Přehled posledních diskuzních příspěvků
Setkání čtenářů našeho portálu dne 13. prosince se blíží!
Jaroslava Handlová 8.11. 15:12
Připomínka přišla jak na zavolanou. Do Prahy přijedu a už teď se těším na ten krásný dům a všechny lidičky v něm.
Škoda z lásky: Trable s autem
Blanka Macháčková 8.11. 11:25
Myslím, že pár z nás si s vaším příběhem vybavila ty své. Jen je napsat. I když tehdy bylo asi krušno, dnes je to veselé vyprávění. Dík.
Mám ráda kuchařské knihy - XVII. díl
Jana Kollinová 8.11. 11:08
Tak nic pro mě až na pokrm z kozáků. Ostatní houbičky působí nejedle a na snímcích jako rostliny z mořské říše. Choroše sírového vídám na stromech v parku, ale pro mě je spíš ozdobou.
Na to už jsi stará aneb Stáří ve škatulkách
Zuzana Pivcová 8.11. 09:53
To je moc hezky napsáno. Ano, různorodost i v pokročilejším věku. Ale věk není totéž, co stáří. Fyzické i duševní stáří znamená opotřebovanost, uvadání, degeneraci. A ta nastupuje u každého jinak. To vidíme nejen na sobě, ale i všude kolem sebe. A nejen u lidí.
Vláčné jablečné vdolky podle Karolíny Kamberské
Jana Šenbergerová 7.11. 14:17
Letos nás přátelé vlastnící zahrady zásobují jablky, takže určitě i na tyto vdolky dojde. :-)
V horách Krušných
Zuzana Pivcová 7.11. 13:06
Moc hezké, spontánní a, klidně si troufnu i říct, holčičí vyprávění. Líbí se mi i všechny momentky.
Vtipnější vyhrává: Doplňte vtipné komentáře k fotkám
Zuzana Pivcová 7.11. 12:35
Kde máte skalpel, studente?... Pane docente, nevím. Možná jsem ho zapomněl vevnitř.
Moje cesta do Anglie - na břehu Severního moře
Zuzana Pivcová 7.11. 11:22
Těšila jsem se na pokračování tohoto báječného cestopisu, tak je tady. Díky, Vlaďko. U Severního moře jsem byla dva roky za sebou a úplně ve stejném termínu. V roce 1991 jsem se ještě 1. září koupala v Nizozemsku v přímořském Scheveningen a příští rok jsem zažila totéž moře, ale z druhé strany v Anglii, kde jsem se 1. září brodila v hnědé břečce, jako popisujete, v holinkách svého tehdejšího přítele.
Moderátorka Hana Švejnohová: Vyzpovídala jsem v rádiu stovky osobností
Zuzana Pivcová 7.11. 10:03
To by byla, jak se říkalo, voda na můj mlýn. Kdysi jsem tady udělala několik amatérských Zpovídání lidí, kteří sice nebyli žádnými veřejně známými osobnostmi, ale měli zajímavý, často nelehký život a něco dokázali. Pro Hanku je toto její parketa, protože se v umělecké sféře léta pohybuje, takže pokud lidi přímo nezná, alespoň ví, na co se jich může zeptat, s čím jsou spojeni. Líbí se mi i ta poctivě přiznaná pragmatičnost jednání ze strany "hvězd", nemůžete-li už dělat jejich propagátora, přestáváte být pro ně zajímavý. Díky oběma, Hanko i Míšo.
Fotoreportáž: Podzimní korálkování
Eliška Murasová 7.11. 08:46
Úžasná poezie slov a obrazů, Elen opravdu krááása....
Co mají rodiče udělat, aby byli pro své děti oporou při učení angličtiny?
Olga Škopánová 7.11. 08:41
Myslím. že rodiče udělají nejlépe pokud dítěti seženou nějaký kroužek, nebo doučování na rodiče se totiž dítě nedívá jako na učitele jehož úkoly by mělo plnit a proto často prohlásí, že se mu nechce, nebo, že to ve škole ještě nebrali. A úplně nejlepší je vyjet s dětmi do příslušné země.
Škoda z lásky: Žabička
Zuzana Pivcová 6.11. 09:46
Uvedl jste se moc hezky a vtipně. Díky a zase napište.
Nejmódnější pes současnosti: Stafbulík
Eva Krausová 6.11. 09:11
Nejmódnější pes, tento výraz se mi ani trochu nelíbí. Pes se nevěší na ramínko do skříně... A obávám se, že právě lidé, co si pořizují plemeno dle módy, jsou ti nejhorší. Většinou je to pro ně jen módní doplněk, než živá bytost. Nevěnují se jim, jak by měli. Procházkami, výcvikem ap. Bojová plemena vyžadují obzvlášť pozornost a výcvik. A páníčkové, kteří je pouštějí na volno bez košíku jsou ti nejhorší. Doopravdy "miluji", když se k nám řítí takový pes a ani trochu mne neuklidňují slova páníčka, že nic nedělá. Já mám fenku z útulku a ač není módní plemeno, dostává se jí více lásky a pozornosti, než mnohým žádaným plemenům, kteří jsou zavření doma, jsou venčeni krátce jen kolem domu ap.
Znáte jako občané naší vlasti některé její zajímavosti?
Dana Puchalská 6.11. 08:52
1.) Heslo bylo původně sokolské a legionářské 2.) A. Holý - antivirotika při léčbě HIV/AIDS a hepatitidě 3.)Jan Jánský - sérolog a objevitel 4 základních krevních skupin
Trénování paměti s Danou Steinovou
Jitka Caklová 6.11. 07:37
Tento článek mě dovedl k článku "Lidská paměť a technika. Jak jdou dohromady?" z března 2017. Tam jsem napsala komentář, který by byl z jiného úhlu pohledu na tento článek, bezesporu naprosto nevhodný.
Když se návštěvy rodičů stávají povinností
Zuzana Pivcová 5.11. 16:17
Takovouto situaci nemohu z vlastní zkušenosti posoudit. Ale znám několik žen, které trpí pocitem ztráty dospělého syna, který se osamostatnil, a vinu dávají snaše. Zvláštní, že v případě dcer tenhle pocit tak častý nebývá. Četla jsem, že matka má dát dítěti život a vychovat ho, ale pak už do jeho dalšího života nezasahovat. Pro muže se stane prvořadou jeho partnerka, víc než matka. V ní pokračuje další život. To neznamená, že by s matkou vůbec nekomunikoval, ale ne jako ten její dřívější chlapeček. Omlouvám se, jestli říkám něco, co zní necitlivě. Ale když si představíme zvířata, tak tam samice odchová mláďata, dokud nejsou samostatná, ale pak se pro ni stanou mnohdy až nežádoucími a vyžene je. Netrapte se, jistě poznáte, zda je jinak celkově v životě spokojen, a to je prvořadé.
Brusel
Jitka Hašková 5.11. 13:27
hezky napsáno. Byla jsem na půldenním výletě v Bruggách, které mne nadchly, v Bruselu jenom na letišti a vlakovém nádraží. Chci se tam vydat.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.