Přehled posledních diskuzních příspěvků

Kdepak stojí tato krásná vila a co skrývají její zdi?

Dana Puchalská 25.10. 09:08
Seriál poznám. Ale jde vlastně stojí ne. Na to bylo málo indicií. V seriálu je to Podolí.

Kde v Praze oslavit 100 let Československa

Dagmar Bartušková 25.10. 08:02
Všude po Praze jsou programy vyvěšeny téměř na každém rohu. Je toho i plný internet a noviny. Jak jsem již psala u jinému obdobného článku, těším se na vojenskou přehlídku na Evropské a na další a další bohaté programy. Stačí jen číst.

Zveme naše čtenáře na předvánoční setkání s názvem "Verše psané životem"

Eva Mužíková 24.10. 19:39
No to je překvapení, jásám, nevěřím:))) Souhlasím s intrepretací, jak jinak. Moc se těším.

Dvě jména jsou znovu v módě

Danka Rotyková 24.10. 15:41
Druhé jméno po své kmotřičce jsem dostala a vždy se mi líbilo. Škoda, že tehdy nebylo možné pořídit video z kostela, kde každý křest probíhal. Stejně jako já byla pokřtěna většina mých vrstevníků. Nikdy jsme se ale 2 jmény neoslovovali. Takže určité rozdíly tu oproti naší generaci jsou. Pokud snad někoho přece jen 2 jmény i oslovovali, pak to byla spíše výjimka. Bylo to dáno i dobou, kdy režim nebyl náboženství nakloněn.

Jak šel čas klášterní zahradou. Broumov

Zuzana Pivcová 24.10. 12:07
Díky za velmi profesionálně zpracovanou informaci o obsáhlé historii broumovské klášterní zahrady. Trošku mi to připomnělo revitalizaci parku před budovou barokní Invalidovny (měli jsme tam vojenský archiv) v Karlíně, financovanou z velké části z Evropských fondů pro regionální rozvoj (údajně asi 32 mil. Kč). Za oběť jí padly nejen nevzhledné křoviny, ale i řada vzrostlých staletých stromů. Jejich kmeny před našima očima likvidovala drtička. Park značně prořídl, dostal podobu, kterou mi právě připomněla zdejší titulní fotografie. U pěšin byly vysazeny nové kaštany, avšak byly ihned napadeny klíněnkou a schly. Nějak jsme si zvykli a pak se odstěhovali. Dnes už situaci neznám.

Příběhy naší republiky: Rozhlas nás provází každodenně již téměř 100 let

Věra Ježková 24.10. 09:33
Zuzko, připojuji svůj mail O. Neffovi z 22. 8. t. r.: Vážený pane doktore, ve vašem dnešním rozhovoru s paní Lekešovou mne zaujalo vaše sdělení, že neznáte nikoho, kdo by měl doma rozhlas po drátě. A pokud ano, musel za něj hodně zaplatit. Přestože mne nebudete znát i nadále, ráda bych vám oznámila, že my jsme ho doma měli. V srpnu 1968 mi bylo 14 let. A „dráťák“ jsem považovala za tu nejobyčejnější věc na světě, dokonce za něco podřadného. Samozřejmě nevím, jak jsme k němu přišli. Nikdo z rodiny ale nebyl politicky aktivní, ani jsme neměli významné známé. Jen otec pracoval v Technické ústředně spojů na Dimitrovově náměstí v Praze 7. Že by ho tam dostal jako naturálie? Rozhlas po drátě jsem měla až do konce. Vzpomínám si, že jsem obdržela informativní dopis s požadavkem vyslovení souhlasu s jeho zrušením. Na nějž jsem odpověděla, že nesouhlasím, ale uvědomuji si, že mi to není nic platné. / Ty naturálie, to je pravděpodobné! Věnujme dráťáku tichou vzpomínku. Hezky zdravím. Ondřej Neff

Vtipnější vyhrává: Doplňte vtipné komentáře k fotkám

Helena Votíková 24.10. 09:09
On: Já musím..., Ona: To vydržíš jsi přeci chlap.

Učení nemusí být mučení. Tipy na procvičování anglických slovíček

Jarmila Komberec Jakubcová 24.10. 07:24
Já si procvičování angličtiny zkouším když třeba jedu vlakem a překládám si co vidím. Jinak se snažím pokud mám čas chodit do kurzu anglické konverzace, který pořádá náš seniorský klub. Hodně se jazyk zapomíná když se s ní nemluví.

Muzikálová diva má slunce v duši i ve tváři

Jana Šenbergerová 23.10. 19:32
Hanku Křížkovou znám jen z různých rozhovorů, nejsem si jistá, jestli jsem ji někdy slyšela zpívat. Přesto jí přeji, ať ji humor neopouští a rozdává radost těm, kteří ji moc potřebují.

Fotoreportáž: Kdyby

Alena Tollarová 23.10. 11:55
Aničko, moc na ten den s vámi vzpomínáme. Bylo to bezva, až na ten opar, ale s tím nic nenaděláme. Příhodu s kaštanem fakt nevymyslíš a už vůbec nenaplánuješ. Na to, kolik bylo hodin, jste v Litoměřicích stihli hodně. No a Štětí? To je zkrátka průmyslové město a co pamatuji, bylo plné zahraničních dělníků.

Pozvánka do Mnichova Hradiště

Jitka Hašková 23.10. 09:13
Díky Radku. To je moc zajímavé. Myslím, že bych si tam měla udělat výlet někdy na jaře nebo v létě.

Tipy, kam se v Česku vypravit na oslavy 100 let republiky

Alena Tollarová 23.10. 07:59
Že bych vyrazila na ten Říp? Už jsem tam dlouho nebyla :) Jen co zjistím, kdy ten koncert bude.

Vzpomínka

Věra Ježková 23.10. 07:04
Moc hezká, dojemná básnička.

Jak vyhnat ze života staré křivdy

Zuzana Pivcová 22.10. 10:15
Rozdělení příbuzenstva, které se přeneslo i na nás se sestrou, je problém, o němž bych mohla hodně vyprávět, ale nebudu, je to příliš soukromé.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.