Přehled posledních diskuzních příspěvků
Ptáci a třešně
Zuzana Pivcová 31.5. 13:56
Na chalupě jsme měly u vrat višeň. Jednou přilétlo hejno špačků a zbyl po nich čistý strom. Ale nás to nijak nenaštvalo. Náš tamní soused měl každoročně třešeň obsypanou plody. Vždycky nám kýbl třešní donesl a byl rád, že je chceme. Už nežije a nikdo další nám už třešně nedal. Na trhu jsem viděla kilo za 199 Kč. Takže, dobrou chuť, napsala jste to hezky.
Odhalit se nebo ne? Jak řeší horké dny starší dámy?
Libuše Křapová 31.5. 13:02
Proč se mám stydět za to, že jsem stará? Špagetová ramínka sice nenosím, ale chodím oblečená tak, aby mi nebylo zbytečně horko. Neměla by se spíše vést diskuze směrem, že budeme všichni staří (a bude nás ve společnosti časem čím dál tím větší procento) tak ať nás a naši povislou kůži ti mladí tolerují? Vždyť i zde bylo nedávno několik článků o módě s fotografiemi i velmi starých dam, které naprosto v klidu odhalovaly své krky, paže, vrásky. A byly v článku chváleny a dávány nám za příklad, jak se nebát módy.
Guláš za „tři stovky“
Zuzana Pivcová 31.5. 12:17
Příběh se mi moc zamlouvá, oceňuji vyprávění pamětníka. Díky, Františku.
Kde najdete Kostel Svaté Ludmily?
Zuzana Pivcová 31.5. 10:35
To tedy byl záběr! Tenhle kraj bohužel skoro neznám. Vždyť jsem byla jen jednou v Prachaticích a jednou ve Vimperku. V obci jsou prý dvě Lípy svobody - ze dvou významných let na osmičku.
Do Brd k pravěkému moři, kde hledal Joachim Barrande
Zuzana Pivcová 31.5. 09:32
My jsme s jedním známým hledali zkameněliny v okolí Jinců. Měla jsem to štěstí, že jsem našla kousek celkem velkého trilobita a jeden negativní otisk celý. Když jedeme na hrnčířské trhy do Berouna, tak tam ve dvoře u náměstí je navezená hromádka kamínků, jak štěrk, a tam si každý návštěvník může hledat. Stojí tam odborník na paleontologii a ten každému řekne, co našel, jestli je to alespoň trochu cenné, případně mu k tomu dá cedulku s informací o tom živočichovi.
Desatero rad na cesty pro seniory
Olga Škopánová 31.5. 07:46
Tak to já do té Indie snad ani nepojedu nemusela bych se vrátit živá.
O imigrantech, o chůvičce a o šimrání u srdce
Dana Puchalská 30.5. 16:14
Moc se mi to líbilo. A zamyslela jsem se nad tím vším. Doba to byla asi šílená. Můj strýc byl také rodák z Náchoda. Při čtení jsem si na něj prostě tiše zavzpomínala. Děkuji.
Trpí váš pes v horku? Chlaďte jej vodou, ale nestříhejte
Marie Doušová 30.5. 13:41
Přínosný článek , dověděla jsem se ,co je pro psa nejlepší v horkých dnech.Dík.
Festivaly obžerství a ratolestí
Dana Puchalská 30.5. 11:57
S U P E R !!!!!! Píšu jedna. Pobavila jsem se.
O jedné fotografii
Dana Puchalská 30.5. 10:53
Už jsem zvědavá na ohlasy. Nedivím se že jsi byla smutná a zklamaná. Mám pocit že v té době bylo takových ,,mrňousů ,,víc. Byla to fakt divná doba a hurá že je už pryč,viď?
Perkelt podle kuchaře z maďarských lázní Bük
Zdeněk Horenský 30.5. 08:59
Je to velmi dobré jídlo, dáváme si to v Hegykö a dá se k němu pít i pivo Šoproni nebo Gösser.
Virtuální narcisové. Nejste mezi nimi také?
Věra Ježková 29.5. 19:16
Zajímavé. Narcismus mi rozhodně nehrozí.
Seniorky na hranici bídy. Téma, které je tabu
Libor Farský 29.5. 17:10
Je to ostudná situace a nezdá se mi, že by se konkrétně touto situací ovdovělých žen politici vůbec zabývali, to raději navrhují třeba méně důležité slevy na jizdném a pod. A také naše statečné či hrdé ženy by se měly měly více ozývat. Řekl bych, že náhlý finanční propad, když žena ovdoví, by měl řešit vdovský důchod, který by jí pomohl dorovnat vysoké výdaje s bydlením. Ale o tom v článku není zmínka. Jinak v případě nájemného bydlení nevidím jiné řešení než je výměnou bytu za menší. Ideálním řešením je samozřejmě myslet na stáří včas a vybudovat si vlastní domek, byť za cenu mnohaleté práce, nebo alespoň vlastnit byt a to tak, aby v důchodovém věku již byla splacena hypotéka. Já již platím jen poměrně nízkou daň z nemovitostí a jejich pojištění. Ovšem pracoval jsem na rekonstrukci staré chalupy pozvolna přes 20 let. Zajímalo by mne porovnání této situace s jinými státy a nahlédnutí do aktuálních programů politických stran v tomto smyslu.
Plzeňské setkání ve dnech 8. - 10. června 2018
Naděžda Špásová 29.5. 15:50
Jarmilko, přečteno, zapsáno a teď už se jen budeme těšit. Naďa/ Ať vám to v pátek vše krásně dopadne. Hodně štěstí. :-)
Zmrzlý malinový krém podle receptu našich prababiček
Eva Mužíková 29.5. 15:42
Tento recept mi připadá jaksi složitý. Mně stačí rozmixovat zmrzlé ovoce s cukrem a smetanou, výsledek je moc dobrý a hlavně rychlý.
Luskoun, Kájínek, pomlázka... Nejvyhledávanější slova na internetu
Libor Farský 29.5. 11:20
Jednoho až zamrzí, že jeho jméno nepatří mezi vyhledávané. Tak nevím co s tím. Líbilo by se mi, kdybych se také objevil na Mee Too, ale na to je již pozdě. Takže mi nezbývá nic jiného, než "akce Kájínek", jenže mně by pak asi pan prezident z kriminálu nevytáhl. Ách jó. Jdu hledat jak vařit vejce natvrdo aby šla snadno odstranit skořápka, v tom mám mezeru ve vzdělání.
Mám ráda kuchařské knihy X.díl
Zuzana Pivcová 29.5. 11:17
Abych řekla pravdu, tak obrovská milovnice zeleniny nejsem (hlavně syrové). Z Tvé pestré nabídky bych si vybrala chřest. Ten jsem ochutnala prvně před 40 lety v NDR. Dodnes se v Německu hodně pěstuje a pak je Týden chřestu a chřest je všude, na trzích i v restauracích. Taky artyčok, nikoliv však nadívaný, měla jsem ho několikrát v salátu, který jsem si sama namixovala v samoobslužné restauraci. Ještě tak celer v pomazánce a špenát na různý způsob, ostatní nemusím. Recepty jsou ale lákavé.
Tip na výlet: Po stopách pomníků bitvy u Chlumce roku 1813
Zuzana Pivcová 29.5. 10:12
To je pro mě vrcholně zajímavé. Sice jsem v archivu pracovala s dokumentací z 2. světové války, ale vojenská historie mě zajímá jako taková.
Lékaři a "lékaři"
Marie Doušová 29.5. 09:38
Zuzano, pod tento článek se mohu bez potíží podepsat a plně s ním souhlasím. Zažila jsem také velmi různorodé lékaře. Dokonce mi i léčitel , kterému jsem moc nevěřila pomohl a tak bych byla také ráda , kdyby se dokázali tolerovat ,nebo spolupracovat. Šarlatáni jsou všude ,jak mezi lékaři ,tak mezi léčiteli.Přeji Všem hlavně výborné lékaře a opravdové fundované léčitele.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.