Přehled posledních diskuzních příspěvků

Velikonoce a zvyky, které takřka odvál čas

Jana Šenbergerová 26.3. 13:50
Pěkné, pro mě pohádkové, čtení. Každá doba má své zvyklosti. Ty naše současné asi budoucí čtenáře nikterak nenadchnou. Letos by mnozí potřebovali cepy, aby se zbavili přemnožených krtků. :-)

Změna času

Dana Puchalská 26.3. 11:43
Opravdu hezky napsáno. Měnit hodiny se mi také vůbec nezamlouvá. Snad to jednou skončí.

Proč roky neubíhají všem stejně

Margita Melegova 26.3. 10:47
Roky ubihaji vsem stejne, jen nekterym je geneticky dano, ze jsou vzhledove i zdravotne mladsi.

Mám ráda kuchařské knihy III.

Zuzana Pivcová 26.3. 10:10
Článek se mi moc líbí, díky. Taky bych byla jedna z těch, které děkovaly paní Kejřové, a nemusela bych být ani ničí choť. :-D

Jak na imunitu ve vyšším věku?

Zuzana Pivcová 26.3. 10:06
Myslím, že není nad zdravou stravu. Potravinové doplňky jsou už jen tzv. berlička. Navíc jsou většinou pěkně drahé. A článek jich uvádí spoustu.

Startuje fotosoutěž Obrázky jara

Zuzana Pivcová 26.3. 09:24
Těším se. Fotografie zimy byly sice vesměs krásné, ale už to chtělo změnu! A gratuluji vítězům.

Chlapi a bůček

Libuše Křapová 25.3. 15:36
Petře, a až budete testovat tu svíčkovou (nápad Ivany níže), měli byste uvažovat o nezávislé porotě. Hlásím se za předsedkyni. Slibuji, že budu naprosto nezávislá a neúplatná - pokud mne budete zvát na každé testování :-)

Všechna moje vnoučata

Dana Puchalská 25.3. 12:30
Já bych o to mohla napsat přímo román. Ale zatím se k tomu nemám. Hezky a mile napsaný článek.

Před a po

Dana Puchalská 25.3. 08:41
Ano a o tom to je.

Praděd, jedno z nejdrsnějších míst v Česku

Marie Ženatová 25.3. 08:39
Díky moc za výborný článek a vynikající fotografie. Připomenuly mi můj pobyt v této krajině, kdy jsem ji celou projížděla na běžkách a okolní příroda byla právě taková jako na těchto snímcích - byly to skutečně přímo pohádkové dny v zimní sněhové nádheře a když svítilo sluníčko tak byly obdivuhodné zážitky z krásy krajiny skutečně nepřekonatelné...

Zapomínáte? Nemusí jít o demenci, ale poruchu koncentrace pozornosti

Libuše Křapová 24.3. 17:39
Tak zrovna před chvílí jsem zuřila sama na sebe, že si nic nepamatuji. Syn mne něco naučil na počítači, velmi jednoduchou akci. Dnes jsem ji naprosto samozřejmě chtěla zopakovat - a nejde mi to a nejde mi to. Mně nedělá problém se něco naučit - ale zapamatovat si to naučené :-(

Nudíte se ve špatném počasí? Prodejte pomocí inzerce nepotřebný nábytek, hračky a oblečení!

Miluše Hasenohrlová 24.3. 16:28
Touto činností se zabývám už pár let.Jak na Sbazaru tak Bazoši.A začalo to tím, že jsem pomohla kamarádovi s pozůstalostí po rodičích.nyní nabízím kojenecké a dětské věci po mých vnučkách.Mám to jako koníčka.A pár korun pro dceru taky je k dobru.

Vzpomínka na Jana Kantůrka aneb Když se kouzlí se slovíčky

Věra Ježková 24.3. 16:12
Terryho Pratchetta nemusím, ale vím dobře, jak je náročné překládat kvalitně. V televizi to řekli hezky. Překlad nemůže být doslovný, ale překladatel se taky nemůže od originálu moc vzdalovat. A musí znát velmi dobře nejen jazyk, ale i reálie. (Tím nechci říct, že je to můj případ.)

Holašovice barokní i komerční

Libor Farský 24.3. 15:26
POZOR - důležitý doplněk ! Pokud se rozhodnete Holašovice navštívit, velmi doporučuji ponechat to na třetí týden v červenci, kdy v nich o některém víkendu probíhají "Holašovické selské slavnosti", na letošní termín a fotografie z předchozích se podívejte na internetu. Jedná se vlastně o ukázky lidových řemesel v reálu (jako třeba práci truhláře, kováře a dalších), ukázky umělecké tvorby a prodej jejich výrobků v rozsáhlé tržnici. Pokud doma výtvarničíte, je právě čas objednat si stánek. Atmosféru krásně dokreslují různá hudební vystoupení a lze posedět u skleničky venku i uvnitř. Z Č. Budějovic pendlují mimořádné autobusy, zájem je veliký. Pokud mi to zdraví dovolilo, nikdy jsem nevynechal a vozil tam i své zahraniční návštěvy, všichni byli nadšeni a vždy jsme i nějaké výrobky lidové tvořivosti dřevěné, keramické či textilní nakoupili. Některé pak putovali až do Austrálie.

Muž je v penzi, žena pracuje. Problém?

Libor Farský 24.3. 14:54
Možná je to snazší u OSVČ a práce ženy z domova, nebo u muže - vášnivého kutila, případně s jiným velkým koníčkem.

Hrátky s češtinou - E

Jitka Hašková 24.3. 10:08
Nikdy nenajdu, že by něco chybělo. Možná se pletu, ale nenašla jsem EURO, ale samozřejmě jsi Heleno vynikající.

Zimní pobyt v lázních

Hana Šimková 24.3. 09:58
Pane Miloši Vy máte tak zvláštní pohled na životní dění a v těch lázních jste si tím svým způsobem asi pěkně užíval.

Vejce mezi sekačkami

Lidmila Nejedlá 24.3. 09:32
Vajíček mám dostatek, přesto do Mountfieldu zamířím. Jestlipak tam najdu nějaký prostředek na likvidaci mechu v trávníku? A strunová sekačka by se také hodila. Tak na shledanou v Mountfieldu.

Dovolená v Norsku: Letní krása severské přírody

Jaroslav Kašík 24.3. 08:27
Do Norska jezdím s partou pod názvem Expedice oksroN už 16 let vždy na cca 20 dní a v termínu konce června a začátkem července. O těchto cestách jsem zveřejnil na tomto webu řadu článků a vydal knihu "Objevy expedice oksroN jejíž dotisk je k disposici na adrese nostalgiafilm@seznam.cz

Jen ještě chvíli

Věra Ježková 24.3. 07:14
Zuzko, nevíš, čím to je, že tvoje básničky poznám hned jen podle názvu? Díky za krásný začátek dne. ♥

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.