Přehled posledních diskuzních příspěvků

Hádanka - ovoce

Zuzana Pivcová 21.1. 11:22
Moc pěkné, zvláště ten konec! :-D Ale napíšu to až večer.

Chlad umí být záludný, dejte pozor na omrzliny

Zuzana Pivcová 21.1. 10:00
Před asi 40 let, když jsem učila na jazykové škole v ČB němčinu, přišly velké mrazy a byly vyhlášeny uhelné prázdniny. Normální devítiletky zadaly žákům nějaké domácí úkoly. My jsme ale měli odpolední provoz a žáci chodili na němčinu jednou týdně. Naše paní ředitelka z obavy, aby nám někdo nevytknul, že nic neděláme, nám nařídila vyhledat žáky v bydlištích a do schránek jim vhodit domácí úkoly!!! Bylo to úděsné, protože jedné ulici odpovídaly sídlištní rozházené paneláky, kde se čísla hledala jen s obtížemi. Brzy se začalo smrákat. Tehdy mi omrzly hřbety rukou a rudé omrzliny se mi každoročně v zimě objevovaly znovu a pálily.

Drabble na 100 slov: Obyčejný den

Oldřich Čepelka 21.1. 09:14
Dobrý minipříběh. Ale proč právě na sto slov? Bral bych, kdyby to byla soutěž se zadanými např. 5 slovy, které se musí ve smysluplném příběhu objevit. Nebo mi to na i60 uniklo?

Beseda s Vráťou Ebrem dnes ve 14 hodin!

Karel Boháček 21.1. 08:00
Borec na konec... Tento pán má u mně obdiv.

Co mu dovolíme

Elena Valeriánová 21.1. 07:33
Jako vždy úžasné! ****************

To nevymyslíš

Naděžda Špásová 20.1. 16:44
Úsměvné a že života. Taky občas trnu, když strkám kartu do terminálu. Omlouvám se za tu hvězdičku, asi jsem zase blbě rolovala. Má jich být *****, sorry.

Šeková knížka plná slev pro majitele vozů ŠKODA

Eva Mužíková 20.1. 10:36
Pro majitele Škodovek určitě zajímavá nabídka.

Mám ráda kuchařské knihy - XXXIX.díl

Hana Nováková 20.1. 10:08
I já se přidávám k Ivaně, červená řepa mě oslovila, mám ji ráda i když i ty žebírka a k nim čerstvý chléb nebylo to jistě marné. Děkuji Dano za recepty a nápady na vaření, jen tak dál pokračujte...

Adolf Loos: Muž, který pramálo dbal o veřejné mínění

Jarmila Komberec Jakubcová 20.1. 08:38
Jedinečným architektonickým skvostem, který v Plzni vytvořil židovský architekt Adolf Loos ve 30. letech 20.stol. pro movité investory z řad židovské komunity, je soubor osmi dochovaných bytových interiérů. Byty od "Loose" byly velmi moderní a nadčasové. Ve Vídni jsem viděla další jeho dílo a to obchodní dům Goldman Salatsch. Při návštěvě Plzně je možné si je prohlédnout.

Žvanění jako rakovina

Hana Rypáčková 19.1. 14:15
Což takhle jít příkladem?

Táhlo mě to ven

Naděžda Špásová 19.1. 11:09
Helo, paráda. Já jsem si to doplnila, protože to taky používám. Fotečky jsou moc pěkné. Líbí se mi tvoje vtipné vyprávění. Tuhle takhle přišel Petr, sjel po bahně, když byl venku se psama, bunda šla rovnou do pračky. Hlavně, že se ti nic nestalo. Doufám, že toho od tebe budu číst víc. :-)

Co všechno jste nevěděli o lidském oku

Dagmar Bartušková 19.1. 09:54
Zajímavé čtení. Brýle jsem používala jen na dálku - k řízení vozidla a k TV, ale zrak se postupem času začal sám od sebe zlepšovat, tak jsem je odložila úplně. Teď používám jen ty sluneční s UV. Asi je to tím, že si ráda dávám jídla, kde kurkuma rozhodně nechybí. Salát ze syrové mrkve a vajíčka také řadím mezi má oblíbená jídla. :-). 3 D bez problému.

Podmanivý kluk, jehož hlavičku zdobí z novin lodička...

Danuše Onderková 19.1. 09:35
Také ráda vzpomínám na tu večerníčkovou dobu. Nesměl žádný večer chybět. Kluci od dcery v Anglii mne mají spojenou Se slovy : Dobrou noc a úklonem jak to dělal večerníček. Jenom ruka smekala pomyslnou čepici. Dostali i malého Večerníčka, který jim visel i postýlky. A i když ještě neuměli mluvit, dobrou noc mi přáli vždy stejně. Úklonem a jenom jejich malá ručička zůstala přišpendlená k hlavičce. Mají své pěkné pohádky a byť mi česky rozumí, z našich pohádek je zaujal nejvíc Krteček ve všech dílech, (dokonce mu Alex zdárně předváděl co má udělat), Maxipes Fík a písnička Vstávej semínko, holala...Pěkné vzpomínání.

Škoda z lásky: Pusinka

Jitka Hašková 18.1. 16:14
Hezký a zajímavý příběh.

Tupírování vlasů. Užitek nebo přežitek?

Danka Rotyková 18.1. 14:44
Jo, taky si pamatuji tupírování, ale ne na mé hlavě. Moje hladké, rovné a dobře promaštěné vlasy si i v mládí dělaly co chtěly, t.j. po hodince dvou se narovnaly. Časem jsem se s tím smířila. Kdybych si mohla v dalším životě vybrat, chtěla bych více sebevědomí a husté vlasy, opět bez tupírování.

Chumelí se chumelí

Zuzana Pivcová 18.1. 11:02
Opět potvrzuješ, jaká jsi podnikavá holka. Na mě dnes ráno v centru Prahy cestou od metra spadlo pár vloček a už jsem koukala zmizet v redakci. Ale tady narozdíl od Teba asi žádné pěkné fotky nepořídím.

Zveme vás na přednášku české vědkyně Heleny Illnerové

Eliška Murasová 18.1. 10:31
Vy se máte, co to máte do Prahy kousek. Moc by mě přednáška paní doktorky Heleny Illnerové zajímala, ale moc daleko.

Bowling Praha 22. 1. 2019

Jitka Hašková 18.1. 10:11
Jak jsem už napsala, byla bych raději, kdyby se to přesunul až 5.2. Uvidíme, kolik nás bude, zatím jsme asi 4. Možná bude dost těch, kterým se to bude hodit už 22.1. a my půjdeme na nějaký termín někdy později.

I ode mne jedna úloha s kuličkami

Jana Kollinová 18.1. 10:03
Dala bych na každou misku tři kuličky. Pokud bude vyváženo tak tu těžší mám v trojici kuliček v ruce. Pokud ne, dám na každou misku po jedné kuličce z ruky. Váhy v rovnováze = tu těžkou mám v ruce. Jedna z misek klesla=na ní je těžší kulička.

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.