Přehled posledních diskuzních příspěvků

Kdo se má starat o seniory? Rodina nebo stát?

Jana Šenbergerová 9.4. 13:16
Je snadné myslet si cokoliv, dokud se člověk v takové situaci neocitne. Děti mám daleko a je mi dobře tam, kde jsem. Zatím. Bude-li nejhůř, máme tu dům s pečovatelskou službou i domov důchodců s celodenní péčí. Rozhodně nemám v úmyslu komplikovat život dcerám, které mají i beze mě starostí nad hlavu.

Mám ráda kuchařské knihy V.

Zuzana Pivcová 9.4. 09:45
Z Tvých receptů bych se dost naučila. Jenže třeba zavařování, to pro mě vůbec není. Ale čtu si o tom všem ráda a líbí se mi i průvodní obrázky.

Pruhy jsou věčné. A vděčné.

Věra Ježková 9.4. 08:20
Pruhy a proužky se mi líbí, jsou veselé, mladistvé. Ze zdejších fotek bych nemohla č. 3 – kombinace pruhů na sáčku s potištěným tričkem je na mě moc.

Jarní ozdravná kúra pro trávník - vertikutace

Lidmila Nejedlá 8.4. 20:15
To je stroj, který určitě potřebujeme na chalupu. Škoda, že tu nejsou ceny. Musíme do Mountfieldu holt zajet.

Čím se bavím já (2)

Hana Šimková 8.4. 14:12
Díky paní Blanko, že jsem Vaše inspirace. Jenom se zeptám, kdo to potom sní a jestli to není škoda.

Muzeum na hradě v Ledči nad Sázavou

Libor Farský 8.4. 11:54
Maruško, to je nádherná reportáž. Když si přečtu "Junácký zákon" a "Slib junáka", které jsou na fotografiích krásně čitelné, vrací se mi myšlenka na to, co vlastně komunistům na skautingu vadilo. Škoda, nezažil jsem nic z toho a vím, jak by mě to bývalo k junákům táhlo. Tak snad bych se ještě mohl pokusit alespoň toho ježka osvobodit z klece.

Otvírání pramenů v Luhačovicích

Zuzana Pivcová 8.4. 09:43
Bude to určitě milé setkání. Škoda. Příští víkend je v Letňanech každoroční prodejní výstava pro děti, seniory a domácí zvířata a už mámv volné vstupenky. No, bude to 6 let, co jsem si při téhle příležitosti odnesla domů leták s pozvánkou na nějaký portál i60.

Bačkory

Věra Ježková 8.4. 07:20
Půvabná historka.

Rok

Věra Ježková 8.4. 07:18
Lidmilko, moc hezká básnička. Příjemně mi začala neděli. :-)

Jak zahnat špatné myšlenky? Speciálním cvičením

Libor Farský 7.4. 18:56
Obávám se, že článek neřeší deprese, které naskočí když se člověk dozví o nevyléčitelné nemoci a nejsou tudíž chvilkového charakteru, ale trvalé.

Bolevecké rybníky

Naděžda Špásová 7.4. 13:27
Jarmilko, už se těšíme. Procházka kolem rybníků bude určitě parádní. :-)

Vzpomínka na velikonoce

Eva Mužíková 7.4. 11:48
Teda Naďo, Ty jsi nejen fotoreportér, ale zdatný turista. Hezké fotky z míst mně trochu oznámých i neznámých. Super.

Mexiko - země indiánů a mesticů

Zuzana Pivcová 7.4. 09:13
Krásné a mystické a pak zase civilní a kritické, moc se mi to líbí a děkuji.

Sami

Hana Šimková 7.4. 07:20
Zuzanko pro tvoje básně je jenom jedno slovo NÁDHERNÉ

Barvení vlasů. Škodí nebo pomáhá?

Věra Ježková 6.4. 17:09
Barvení vlasů kvalitními barvami u profesionální kadeřnice mým vlasům určitě neškodí. Doma jsem se do takového experimentu nikdy nepustila. Stačilo, že mi maminka zamlada doma několikrát udělala trvalou.

Tajemné místo Vladimírov

Alena Vávrová 6.4. 13:45
Tedy Alenko odvážná, zvídavá, Ty se fakt nezdáš a máš můj obdiv. Dobrodrůžo!

Já, knížka a HitHit

Libuše Křapová 6.4. 11:41
Lidičky zlatí, zkoušela jsem zde otevřít odkazy - a nejde to ani mně. Nevím proč. Ale na Matylě to jde, tak jestli vás článek zaujal - zkuste to tam .

Pět smyslů – pět našich zpravodajů

Zuzana Pivcová 6.4. 10:22
Čím je člověk starší, tím víc si uvědomuje, jak jsou i jeho smysly potřebné a jak se mnohdy rapidně zhoršují. Moje maminka měla jednou velkou rýmu a pak nám říkala, že jí vyšlo při smrkání něco, co považovala za nosní sliznici. Od té doby neměla čich. Napřed ani na vůně, ani na pachy, v praxi jsme jí třeba musely pomáhat, aby nepoužila vejce "pukavec". Něco málo se jí, než zemřela, trochu obnovilo, ale minimum. Shodou okolností se čich poškodil i mně. Těžko mi to někdo uvěří, ale po sezóně 2000 jsem byla v Tunisu (viz příspěvek Zachránil mě osel....) a tam byl v tom místě hrozný nepořádek a všude zápach. To se mi usadilo v nose a nemohla jsem se toho zbavit ani doma. Překrylo mi to všechny další vůně i pachy. Postupně to sice vymizelo, ale schopnost dobře cítit se nevrátila. Opravdové vůně cítím minimálně a z nejmenší vzdálenosti, zatímco pachy, např. ze zoologické zahrady, mám v nose ještě večer. No, ale mohla jsem dopadnout hůř. Je to opravdu zvláštní, Olda nebo Libor přišli o kvalitní čich po úraze, ale já? Když jsem na ORL tehdy říkala, že to mám od té dovolené a že tomu říkám "tuniský smrad" (černý humor), doktorka padala smíchy, ale nevěděla, jestli nepřeháním, a nic mi nedala.

Tvoje duše je mladá

Věra Ježková 6.4. 08:48
Ano, Květo. Duše, na rozdíl od těla, nestárne.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.