouchají, horší je to na návštěvě. U dcery jsem chtěla zavařit okurky, přinesla jsem si z komory elektrický zavařovací hrnec, s ním nebyl problém, jednoduchou funkci jsem pochopila i já. Zasekla jsem se na vážení, digitální váha zavěšená na zdi, kde jsem chtěla pro jistotu zvážit množství cukru a soli do nálevu, vážila nějak divně. Ať jsem mačkala na čudlík o sto šest, podařilo se mi nastavit vážení pouze v anglických uncích a librách. Jako na potvoru, byl ten krám, dřívější dárek ode mne.

Ryby nepláčou

Libor Farský 27.2. 10:23
Bohužel to tak nevidím. V tom akváriu musí být šílená nuda. Neplakal bych, ale přímo brečel jak želva.

Skauti. Přežili a přibývá jich

Mirek Hahn 27.2. 09:15
Užil jsem si ty dva roky skautingu po osmašedesátém. Když v sedmdesátém Junáka zase zakázali, snažili se nás ve škole obelhat, že je to jen formální přejmenování na Pionýr a jinak to bude stejné. Na první schůzce po "přejmenování" se ukázalo, že místo zálesáka Akély, je vedoucím oddílu učitelka ruštiny a budeme soutěžit ve vědomostech o Sovětském Svazu. Přestal jsem tam chodit. Otravovali mne ve škole, otravovali mi rodiče, otravovali mne nejvíc, když jsem se hlásil na střední školu. Hyeny komunistické !

O pivu a duši

Blanka Macháčková 27.2. 07:31
Tolik básní o vínu tak proč ne o pivu. Hezké!!!

Jak zvládnout přechod do stavu "důchodce"

Zuzana Pivcová 26.2. 12:07
Pamatuji se na někdejší televizní inscenaci Jiřího Hubače Dlouhý podzimní den (ze 70. let) s Ladislavem Peškem v hlavní roli. Příběh muže, který je ze dne na den důchodcem, sám doma, protože manželka ještě pracuje. Bez aktivit, bez koníčků, nepotřebný, dlouhé hodiny sám doma. Po čase se pro něj stane vysvobozením, když mu přijde z bývalé práce nabídka jít tam na brigádu. Když jsem to tehdy viděla, připadalo mi hrůzné jen na samotný důchod pomyslet. Dnes je doba jiná, jsem sice důchodkyně, ale pracuji, a i kdybych nepracovala, činností zde v Praze bych si našla spoustu.

Johan

Zuzana Pivcová 26.2. 11:54
Vyprávění příběhu se mi líbí, jen mi vrtá hlavou (archivní nemoc z povolání), proč nebyl Johann odsunut. Nebo byl stále v zajateckém táboře, nejspíš americkém, a na práci pouze "zapůjčen"?

Předjaří

Zuzana Pivcová 26.2. 09:31
Než báseň vyšla, už se to předjaří zase schovalo. Ale je to poetická výzva a příroda ji určitě uslyší! :-D Díky.

Kupujete ojetinu? Nástrah je více, než si myslíte

Olga Škopánová 26.2. 09:22
Jinými slovy řečeno právníka sebou vždy když vycházíte z domu a někdy ani to nemusí stačit.

Hrátky s češtinou: Slova, slova, slova!

Věra Ježková 26.2. 09:21
Marcelo, moc povedené. A protože mě nic nenapadá, připojuji vám k tématu aspoň dva citáty: „Je hodně slov, která se jinak vyslovují, jinak píší a jinak myslí.“ N. N. „Moc slov nespočívá v tom, že je jich moc.“ Václav Dušek :-)

Těžký život starých mužů

Jana Šenbergerová 26.2. 08:35
Já se zasmála, protože to sedí. Alespoň z mého ženského pohledu. Nicméně nepochybuji, že to mají o něco těžší, pokud celý život spoléhali jen na ženu. I mezi muži je však dost samostatných a schopných postarat se o sebe.

Přivýdělek v důchodu. Čím je omezen a jak se daní?

Helena Skorupková 25.2. 21:12
Poradna by měla poradit srozumitelně a tzv. polopatě. Nesrozumitelné citace zákona si přečtu v něm. Tak teď babo raď.

Texasky, prekony… Jaké džíny jste nosili?

Věra Ježková 25.2. 17:13
Prekony? Tak to taky čtu prvně. Před chvílí to byla konvenience. První džíny mi maminka přivezla z dovolené v nějaké kapitalistické cizině. Jak už jsem zde někde napsala, později mi na nich vyžehlila puky. Plísňáky jsem doma nevyráběla – myslím, že jsem k nim měla stejný vztah jako k dnešním džínám s roztřepanými dírami.

Sníh je pro děti radost

Marie Seitlová 25.2. 13:54
Danuš článek se mi moc líbí. I já vzpomínám na jiné zimy u nás v Jeseníkách. Užívali jsme si lyžování, sáňkování, koulování,... po celou zimu. Dnes se za sněhem musí do vyšších hor. Jsem ráda, že jsem tvé vnuky v Tatrách zažila a viděla, jak se ze sněhu radují.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.