Přehled posledních diskuzních příspěvků

Toxic food environment. Žijete v něm?

Jana Šenbergerová 25.7. 14:50
S tím souzním, a až se k tomu vrátím, bude mi na světě ještě líp. :-)

Obnova pracovních sil u nás na Žižkově

Zuzana Pivcová 25.7. 13:19
Tenhle článek se mi velmi líbí, považuji ho za věrohodný a dobře podaný. Zvláštní, že některá místa jsou už tak vyhlášená, že řada různých asociálů ví, kam se vydat.

Pražanda na venkově uprostřed Prahy

Marie Doušová 25.7. 12:31
To musela být hezká prohlídka a věřím , že podle fotek Vás to Věrko potěšilo a přispělo ke krásné procházce. Dík za pěkné fotky.

Šedesátkou to teprve začíná

Věra Ježková 25.7. 09:31
Ze slova neurokoučink mi naskakuje kopřivka. Ovšem uznávám, že někomu bezradnému, kdo musí odejít do důchodu, může pomoct. Já jsem vzhledem k dobrovolnému odchodu do předčasného důchodu uvedené problémy neměla. Příjemně překvapena jsem tím, čeho dosahuji na i60.

Na chvíli ve světě retrohraček

Alena Tollarová 25.7. 09:16
Já žádné svoje hračky bohužel schované nemám, ale zůstalo nám pár kousků po našich dětech. Diví se mi, že je nechci nechat zničit dnešními raubíři, ale zkrátka nechci. Je v nich kus nostalgie. Je mezi nimi i ten tank a úplně stejnou postýlku z 12. fotky vyráběl manžel pro vnučku. Kde asi vzal mustr? Nevím.

Trochu smutný dárek

Danka Rotyková 25.7. 06:54
Krásné vyjádření pocitů z dovolené. Děkuji, Hano.

Babi, to nemůžeš. Pozor na rady mladších

Boleslav Komárek 24.7. 18:04
Nevím - názory jsou různé a je třeba je ctít jako názory. Tento článek je prezentován z pohledu starých lidí. Já dám názor z pohledu lidí, kteří se o své rodiče starají. Já mám ještě matku. Otec zemřel. Matka žije ve společném rod. domě s mou rodinou - já s manželkou, syn s rodinou, dcera s rodinou. V domě je ještě penzion o 8 pokojích. Nastínění poměrů. Matka má v domě svou samostatnou bytovou jednotku. Je soběstačná v domácnosti. Má 85 let. Když k ní jako syn nepřijdu na pokec - vadí ji to. Když k ní přijdu, musím si dát pozor na to co říkám. Když mám někde jet - tak hned slyším - pozor na cestu, vem si s sebou to, nejezdi rychle, kdy dojedeš atd. atd. Když si zakašlu - byl jsi u doktora, co na to bereš, dej na mé rady atd. atd. O čemkoliv mluvíme, uděluje rady. Zkrátka jsem u ní stále a pořád její 10leté dítě. Navíc - máte před domem bordel, nešetříte topením ani elektrikou, proč si kupujete to a ono. Hosté dělají hluk, bouchají dveřmi, nezhasínají, pořád se sprchují. Musíte je pokárat, musíte jim říct atd. atd. Zkrátka - moje matka je jedna osoba, ale podle jejího přání by se mělo řídit a trpět deset rodinných příslušníků, kteří by měli mít úctu ke stáří a potlačit své chování k spokojenosti mé matky. Tak se ptám - jak se chovat s úctou ke stáří a své matce?

Ty Klaudie Augusto! (II. část)

Zuzana Pivcová 24.7. 13:08
Jsi téměř rozený cestovatel i reportér, díky!

Nemoc, kterou většina lékařů nezná

Alena Tollarová 24.7. 13:05
Do chvíle, než mě dostal na lopatky, jsem neměla potuchy o guillain barre syndromu. Další neznámé choroby nechci znát.

Jedinečné tipy, jak zabavit děti v lese a na túře

Blanka Macháčková 24.7. 07:53
Článek poučný, ale my, "stará škola" to se svými vnoučaty děláme. Máme to v krvi ze svého dětství.

Je nejvyšší čas na letní prořez stromů a keřů!

Josef Borecký 24.7. 05:45
Dlouho jsem o letním řezu vůbec nevěděl, teď se ho snažím dělat . Jen ten čas... :(

Věty, které kazí dovolenou. Znáte je?

Jarmila Komberec Jakubcová 23.7. 18:55
Pokud jedu na dovolenou zásadně nic nepřepočítávám. Buď si to chci koupit nebo si to odpustím. Na pobytovky volím pokud to lze systém AL, na poznávačky si kupuji co potřebuji a neomezuji se.Také i můj manžel má na věc stejný názor a spíše se mně snaží rozmazlovat různými dobrůtkami. Chodíme spolu na večeře do různých taveren či kavárniček v okolí destinace kde bydlíme. Milujeme středomořskou kuchyni a vždy si dopřejeme místní rybí speciality.Tak ochutnáme i víno či likéry.\Naposledy v Albánii jsme si moc užívali místní skvělá jídla či albánský koňak

Příběhy první republiky: Vojtěch Preissig - ze Světce do světa

Zuzana Pivcová 23.7. 12:47
Osobnost Vojtěcha Preissiga je mi částečně známá z archivní dokumentace kolem vzniku republiky a Masaryka. Jeho tvorba byla též na vlasteneckých plakátech z 1. světové války, které vojenský archiv vystavoval loni na Hluboké. Dcera Irena Bernášková má zase v archivu nějakou pozůstalost v souvislosti s časopisem V boj. Jsou to vzácné věci, jenže já už tam nejsem. Díky, Soňo, žes připomněla vašeho rodáka.

Ty Klaudie Augusto! (I. část)

Libor Farský 23.7. 10:54
Bezva! Z fotografií budu s uvedením autora šířit dál zajímavou ukázku moderní sakrální architektury - kapličku na obr.1. A možná i titulní obrázek použiji do své pohádky. Děkuji.

Ideální věk. Existuje?

Libor Farský 23.7. 10:44
Dle různých studií je člověk na vrcholu své inteligence mezi 20 - 25 lety. A fyzických sl samozřejmě také. U mne to platilo stoprocentně. Ve svých 23 letech v r.1968 jsem přerušil na rok studium a dokázal se bez peněz pohybovat v cizině. Již jsem se chystal vyrazit autostopem na cestu kolem světa, což mi znemožnil 21.srpen.

Hrátky s češtinou: Trojice souvisejících slov

Eliška Murasová 23.7. 09:38
Pomalu plynoucí potok, osm označených obrazů, velmi výkonný voják, opět otevřený obchod, hodně hustá hrachovka, modře malovaná miska, přesně padnoucí pyžamo...hezká zábava paní Marcelo.

Pondělní oběd

Zuzana Pivcová 22.7. 16:20
Já bych Vám raději přála brzy stravu domácí!!

Studenti německého Bauhausu utíkali před válkou do Československa

Zuzana Pivcová 22.7. 16:19
To je pro mě velmi zajímavý, i když hodně náročný příspěvek. V mládí jsem věděla jen o antifašistech bratřích Mannech. :-D A to byl můj otec architekt stavitel.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.