Přehled posledních diskuzních příspěvků
Nejkrásnější muzeum zimních sportů najdete v Tatrách
Ján Zábranský 25.8. 12:55
V Tatranskej Lomnici je tiež videnia hodné múzeum TANAPu.
Které zvíře je nejchytřejší?
Dagmar Bartušková 25.8. 11:28
Z vyprávění znám, že velmi chytří jsou keporkaci neboli plejtváci. Při obstarávání potravy vytváří bublinovou síť, tzn. že podplouvaji hejna ryb, vypouštějí z dýchacích otvorů bubliny a spirálovitě se pohybují k hladině. Ryby se k sobě těsnají, udělají kruh a pak stačí otevřít tlamu a ohromné množství rybek a korýšů naráz spolknout. Některé druhy pri páření vydávají zajímavé melodie, proti se jim také říká zpívající velryby. Z Vnímají magnetické pole a orientují se podle Slunce. Dalším příkladem může být lov tuleňů kosatkami. Pokud tuleň plave ve vodě, kosatky ho podplují, vhozením do vzduchu omráčí a když dopadne na hladinu, tak ho sežerou. Pokud je tuleň na kře, mohutnými těly rozpumpují hladinu, a vytvoří vlnu, která přeletí přes kru. Tuleň ztratí balanc a spadne primo mezi ně. Jo, říká se také, je chytrý jako liška. Proč asi? Liška je opatrná, nedá se tak snadno chytit. :-)
"Zvířata a já" aneb "Kočky a já"
Libuše Křapová 25.8. 11:07
Maruško, moc hezký článek :-) A pěkně napsaný. Něco podobného mám doma také, až na to, že mi z kocourků zůstal doma jen jediný. Ten první - Simon. Ostatní se postupně ztratili ve světě nebo jim někdo ublížil.
Naše letošní dovolená
Zuzana Pivcová 25.8. 10:13
Naďo, také se ráda vracím do stejných míst. Mně to narozdíl od řady jiných lidí vyhovuje. Díky za pěknou procházku!
Jak správně čistit pleť
Dagmar Bartušková 25.8. 10:04
Že se má žena před spaním důkladně odlíčít a poté obličeji dopřát občas masku a vždy nanést noční krém, je známo. Ráno restart tak, jak se v článku popisuje. Nic nového, všude návody. Jen velmi pochybuji, že se mnoho seniorů líčí a hlavně tak důkladně odličuje. Když jdou na kutě, nevyčiistí si mnihdy ani zuby, natož pleť. Nevěřím, že po přečtení tohoto článku s tím začnou. Mohla bych vyprávět...
Tma
Věra Ježková 25.8. 07:48
Tmu a přítmí mám sice radši než velké světlo, ale zavřít do temné místnosti, abych si uspořádala myšlenky, bych se nenechala. Na to mi stačí být večer doma sama se sebou.
Ideální partner? Ano, ale až po smrti
Danka Rotyková 24.8. 14:05
Článek je citlivě napsaný a přímo ze života. Hodně nedorozumění se stává právě tak, že někteří mezi námi kritizují, aniž by situaci poznali osobně. Nedá se to popsat a každý se s tak obrovským stresem jako je ztráta manžela, vyrovnává jinak. S tou kamarádkou bych to přešla a snažila se hovor stočit jinam.
Fotoreportáž - Ráno u řeky
Alena Vávrová 24.8. 11:23
Ali, moc krásná fotoreportáž! Líbí se mi ta rozmanitost záběrů. Chajda je moc pěkná. Moje vzpomínky se rozběhly - hned jsem viděla naši malou sešlost, jak kráčí podle vody k Dobříni a nebo moji cestu vlakem z Ústí do Roudnice podle řeky. Nemohla jsem se vynadívat! Dík za pokoukáníčko ♥.
Kyprej vrbice - krásná květina a léčivka zároveň
Věra Ježková 24.8. 10:00
No toto! To jsem v životě neslyšela. Prima. :-)
Recept z knihy Květinová kuchařka: souvlaki, tzatziki, rouille
Jana Šenbergerová 23.8. 19:04
Špízy i tzatziki jíme rádi, i když je připravuji trochu jinak. Mám ráda barevná jídla ze zeleniny, s kytičkami se mi také líbí.
Má smysl plánovat v důchodu svůj další rozvoj?
Oldřich Čepelka 23.8. 15:32
Autor načal hned dvě témata. "Plánování života ve stáří" a "schopnost učit se ve starším věku". K obojímu říkám ano, jen by to chtělo pořádně obojí probrat - proč, jak, ... A za tím vším je ještě jedno velké téma: zda a v čem být ve stáří aktivní, tělesně, společensky, mentálně...
Robert Jašków: Když pracuju se dřevem, jsem šťastný
Marie Metelková 23.8. 15:06
Pan Jašków je sympatický člověk a tak mě napadá, jestli ty Ordinace a různé hlasy a tváře nejsou ztrátou času, která tvoří pouze vatu pro TV reklamu.Vím, že složenky se platit musí, ale má fakt na víc.
Finanční nedůvěra mezi partnery. Znáte ji?
Olga Škopánová 23.8. 12:31
Co se týče popsané metodě hospodaření starší generace chce se zvolat Svatá prostoto. A proč? Protože o peníze jde vždycky až v první řadě.
Pissoir
Zuzana Pivcová 23.8. 12:25
Veřejné WC jsou opravdu místa, kde se člověk nechtěně leccos doví. Nemám ráda, když na dámských mají službu muži.
Vrchotovy Janovice lákají nejen osudem Sidonie Nádherné
Jitka Hašková 23.8. 11:18
Kdysi jsem tam byla. Vlakem do Benešova a tam přestoupit. Bylo to tam krásné a zajímavé i před 30 lety. Od té doby se tam chystám znovu.
Můj bývalý student němčiny zpívá 46 let s dechovkou Budvarkou
Blanka Macháčková 23.8. 10:24
Mám ráda každou muziku, která mi zlepší náladu. A někdy při dechovce bývá hodně veselo. Jaké to je překládat texty do němčiny? Asi to není úplně jednoduchá práce. Vám Zuzano k tomu jistě pomohlo vaše básnické nadání skloubené se znalostí jazyka.
Vědomí a stárnutí. Mají souvislost?
Marie Doušová 22.8. 12:30
Stárnu , no a co, jinak to nejde .Abych se s tím zabývala je nesmysl, ničemu to nepomůže. Mám takových starostí a věcí na co se musím soustředit , že nějaké stárnutí mě nechává chladnou . Co přijít má ,to přijde , ať dělám co dělám a tak to neřeším!
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.