Přehled posledních diskuzních příspěvků
Česko je ve skládkování odpadu papežštější než Evropa
Mirek Hahn 4.12. 09:53
V této oblasti fakt nevidím důvod, proč bychom neměli být papežštější než Evropa. Na co čekat ? Že likvidace a recyklace odpadu bude stále nákladnější, víme už mnoho let. Jestliže chceme efektivnější postupy při zpracovávání odpadů, respektive minimalizaci odpadu (a mnohdy to nevypadá, že opravdu chceme), tak proč na nich nezačít pracovat co nejdříve ? Proč na tom nezačít pracovat teď, v době kdy ekonomika šlape a zvýšené náklady lépe zvládneme, než abychom to odkládali na dobu, kdy na tom ekonomika tak dobře nebude a nás to ekonomicky mnohem víc zabolí. Přece chceme dosáhnout výrazných výsledků v tomto dlouhodobém cíli a nechceme za padesát let žít na jedné velké skládce. Europoslanec Polčák navrhuje popřemýšlet..., sakra, popřemýšleli jsme dvacet let a zlepšení je v řádu jednotek procent. "Popřemýšlet a sahat si do svědomí" je očividně dobré tak leda k tomu, aby se naše "svědomí nažralo a odpady zůstaly celé". S čím se dá souhlasit, je progresívní zdanění produkce obalů, které se těžko likvidují. Žádné daňové úlevy pro ekologické obaly ale tvrdé zvýšení daní všech neekologických. Ano, zaplatíme to my, občané. Budeme mít dražší popeláře, budeme mít dražší zboží, balené ve skle, papíru, hliníkové folii. Kdo se tváří, že se nás to (občanů) až tak nedotkne je populista a sedmilhář. Ale chceme mít čisté a zdravé prostředí nebo nechceme ?
Soutěž: Moje Škodovky
Zuzana Pivcová 4.12. 09:32
Vám by měla boleslavská Škodovka dát nějakou zvláštní prémii. A nikdy jste nejezdil s jiným autem?
Poslední list v kalendáři
Elena Valeriánová 4.12. 07:59
Jani, zvedla si mi náladu! Právě teď v Hanušovicích :-)
Mikuláš, pusinky a chlebíček
Věra Ježková 3.12. 18:17
Ivanko, ano. Oboje jsem milovala. Pendrek se po letech objevil.
... GDPR
Jitka Hašková 3.12. 14:41
GDPR je hrůza. Nechali jsme si pro naše SVJ vypracovat GDPR na zacházení s údaji majitelů bytů, které jsou zapotřebí pro evidenci vlastníků, vyúčtování a pod. Je to materiál na 20 stránek.
Pro inspiraci: Netypické vánoční dekorace za pár korun
Dana Puchalská 3.12. 11:16
Hezké inspirace. Děkuji.
Deník postarší dámy - "Verše psané životem" a autogramiáda
Naděžda Špásová 3.12. 11:16
Libuško, tak si to v Praze hezky užij. Knížku dostane vnučka pod stromeček, tak ti pak napíšu, jak se líbila. Přeji ti krásné vánoce a hodně zdraví do nového roku a hlavně hodně tvůrčí invence. :-)
Adam Mišík: Ať udělám cokoliv, vždy mě budou s tátou srovnávat
Zuzana Pivcová 3.12. 10:28
Nemyslím si, že by ho srovnávali s otcem, už proto, že dělá úplně jinou muziku a taky jinak vypadá. :-D Ale vždy se najdou tací, kteří v něm budou vidět protekční dítě.
Moje nezapomenutelné vánoce
Elena Valeriánová 3.12. 09:22
Evi, mám oči plné slz. Taky mám podobné zkušenosti s lékaři v nemocnici Jeseník, když umírala maminka a po dlouhých letech tatínek. Šťastný člověk, který večer spokojeně usne ve vlastní posteli a ráno se zjistí, že ve spánku odešel.
Do stovky! Nový projekt portálu i60
Eva Balúchová 3.12. 08:55
Díky moc.Konečně taky něco pro nás nefotící,nepíšící,jenom chodící.Věřím,že 100 zdolám.
O letní restauraci
Hana Rypáčková 3.12. 08:07
Jo a už zahrádky sklidili, jen u baru na náměstí dali deky...
Historky supermarketové
Hana Nováková 2.12. 11:37
jo, když se chybička vloudí, k tomu čtvrtek- slevový den, trocha roztržitosti a tak si musím já nakonec nechat chutě zajít...
Jak zařídit bezbariérový byt
Danuše D'Engeli 2.12. 11:26
Je to velmi smutné, když mají lidé tyto problémy. Myslím si, že zařídit si bezbariérový byt je opravdu nákladné. Co mají dělat tito lidé, když mají třeba jen důchod, to je nesmírně závažná situace.
Dým, kouř, řetězy: Pravé peklo zažijete v Rakousku a na severu Itálie
Jana Šenbergerová 2.12. 10:43
Jako dítě bych z nich zřejmě měla trauma. Vypadají jako by právě vypadli z pekla. A to na peklo nevěřím. :-) Díky za zajímavý článek. Inu, jiný kraj, jiný mrav.
Mám ráda kuchařské knihy - XXVI. díl
Zuzana Pivcová 2.12. 09:19
To je tedy něco. Sice jsem z Podkrkonoší, ale hubník jsme tam na vánoce neměli. Mrkvance nebo řepánky, to se mi ale líbí.
Chcete pokácet strom na zahradě? Teď je vhodná doba, ale vyřiďte si povolení
Karel Boháček 2.12. 09:06
My jsme s manželkou bojovali o zachování posledních 10 starých hrušek pravých koprček u našeho plotu u silnice obce. Obec je stejně jednoho dne bez našeho vědomí pokácela. Jen aby místostarosta měl dříví ke krbu. Stromy zasadil náš děda.Byla to krásná alej/ celkemu zde bylo 32 stromů/, která dávala ovoce zvířatům, pro rouby si jezdily až z Prahy. Ostatní stromy dříve porazily majitelé nových domků ač byly stromy zdravé a tvořily krajinný prvek.
Dychtivost v srdci
Eliška Murasová 1.12. 15:22
Skvělý článek, pro mě velmi srozumitelný. Chápu Vaši dychtivost.
Advent, čas na boj s nespokojeností
Jitka Hašková 1.12. 11:35
I když jsem sama, tak ničím takovým netrpím.
Nezapomenutelný vánoční dárek
Zuzana Pivcová 1.12. 09:26
Moc hezké vyprávění, které mi připomnělo, jak jsem jako hodně malá toužila po panence. Dárky už byly rozbaleny, ale panenka nikde. Pak maminka řekla: A co je to tamhle? A ona byla schovaná někde bokem. Má radost neznala mezí. Díky.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.