Přehled posledních diskuzních příspěvků

Senior v síti akronymů

Elena Valeriánová 5.5. 13:43
Jano, mám stejný problém. A vždycky mě tyto novoty pěkně vyvedou z míry. Hesla na různé weby - to je oříšek, může být jedno všude a nebo má být pokaždé jiné? PIN ke kartě nosím v hlavě už léta a minulý týden jsem nevěděla, je druhé číslo 6 nebo 8? Mám si to vše někam napsat, abych to pak ale našla. Ach jo, složitá doba.

Zážitky, památky i tajná přání, vše v jednom dni v Římě

Naděžda Špásová 5.5. 13:42
S těmi mincemi je to pravda. Po revoluci jsem byla ve Francii a v Monaku. Hodila jsem tam do fontány český dvacetník a v roce 2010 jsem se tam vrátila. Bylo to krásné. Je vidět, že jste si to užili, vypadáte spokojeně, tak ať vám to dlouho vydrží. Fontána Di Trévi je fakt krásná. :-)

Příliš mnoho vnoučat. Problém?

Magda Škodová 5.5. 12:56
Hlídání vnoučat je docela oříšek - některá babička se může přetrhnout, jiná si raději užije klidu... A souhlasím s paní Marií - děti si pořídili mladí, takže by se měli starat a babička s dědečkem jsou tady pouze v případě opravdové nouze. Své vnučky miluji, jsem ráda, že chtějí být se mnou, ale společný týden je tak akorát.

Kadeřávek zažívá oprávněný boom

Vladislava Dejmková 5.5. 11:23
Také jsem ho jeden rok pěstovala na zahrádce, je opravdu nenáročný. Ale spotřebovat jsme ho nezvládli. Hodí se jako příloha k masu, do karbanátků také. Do salátů se podle mě moc nehodí, je dost tuhý. Měla bych dotaz na autorku, zda má nějaké vyzkoušené recepty s kadeřávkem?

Hrátky s češtinou - změna

Jana Šenbergerová 5.5. 10:06
Heli, ty nám dáváš! brouk v hlavě - hlava brouka, šípkový keř- keřový šíp, krásná žena - ženská krása, jahodová zmrzlina - zmrzlá jahoda, třešňový květ - kvetoucí třešeň, obložené vejce - vaječná obloha, zlatý prsten - prstenové zlato, dobré brambory - bramborová dobrota, masový vrah - vražedné maso, dobrý člověk - lidská dobrota, smrkový les - smrk lesní, polární záře - zářivá Polárka, smutná Popelka - popelavý smutek, čáp bílý - čapí bělost, dětská radost - radostné dítě, bramborové placky - placaté brambory a ty mi připomněly, že mám jít vařit. K obědu budou placaté brambory. :-)

Discgolf: Sport pro všechny generace

Dagmar Bartušková 5.5. 07:28
O discgolfu jsem neměla doposud ani ponětí. Díky za info a jeho přiblížení. Pokud se někdy nachomýtnu v blízkosti tohoto hřiště, ráda vyzkouším hod lehkým diskem. 150,- kaček je dost, chodím ještě na další sporty, jedním z nich je golf. Uvidíme...

Čarůvky z Hýlova už letí!

Elena Valeriánová 4.5. 13:34
I podívala jsem se a je to tak jak psáno a čertovskými obrázky zdokumentováno nejen pro tento čas, ale tak jak se praví na furt! Eliško čarovná z černé Ostravy, která už až tak černá není, to se ti fakt povedlo!

1. máj v Praze

Libor Farský 4.5. 11:11
Asi bych si také chtěl do té tramvaje kopnout!

Vycházka v květnu

Zuzana Pivcová 4.5. 10:05
Udělat si hezkou procházku spojenou s návštěvou nějaké kulturní akce, to je ideální. Kdyby tak u nás taky zapršelo!

To nestačí

Věra Ježková 4.5. 07:34
Zuzko, díky za dnešní jedinečné ráno s tebou. :-)

Staré holčičky

Věra Ježková 4.5. 07:32
Věřím, že taková setkání jsou velmi příjemná. Nás je pět – holek, které se v průběhu let sešly v jednom zaměstnání. Dvě jsme v důchodu, jedna stříhá metr a ráda by šla do předčasného, čtvrtá to má asi za dva roky a poslední za let dvacet. Scházíme se asi čtyřikrát do roka v jedné restauraci. Vždy si přineseme vzájemně dárečky, probereme život, já udělám fotodokumentaci. V mezidobí si mailujeme, hlavně posíláme hezké obrázky a videa. Ta, co stříhá metr, je moje dobrá kamarádka, dokonce ze stejné ulice, s tou se vídám častěji. Je to prima.

Tabačenka, šatenka… Mnozí je pamatují.

Zdenka Jírová 4.5. 00:13
Já si na přídělové lístky pamatuji, bylo mi 8 let, když přišla měna. Musím ale autorku článku opravit, přídělové lístky nenahrazovaly peníze, potraviny se musely zaplatit penězi, ale omezovaly jen množství, které jste si směla koupit.

Startuje oblíbená hokejová tipovačka!

Anna Potůčková 3.5. 21:11
Zase nějaké napětí a adrenalin. Za sebe za tuto soutěž moc děkuji !

Velké ponožkové dobrodružství

Jana Kollinová 3.5. 20:12
Ponožkové téma je nevyčerpatelné a móda nabízí modely nad kterými zůstávají konzervativnější jedinci v němém úžasu. Ale proč se neodlišit. Nejvíce IN byl pan kníže Schwarzenbegr sedící a spící v rudých ponožkách na významném mezinárodním jednání. Ještě jsem četla, že je módním hitem nosit každou ponožku jinou.

Římská překvapení, která ohromí

Zuzana Pivcová 3.5. 11:45
Něco jsem si díky Tvému vyprávění připomněla, ale Andělský hrad jsem viděla pouze zvenčí. Vojenské hlídky jsem tehdy ještě nezažila. Zato lidi s transparenty, kteří šli na nějakou politickou demonstraci. :-D

Květiny na balkoně: Správný výběr a péče

Věra Ježková 3.5. 11:19
Na balkoně míváme muškáty od jara do zimy. Je to radost. Domy, domky a chaloupky vyzdobené květinami jsou krásné.

Obléknou vás ženy v nouzi

Zuzana Pivcová 3.5. 09:24
To je prima, já si občas koupím něco ve stáncích Chráněných dílen (třeba v DBK na Budějovické nebo na hrnčířských trzích v Berouně) nebo v nějaké charitativní akci, a nedělám to vyloženě ze soucitu, ale protože tam třeba mají něco hezkého, odlišného od běžných obchodů.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.