Přehled posledních diskuzních příspěvků

Tu nejde zakázat

Dana Puchalská 4.6. 08:36
Moc krásné.........

Vnoučata mě nebaví... Případ pro psychiatra?

Marie Wymarová 4.6. 01:58
Základem každé společnosti je rodina. Sama jsem byla aktivní a angažovaná babička, stihla jsem ale i dovolené jen s vnoučaty, vaření a různé volno časové aktivity s nimi i bez jejich rodičů. A že jich mám pět. Je mi trochu líto těch babiček, které vnuci nebaví, neví o co krásných chvil se připravují. A až budou tak staré, že už jejich práce nebude naplňovat, co jim zůstane? Vzpomínky na co ? Čas se nedá vrátit. A samota je zlá.

Hrátky s češtinou - I

Věra Ježková 3.6. 15:48
Líbí. Zatím mne napadlo: diblíci, přimísili, špinící.

Tři

Věra Ježková 3.6. 08:05
Aničko, nádhera. Díky za pohodový příspěvek k mému nedělnímu ránu.

Kniha o Miloslavu Stinglovi: Když to prolistuji, zjišťuji, že jsem nežil nadarmo

Zuzana Pivcová 2.6. 20:40
Neuvěřitelné. Vlastně všechno, život cestovatele, zájem mladého historika, ale i článek. Také jsem znala jednoho takového mladého návštěvníka vojenského archivu z Hlučína, který svému zájmu o službu Slezanů ve 2. světové válce podřídil vše. Stal se z něj velký odborník, který předčil znalostmi renomované historiky. Díky za článek.

Pinkasovi slavili ve velkém stylu

Dagmar Bartušková 2.6. 13:55
Jednou za čas k Pinkasům zajdeme - i když "plzeňskou dvanáctku" nemusím. Článek jsem si ráda přečetla. Zase něco nového, coi jsem nevěděla. Díky!

Dědeček vyhlašuje samostatnost

Elena Valeriánová 2.6. 13:11
Oldřichu se zájmem jsem si přečetla váš článek. Takovýto výklad dějin, myslím způsob výkladu, by musel zaujmout i žáky ZŠ. Dobře napsané s osobnim podtextem.

Fotoreportáž: Divadlo

Jana Kollinová 2.6. 11:35
S potěšením jsem prohlížela fotografie a vzpomínala na časy kdy jsem hrad navštěvovala v dobách studia na střední škole. Snímky se povedly a jak je vidět všem bylo báječně.

Tip na výlet: obec Jalubí, kde v zahradnictví pěstují Čarověníky

Marie Seitlová 2.6. 09:48
Velmi pěkná a zajímavá zahrada. Děkuji za tip na výlet.

Pivoňky, šeřík, ostrožka. Hitem se stává babiččina zahrádka

Marie Ženatová 2.6. 08:37
Díky za to, že lidé konečně přišli k poznání, že co bylo dříve normální je potřebné i v dnešní době - aby příroda mohla zase trochu žít...

Mami, vrať mi klíče aneb Když mladí o vaše návštěvy nestojí

Daniela Brunclíková 1.6. 13:13
S dcerami máme skvělý vztah,považuju za přirozené,že ke mě chodí kdykoliv jim vyjde čas,nezvoní a použijí klíč,je to přece pořád v jistém smyslu jejich domov.Ale neumím si představit,že bych chodila já k nim bez pozvání,nebo ohlášení a už vůbec ne,když nejsou doma.Naopak nechápu maminky,které nerespektují soukromí svých dospělých dětí.Existuje hranice mezi starostí a péčí a nezdvořilostí.

Kam kráčíš, člověče?

Jana Šenbergerová 1.6. 11:21
Čtu si tady nad miskou slaďounkých temně červených třešní a nemohu nereagovat. K obědu budou jahodové tunely. :-) Vegetariáni a vegani si nemusí lámat hlavu s bílkovinami živočišného původu pocházejícími z říše hmyzu a paradoxně většinou ani netušíme, že k sobě máme mnohem blíž, než si kdokoliv z nás dovede představit. Pocházíme totiž všichni, my i hmyz a jiná zvířena, ze stejného zdroje. Elenko, pěkně ses nad lidstvem zamyslela. My z konců světa jsme na tom ještě na chvíli o trochu líp, ale jak dlouho to vydrží, když "pokrok" jde kupředu mílovými skoky?

Mám ráda kuchařské knihy XI.díl

Zuzana Pivcová 1.6. 10:39
Mně se vybavil film Slavnosti sněženek a hádka, na jaký způsob podávat divočáka. Kuchařské recepty jsou to jak z Vysoké školy vaření. A tam já jsem nedošla, nemám v tomto směru ani maturitu. :-D Díky, Dano.

Venkovská idyla

Věra Ježková 1.6. 06:34
Milá Hano, díky za krásnou charakteristiku atmosféry na vesnici. Coby Pražačku, která velkoměsto málokdy opustí, mne velmi potěšila.

Náš portál i60 dokázal, že je součástí Pražského kreativního centra

Eva Balúchová 31.5. 22:43
Zuzko,jsem ráda za zprostředkování dojmů i fotek z přehlídky.Vidím pár nových tváří a to je dobře.Modelky,slušelo vám to!

Zlatá doba seniorů. Existovala?

Jana Šenbergerová 31.5. 21:38
Nestěžuji si, ale ještě není všem dnům konec.

Za jak dlouho se naučíte anglicky v Anglii či USA? Bez dobrých základů nevyrážejte

Zuzana Pivcová 31.5. 14:20
Můžu to akorát porovnat se svými zkušenostmi se studiem němčiny. To bylo ale ještě v době existence NDR, na Západ jsem nesměla. Byla jsem němčinářka z jazykové školy. nejvíc mi pomohl půlroční pobyt na kurzu pro zahraniční učitele němčiny. Ačkoliv jsme byli celá česká a slovenská delegace, tak studijní skupiny byly sestaveny mezinárodně, abychom upustili od hovoru v mateřštině. Je ale fakt, že ta němčina přes veškeré zlepšení jako originál nezněla. A totéž můžu potvrdit i o našich bývalých západních letcích, žijících léta v cizině, s kterými jsem se několikrát setkala v 90. letech. I ti pánové po sedmdesátce stále měli v angličtině českou intonaci, zatímco jejich potomci už ne.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.