Přehled posledních diskuzních příspěvků
Mimonet, hejtr, FSB…Víte, co znamenají tato slova?
Olga Štolbová 25.5. 10:32
Pobavila a poučila jsem se. Některá slova jsem ještě neslyšela, ale nejvíc se mi líbí "čvančary".
Petschkův palác. Místo hrůzy, utrpení, ale i bohatství, krásy a nadčasové architektury
Zuzana Pivcová 25.5. 10:18
Díky za exkurzi. Pro mě vzhledem k mé dřívější archivní práci s dokumentací z 2. světové války je to obzvlášť zajímavé.
Návod na pohodovou dovolenou
Zuzana Pivcová 25.5. 10:02
To jsou všechno důležité věci, ale je fakt, že některé nezávisí jen na nás. Proto do "rizikovějších" zemí raději nejedu, i kdybych je měla skoro u nosu. Jenže, na druhou stranu, jsou rizika nepředvídatelná, a v dnešní době už vlastně všude.
Světlo mezi stíny
Marie Doušová 25.5. 07:11
Barevné vyznání a opět kouzelné veršování. Vždy potěší. Dík!
Všichni dobří vodáci
Zuzana Pivcová 24.5. 11:38
Přeji Ti, abys byl co nejdříve zase na vodě (nebo ve vodě?). I když budeš asi muset jenom nepředpisově plavat. :-D
Zuby a zubaři aneb Ještě se můžu usmívat
Marie Doušová 24.5. 11:27
Nikdy jsem se zubaře nebála , až v dospělosti, když jsem byla přiřazena k naší podnikové zubařce , která mě hned od pohledu neměla ráda a byla arogantní a všechny zuby mi dost poškodila. Po porodu se mi začaly odhalovat krčky a ona prohlásila , že je to tím že jím moc sladkého a čokolády. Když jsem jí ubezpečila , že sladké skoro vůbec nejím a čokoládu nemám ani ráda,/to jsem vážila 50 kg/ tak mávla rukou a chtěla zuby vytrhat a dát protézu. To mi bylo 23 let a tak jsem to odmítla . Ubrečená jsem vyšla s ordinace a tam mě uviděl starší zubař ,který mě vzal do vedlejší ordinace a začal se vyptávat proč tak mladá dívka pláče. Tak jsem mu všechno vypověděla a on mě popadl a hned vtrhnul k doktorce a okamžitě nařídil ,že mi musí krčky spravit a nechce nic slyšet. Ona se bránila ,že složku na výplně nemá a on prohlásil,že si jí může u něho vzít. Opravdu mi oba krčky spravila bílou plombou ,ale od té doby mi zuby jenom poškozovala . jakmile se stalo, že mě nějaký zub bolel ,tak ho hned chtěla trhat . To už jsem nevydržela a přestala k ní chodit . Poprosila jsem ve městě jiného zubaře a on mě přijal . Strašně se divil ,kdo mi zuby spravoval a ty ohyzdné plomby na předních zubech opravil . Dnes už zubař nežije a jeho výplně stále drží. Byl to zubař, kterých je málo.
Z prarodičů rodiči. Záchrana i problém
Marie Doušová 24.5. 10:51
Když čtu tento článek , tak je mi smutno. Nemohu o tom mluvit ,ani psát ,protože jsem něco podobného zažila . Opravdu Vám to změní život na doživotí. Sice jste se obětovala , ale přemýšlíte, jestli to mělo cenu a zda to bylo správné .
Jak vyzvedávat rodičům důchod?
Jitka Hašková 24.5. 10:35
Když jsem se starala o maminku, kterou mi vozili po nemocnicích, tak mi podepsala souhlas pro SSZ, že její duchod má být posílan na můj účet, ze kterého jsem hradila její cinži a všechny její platby. Byla jsem jedináček.
Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami
Marie Doušová 24.5. 10:33
Muffiny dělám dost často svým vnoučatům a také je stále plním něčím jiným. Dělám je z celozrnné mouky ,přidávám kakao, nebo kokos nebo skořici a jsou vždy chutné.
Fotoreportáž: Pozvánka na Miladu
Dana Puchalská 24.5. 08:01
Tam ale musí být krásně. Nádherné fotky, děkuji.
Proč je tak těžké dělat změny?
Věra Halátová 23.5. 23:00
"Zacyklení" Tak to je tedy opět nový "lidový" výraz. Dál: „Máme v mozku vyjeté neuronové cesty, které nemůžeme vygumovat a tvořit pro ně nový směr je nesmírně složité.“ Vážená redakce, vy skutečně znáte člověka mladého, staršího, starého nebo přestárlého nebo zacyklovaného (zacykleného?), který by použil větu takto formulovanou?
"Řadu let jezdíte autem stejným směrem. Třeba do zaměstnání. Pak jdete do penze, jste doma, chodíte na výlety, odpočíváte na chatě. Jednoho dne z domova ...". Promiňte, ale neznám nikoho, kdo denně dojížděl do zaměstnání a po skončení zaměstnání tam dojížděl dál. Ovšem, omlouvám se, jednoho znám. Ten, ne po skončení zaměstnání, ale pár let poté, začal docházet denně na pracoviště, kde před lety léta pracoval, ovšem ten měl Alzheimerovu chorobu. A tak: "některé myšlenky a úkony opakujeme dlouho, zažijí se" - opakujte si denně: je krásný den, jsem živá/ý jsem /poměrně/ zdravá/ý. Denně provádějte úkony: ranní studená sprcha, prostná cvičení, prostá snídaně, pěší pochod cca 5 km, návrat, práce na zahradě, prostý oběd, po obědě pěší pochod cca 10 km, pak vlažná sprcha, chléb s domácím máslem a mléko k večeři, k tomu syrová zelenina. Četba vhodné literatury.
Veselé historky z natáčení Jasného filmu Všichni dobří rodáci
Zuzana Pivcová 23.5. 17:00
To je výborné, když režisér vybíral herce i podle krajové "příslušnosti". O to přesvědčivěji pak všichni ve filmu působili. Osud tzv. trezorových filmů mě vždy trochu dojímá. Protože propásly svou dobu a po víc jak dvaceti letech už žila jiná generace a i celkově byla jiná doba, takže ty filmy už tolik neoslovily. Chvilku po Listopadu a konec. Díky za hezké informace.
Jak vařily naše prababičky: pravé chlupaté knedlíky
Libuše Žárská 23.5. 10:36
Chlupaté knedlíky vařím docela často, ale postup mám mnohem jednodušší.Žádné vymývání škrobu.Po nastrouhání jen lžící seberu nadbytečnou vodu, přidám vejce, polohrubou mouku,osolím a lžící do vařící vody do které přidám špetku škrobu tvořím knedlíky, uvařím a pak scedím a dám na osmaženou cibulku s anglickou slaninou.Všem nám moc chutnají.
Už dnes: Den otevřených dveří s módní přehlídkou
Marie Doušová 23.5. 10:06
Škoda , že se nemohu účastnit těchto akcí , ale věřím ,že se objeví pár fotek, které potěší i ty co jsou doma. Dík.
Připravovali jsme (se) na vstup do EU
Dana Puchalská 23.5. 09:26
Velmi zajímavé. Myslím že to musela být náročná práce.
Kde najdete tento morový sloup?
Anna Čípová 23.5. 08:39
Dík za hádanku. Nemusela jsem nic hledat, město znám. Jezdila jsem tam služebně.
Oříšky, chipsy, sušenky… A je z toho dvanáct kilo
Věra Ježková 23.5. 07:09
Večer u televize většinou nemlsám. Tento návyk jsem si nevytvořila. Brambůrky, sušenky, křupky ani tyčinky nepotřebuji. Oříšky si občas dám, kdykoli během dne. Stejně jako hořkou čokoládu. Někdy si s přítelem dopřejeme večer dobrou zmrzlinu. Jinak jogurt.
Český rozhlas 95 let
Jiří Libánský 22.5. 14:11
Zajímavý článek. Zajímavý především tím, že je těžko vytušit záhadný účel, za jakým byl napsán a publikován.
Kde to je?
Zuzana Pivcová 22.5. 09:31
To je dobrá hádanka. Jednou jsme tam šplhali, ale už je to dávno. Asi by mi to ale už neseplo, nebýt Lužnice. Jo, a majitelem tohohle "skoro-nic" je prý ten samý nešlechtický pán, který má v držení i nedaleký velmi známý zámek v ještě známějších lázních. To jsem to zamotala, ale třeba to někomu pomůže. :-D
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.