Přehled posledních diskuzních příspěvků

Vysoké Tatry v září

Marie Novotná 28.9. 15:17
Nevím,kdo může za to,že zrovna v tom týdnu,kdy jsme byly na Moravě bylo tak nádherné počasí.Co vím jistě je to,že tam bylo krásně a to ne jen počasí.Ale super lidi a prima prostředí.Majce patří veliký dík,starala se o nás jak o vlastní a já se synem byla ÚPLNĚ bez starostí a užívala si Tater plnými doušky.Dík patří i Hance,která mi nabízela tento pobyt už loni a v neposlední řadě patří dík celému íčku za to,že jsem tyhle lidičky z Bohumína poznala a potkala.Jelen byl určitě Hankou podplacen. :-) Moc hezky jsi to napsala.

Češi stráví v práci 35 let. Jak je to jinde v Evropské unii?

Věra Halátová 28.9. 14:37
Dnešní předdůchodový věk, to jsou ženy kolem šedesátky a muži v věku 65 let. Jsou to ročníky 1953 - 1958. Tyto ročníky mohly začít studovat vysokou školu v letech 1972 - 1977. Všichni víme, že stát rozděloval potraviny, příjmy i to, kolik děti po skončení základní školní docházky může studovat ten nebo jiný obor, kolik dětí se může vyučit. A také byly limitována místa na jednotlivých vysokých školách. Dnes může na vysokou školu nastoupit každý, kdo složil maturitní zkoušku. Třeba i bez přijímacích zkoušek. A pak se uvidí. Po prvním roce je vysoká úmrtnost studentů. Mladí lidé, i když vystudovali různé obory na různých vysokoch školách - nezapomeňme, že pomaturitní studia se povýšila na bakalářská, aby se statisticky dosáhlo většího počtu vysokoškolsky vzdělaných, se tomu oboru nevěnují. Mají prostě "papír", že absolvovali "nějakou" vysokou školu a dělají něco naprosto jiného. A tak dochází k situaci, kdy právníků, ekonomů, odborníků na kde co je tzv. plná p...., ale sežeňte instalatéra, elektrikáře, když potřebujete něco opravit v domě. O zedníkovi, který dokáže opravit komín, nemluvím. A co se týká délky pracovního života? Já jsem pracovala 43 roky. A pracovala bych dál, mně má práce bavila.

Sousedské setkání

Alena Tollarová 28.9. 13:25
Je to určitě prima, když se někdo ujme organizace takového setkání. Dokážu si představit, že se tímto způsobem utuží stávající vztahy v místě bydlících, seznámí se i lidi, i lidi, kteří mají jen povědomí, že ten a ten tady někde bydlí a obnoví se přátelské vztahy z dřívějška.

Korsika - rodiště Napoleona, ostrov přírodních krás, vysokých hor a teplých moří

Marie Ženatová 28.9. 13:09
Díky moc za Váš nádherný článek i fotografie. Dcera s manželem přijede právě v neděli z Korsiky - jeli tam se zájezdem z Brna a jezdí tam na kolách - jsou skutečně nadšeni krásou krajiny, ujedou denně i víc než 60 km...

Další ročník je úspěšně za námi!

Eva Balúchová 28.9. 08:17
Ano Hani,jsem stálou návštěvnicí vašich přehlídek a doufám,že ještě dlouho budu,jelikož přehlídky bývají velmi inspirativní,kvalitní a milé bývá i setkání s modelkami a kamarádkami z íčka.A jako krásný bonus jsme měli k přehlídce pěvecké i taneční číslo Jonáše a Karolíny s Jiřím.Tak zase za rok.

Velký šál. Čím větší, tím lepší

Zdenka Jírová 27.9. 22:57
To je pravda, šály mám ráda, ale ne ty sešité , které na krku vypadají jak věnec.

Inspirace předky – jak se vyhnout podzimním virózám?

Danka Rotyková 27.9. 19:29
Tyto informace jsou opravdu aktuální, ale na počátku jara bychom potřebovali ještě recept na smrkový sirup. Pokud ho někdo z Vás zná, prosím, podělte se s námi. Děkuji, DR

V domácím prostředí se senioři zotavují rychleji

Margita Melegova 27.9. 17:49
Neplati to pokazde, zvlaste kdyz jde o cloveka ktery zije sam, nema mu kdo poslouzit kdyz ma problem s chuzi, prinest nakup, leky a pod., ale ma moznost si zajistit sluzby pokud mu na to staci duchod. Druha strana mince je, ze je doma v prostredi ktere zna, priznam se, ze neumim posoudit co je lepsi.

Jak prochechtat den aneb Íčko v Brně

Zuzana Pivcová 27.9. 11:04
Moc hezky jsi to vylicila, vidim, ze jste se sesli podobneho razeni a to pak sraz vsem dobre sedne.

100letí proletělo Vysočinou

Zuzana Pivcová 27.9. 11:02
Bezvadne, Jarko, informativni a vecne, dobre a bez problemu se po Tobe cte, jsi profik.

Krásná černucha damašská

Jana Kollinová 27.9. 10:01
Ještě-že se využívají jen semena. Tak krásnou květinku bych asi nekonzumovala.

Když je zvíře člověk

Libor Farský 26.9. 20:11
Výborně, vlastně jste mě předběhla. Toto téma příležitostně rozvinu vlastním článkem z trochu jiného pohledu. Myslím, že je nás, které zajímá, hodně, takže uvedu i odkazy na literaturu, které bych uvítal i zde od Vás.

Krmení tuleňů v ZOO

Zuzana Pivcová 26.9. 14:30
To by se mi taky moc libilo. Ja jsem zase mela pozvani na den adoptivnich rodicu do taborske zoo, ale nemohla jsem kvuli Albanii. No a tady krmim jako obvykle psy a kocky.

Občan senior

Zdenka Soukupová 26.9. 12:17
Taky chodím poctivě ke každým volbám, taky pořád doufám a zkouším to znova; kde je však ta chyba, že se většinou změna k lepšímu nepodaří? Ví to někdo?

Árie řidičky

Jana Kollinová 26.9. 07:32
To se mi líbí. Hned jsem si vzpomněla na svoji básnickou tvorbu na průmyslové škole.

Muffiny nadchnou v mnoha obměnách

Věra Ježková 26.9. 07:12
Muffinky ráda. Občas je peču, sladké i slané – třeba sýrové s chřestem.

Jak správně pěstovat fikusy

Margita Melegova 25.9. 13:51
Dokud jsme bydleli v dome tak nasi zimni zahrade vevodil fikus lyrata, byl nadherny, vsemi obdivovany, ale nove majitele asi neprezil jak vetsina kvetin ktere chteli ponechat.

Ideální prarodič má padesát let

Jana Kollinová 25.9. 13:28
Dle mého názoru existence prarodičů ve vývoji dítěte nemá významnou roli. Není snadné se s tím smířit, ale generační rozdíly v dnešní době jsou tak markantní, že bych doporučila prarodičům upozadit se.

Srub z ramínek na šaty

Jana Kollinová 25.9. 11:14
Stále platí, že v každém muži je malý kluk a v malém klukovi obrovská duše plná fantazie. Hezké čtení. Je to ukázka z nové knihy. :-)

Já, babi

Zuzana Pivcová 25.9. 08:30
Myslim, ze na uvod jste toho rekla hodne. To je jako predstaveni ostatnim dobre.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.