Přehled posledních diskuzních příspěvků

Sídlištní životní styl a jeho nebezpečí

Olga Škopánová 13.3. 07:06
Všichni ale bohužel nemůžou žít ve vilce se zahrádkou v centru či na okraji malebného městečka a s přátelskými sousedy.

Dokumentární film Jana Svatoše Archa světel a stínů jde do kin

Zuzana Pivcová 12.3. 19:39
Velice ráda se dívám na jakékoliv staré dokumentární filmy, protože mě zajímá historie jako taková a pojetí doby při vzniku dokumentu. Tenhle film bude určitě vysoce zajímavý. Jako byl zajímavý rozhovor s panem režisérem Svatošem. Dát divákovi možnost porovnat Afriku tehdejší a dnešní je unikát.

Hrátky s češtinou - Č

Libor Farský 12.3. 13:40
Co všechno se nám tu může začervenat: 1. Pěkný ptáček. Červenku obecnou vyhlásila Česká společnost ornitologická ptákem roku 2016. V severské mytologii je červenka obecná považována za přinašeče zpráv bohu blesků Thórovi. Dle anglické pověsti získala oranžovočervenou náprsenku od Kristovy krve, když mu jako ukřižovanému zpívala do ucha utěšující píseň. Škoda, že sem nemohu vložit obrázek. 2. Hřib červenka – starší název pro několik druhů hub z okruhu hřibu satanu. Na pohled je rovněž velmi hezký, ovšem nevím, zda se líbí i našemu žaludku. 3. Červenka (koní) – koňská chřipka. Koně jsem zatím ještě nechoval. Asi bych nevěděl, jak ho pro případ chřipky naučit držet teploměr. 4. Červenka nebo Červenka nese smrt – detektivní román Joa Nesbøho 5. Existuje několik místních názvů Červenka, ale hlavně nespočet osob s tímto příjmením, které se něčím zasloužily, aby se mohly objevit v tomto seznamu Wikipedie. Ovšem bude třeba jej rozšířit o naší Helenku z i60. Neboť: 6. Červenka Helenka je ČÍSLO !!!

Mám ráda kuchařské knihy

Věra Ježková 12.3. 09:05
Dano, moc hezký článek. I fotka. Těším se na pokračování.

Co muže přitahuje? Nedokonalost

Jana Šenbergerová 12.3. 07:43
Dnes se svým mindrákům z mládí směju. Když prohlížím staré fotografie, zjišťuji, že jsem byla docela pohledná. Leccos se mi nelíbilo, a co bych za to dnes dala ... :-D

Záchvěvy zimy

Jana Šenbergerová 11.3. 09:24
Ali, moc hezký článek a zima v tvém podání je nádherná. Tipla bych to na čížka ...

V hořícím letounu Hurricane se letec Josef Koukal loučil při bitvě o Británii se svým životem

Zuzana Pivcová 11.3. 08:15
Problematika našich letců v Británii mě nesmírně zajímá díky mé dřívější práci ve vojenském archivu. V 90. letech jsem měla i tu čest jich řadu tehdy ještě žijících poznat, ať od nás nebo z emigrace. Popálených letců bylo bohužel mnoho (viz lomnický František Truhlář), také jsem někoho po plastických operacích viděla. Zajímavá fotodokumentace k tomu byla jeden čas v hotelu Duo na Proseku, když byl majitelem pan Jan Horal, také někdejší příslušník naší zahraniční armády. Dnes nevím.

Když slova mlčí

Dagmar Bartušková 11.3. 07:39
Když se dnes rozbřesklo, tablet jsem otevřela, když Tvou báseň četla jsem, celá jsem oněměla. Krásné.

Jarní deprese. Mýtus či realita?

Margita Melegova 10.3. 13:34
Deprese- tak to mam kdyz snim balicek mandli v cokolade na posezeni a v tajne skrince na me mrka jeste oriskova cokolada. Ono bojovat sama se sebou je hrozne tezke a to je potom deprese.

Deprese seniorů. Kdy je nutné vyhledat pomoc odborníka?

Libor Farský 10.3. 13:27
Dost dlouho jsem ambulantně byl léčen psychiatrem na deprese, ale podivné na tom bylo, že jenom tabletkami, žádná rozhovory ve smyslu psychoterapie se mnou nevedl. Podivné. Výsledek problematický.

Fazolka parádnice

Elena Valeriánová 10.3. 13:24
Jeden z nejkrásnějších pocitů narození malého človíčka. Podobně jsem prožívala příchod na svět své první vnučky. Porod trval bezmála 12 hodin. Taky mi ji "dali" k telefonu. Křičela jak na lesy. Nejkrásnější křik na světě. Křičela do mobilního telefonu, který tenkrát zlínské porodnici daroval nějaký pán podnikatel, jinak přešťastný tatínek. Dnes to bude už dvacet let.

Bezpečný internet, III.díl: on-line komunikace

Thanh Hang Truong 10.3. 11:18
Dobrý den, jmenuji se Truong Thanh Hang a studuji 3. rokem na Vyskoké škole ekonomické v Praze a v rámci bakalářské práce zkoumám fenomén seniorů na sociálních sítích. Poprosím vás proto vyplnění krátkého dotazníku https://seniori-na-socialnich-sitich.vyplnto.cz/

Mark Zuckerberg: ten, co dal světu Facebook

Thanh Hang Truong 10.3. 11:16
Dobrý den, jmenuji se Truong Thanh Hang a studuji 3. rokem na Vyskoké škole ekonomické v Praze a v rámci bakalářské práce zkoumám fenomén seniorů na sociálních sítích. Poprosím vás proto vyplnění krátkého dotazníku https://seniori-na-socialnich-sitich.vyplnto.cz/

Vybrat ideální připojení k internetu nemusí být věda. Stačí znát základní pravidla

Thanh Hang Truong 10.3. 11:16

Kdo to ví, odpoví...

Naděžda Špásová 10.3. 10:50
Elenko, ty máš za 1, já bych měla asi tak s odřenýma ušima za 4. Moc hezky jsi to vymyslela. No a fotky? Prostě super. Tiše ti závidím, jak to umíš. ***** :-)

Chováte slepice? Budete se divit, ale je to v módě

Elena Valeriánová 10.3. 07:46
Musím se smát. Jsem "módní" už spoustu let, snad celý život. Jedno je fakt, že i slepice, tak jako vše živé, chce své. Myslet si, že vajíčko je levná záležitost a je to tak trochu exotika je trošičku za vlasy přitažené.

Píseň funkcionáře

Zuzana Pivcová 10.3. 07:42
Ano, ano, s jídlem roste chuť! Díky!!

Mýty kolem spánku. Zapomeňte na ně

Libor Farský 9.3. 14:03
Vyvracíte mýty, ale nevidím žádné užitečnější rady. Tentokrát jsem se překlepl u hvězdiček.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.