Přehled posledních diskuzních příspěvků
Toxic food environment. Žijete v něm?
Jana Šenbergerová 25.7. 14:50
S tím souzním, a až se k tomu vrátím, bude mi na světě ještě líp. :-)
Obnova pracovních sil u nás na Žižkově
Zuzana Pivcová 25.7. 13:19
Tenhle článek se mi velmi líbí, považuji ho za věrohodný a dobře podaný. Zvláštní, že některá místa jsou už tak vyhlášená, že řada různých asociálů ví, kam se vydat.
Pražanda na venkově uprostřed Prahy
Marie Doušová 25.7. 12:31
To musela být hezká prohlídka a věřím , že podle fotek Vás to Věrko potěšilo a přispělo ke krásné procházce. Dík za pěkné fotky.
Šedesátkou to teprve začíná
Věra Ježková 25.7. 09:31
Ze slova neurokoučink mi naskakuje kopřivka. Ovšem uznávám, že někomu bezradnému, kdo musí odejít do důchodu, může pomoct. Já jsem vzhledem k dobrovolnému odchodu do předčasného důchodu uvedené problémy neměla. Příjemně překvapena jsem tím, čeho dosahuji na i60.
Na chvíli ve světě retrohraček
Alena Tollarová 25.7. 09:16
Já žádné svoje hračky bohužel schované nemám, ale zůstalo nám pár kousků po našich dětech. Diví se mi, že je nechci nechat zničit dnešními raubíři, ale zkrátka nechci. Je v nich kus nostalgie. Je mezi nimi i ten tank a úplně stejnou postýlku z 12. fotky vyráběl manžel pro vnučku. Kde asi vzal mustr? Nevím.
Babi, to nemůžeš. Pozor na rady mladších
Boleslav Komárek 24.7. 18:04
Nevím - názory jsou různé a je třeba je ctít jako názory. Tento článek je prezentován z pohledu starých lidí. Já dám názor z pohledu lidí, kteří se o své rodiče starají.
Já mám ještě matku. Otec zemřel. Matka žije ve společném rod. domě s mou rodinou - já s manželkou, syn s rodinou, dcera s rodinou. V domě je ještě penzion o 8 pokojích. Nastínění poměrů. Matka má v domě svou samostatnou bytovou jednotku. Je soběstačná v domácnosti. Má 85 let. Když k ní jako syn nepřijdu na pokec - vadí ji to. Když k ní přijdu, musím si dát pozor na to co říkám. Když mám někde jet - tak hned slyším - pozor na cestu, vem si s sebou to, nejezdi rychle, kdy dojedeš atd. atd. Když si zakašlu - byl jsi u doktora, co na to bereš, dej na mé rady atd. atd. O čemkoliv mluvíme, uděluje rady. Zkrátka jsem u ní stále a pořád její 10leté dítě. Navíc - máte před domem bordel, nešetříte topením ani elektrikou, proč si kupujete to a ono. Hosté dělají hluk, bouchají dveřmi, nezhasínají, pořád se sprchují. Musíte je pokárat, musíte jim říct atd. atd.
Zkrátka - moje matka je jedna osoba, ale podle jejího přání by se mělo řídit a trpět deset rodinných příslušníků, kteří by měli mít úctu ke stáří a potlačit své chování k spokojenosti mé matky. Tak se ptám - jak se chovat s úctou ke stáří a své matce?
Ty Klaudie Augusto! (II. část)
Zuzana Pivcová 24.7. 13:08
Jsi téměř rozený cestovatel i reportér, díky!
Nemoc, kterou většina lékařů nezná
Alena Tollarová 24.7. 13:05
Do chvíle, než mě dostal na lopatky, jsem neměla potuchy o guillain barre syndromu. Další neznámé choroby nechci znát.
Jedinečné tipy, jak zabavit děti v lese a na túře
Blanka Macháčková 24.7. 07:53
Článek poučný, ale my, "stará škola" to se svými vnoučaty děláme. Máme to v krvi ze svého dětství.
Je nejvyšší čas na letní prořez stromů a keřů!
Josef Borecký 24.7. 05:45
Dlouho jsem o letním řezu vůbec nevěděl, teď se ho snažím dělat . Jen ten čas... :(
Věty, které kazí dovolenou. Znáte je?
Jarmila Komberec Jakubcová 23.7. 18:55
Pokud jedu na dovolenou zásadně nic nepřepočítávám. Buď si to chci koupit nebo si to odpustím. Na pobytovky volím pokud to lze systém AL, na poznávačky si kupuji co potřebuji a neomezuji se.Také i můj manžel má na věc stejný názor a spíše se mně snaží rozmazlovat různými dobrůtkami. Chodíme spolu na večeře do různých taveren či kavárniček v okolí destinace kde bydlíme. Milujeme středomořskou kuchyni a vždy si dopřejeme místní rybí speciality.Tak ochutnáme i víno či likéry.\Naposledy v Albánii jsme si moc užívali místní skvělá jídla či albánský koňak
Příběhy první republiky: Vojtěch Preissig - ze Světce do světa
Zuzana Pivcová 23.7. 12:47
Osobnost Vojtěcha Preissiga je mi částečně známá z archivní dokumentace kolem vzniku republiky a Masaryka. Jeho tvorba byla též na vlasteneckých plakátech z 1. světové války, které vojenský archiv vystavoval loni na Hluboké. Dcera Irena Bernášková má zase v archivu nějakou pozůstalost v souvislosti s časopisem V boj. Jsou to vzácné věci, jenže já už tam nejsem. Díky, Soňo, žes připomněla vašeho rodáka.
Ty Klaudie Augusto! (I. část)
Libor Farský 23.7. 10:54
Bezva! Z fotografií budu s uvedením autora šířit dál zajímavou ukázku moderní sakrální architektury - kapličku na obr.1. A možná i titulní obrázek použiji do své pohádky. Děkuji.
Ideální věk. Existuje?
Libor Farský 23.7. 10:44
Dle různých studií je člověk na vrcholu své inteligence mezi 20 - 25 lety. A fyzických sl samozřejmě také. U mne to platilo stoprocentně. Ve svých 23 letech v r.1968 jsem přerušil na rok studium a dokázal se bez peněz pohybovat v cizině. Již jsem se chystal vyrazit autostopem na cestu kolem světa, což mi znemožnil 21.srpen.
Hrátky s češtinou: Trojice souvisejících slov
Eliška Murasová 23.7. 09:38
Pomalu plynoucí potok, osm označených obrazů, velmi výkonný voják, opět otevřený obchod, hodně hustá hrachovka, modře malovaná miska, přesně padnoucí pyžamo...hezká zábava paní Marcelo.
Studenti německého Bauhausu utíkali před válkou do Československa
Zuzana Pivcová 22.7. 16:19
To je pro mě velmi zajímavý, i když hodně náročný příspěvek. V mládí jsem věděla jen o antifašistech bratřích Mannech. :-D A to byl můj otec architekt stavitel.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.