Přehled posledních diskuzních příspěvků
Jak o Velikonocích nepřibrat
Věra Halátová 14.4. 18:42
Já letos peču husu. K ní bude šoulet - to je zdravé. Sladké nejím a peču jen málo, jen aby bylo něco na stole. Každá návštěva totiž sáhne spíš po chlebíčku nebo jednohubce než sladkém cukroví. A co se týká alkoholu? Mužské návštěvy na velikonoční pondělí si raději dají štamprli slivovice, než zdravé bílé víno. Nabídnout jim vodu, možná minerálku, na zapití. Kdo se střídmě stravuje, tak se stravuje střídmě i o svátcích. A kdo ne, ten článek stejně neposlechne. Ale osvěta musí být.
V Třebíči žijí ženy nejdéle
Oldřich Čepelka 14.4. 17:31
Mně nejde do hlavy ten hradec a Brno... V posledních letech údajně naděje dožití v ČR stagnuje.
Překvapení korejské delegace
Zorka Horká 14.4. 13:06
To jsou teda zážitky....Františku, když to pročítám, vážím si svého klidu. Ale ty jsi dobrodruh, ustojíš kde co a ještě to takhle skvěle popíšeš a pobavíš. Hodně štěstí a s chutí ke dnům příštím :-)
Skalický trdelník – sladký skvost slovenské kuchyně
Dana Puchalská 14.4. 10:56
O trdelníku jsem se poprvé dozvěděla v roce 1978, když jsem si koupila jednu knihu o jidlech na venkově. Jmenuje se "Kuchařka naší vesnice". Její salátové vydání mám v knihovně. Jsou tam i krásné, bohužel jenom černobílé fotky. Potom jsem je jednou ochutnala a musím říct, že jsou vynikající.
Rozluštění hádanky Rozhledna - nerozhledna
Zuzana Pivcová 14.4. 09:06
Nevěděla jsem a ráda jsem se dočetla něco nového, díky.
Falešní vnukové jsou stále v akci
Rostislav Mraček 13.4. 18:27
Tak to je článeček! I s humorným dovětkem. Díky!
Do stovky: Sovinec
Naděžda Špásová 13.4. 13:51
Hanko, Sovinec vypadá moc hezky a fotky nemají chybu. :-)
Rozhledna, nerozhledna
Jitka Hašková 13.4. 12:35
Zajímavé,ale psaly bych to v zimě. Je jaro a zimy bylo dost.
Hrátky s češtinou: Bez…
Eliška Murasová 13.4. 09:12
Napadlo mě- bezucháč, bezprstec, bezšálec...skřivonos, skřivonosák, súšklebák.
Šotouš Matouš
Eliška Murasová 13.4. 08:47
Já doteď netušila, kdo je šotouš, tak díky za vtipné poučení...
Vlaštovičníku se nevzdávejme!
Dana Puchalská 13.4. 07:38
Je to tak. Vlaštovkvičník je skvělý. A roste všude kolem nás. Vyléčil mi v dětství nepěkné bradavice na prstech.
Pád říše římské a naše přítomnost
Zdenka Soukupová 12.4. 14:09
Pane Libore, není mi jasné, jestli ten Edward Gibbon byl opravdu historik, nebo jestli to byl mimořádně jasnozřivý věštec. Jak mohl před více než 200 lety vědět, do u nás bude v roce 2019 (těch 20 bodů)?
Babi, chceme klid. Soužití generací je problém
Zdenka Soukupová 12.4. 13:58
Ano, časy se mění. Staletý model společného soužití, kdy nastupující generace zdědila nejen dům, ale i hospodářství, obchod, řemeslo a všechno pokračovalo dál, už asi zanikl. Je to dobře? Žije se každé generaci odděleně líp? Všechno má svá plus i mínus. A jak najít ten ideální optimální střed, toť otázka.
Ischias s Milošem
Jana Kollinová 12.4. 11:47
Pane Miloši, když už jste dospěl do stadia, že máte dýmem uzeného ????, tak si vyvětrejte, pochlapte se, vyjděte do žižkovského ráje s náplastí nebo bez, s dečkou nacpanou do spoďárů a vyvolávejte, že blokáda se vrátila zpět ke Stalingradu. Použijte přitom kořen mandragory. :-)
Vy nezklamete nikdy! :-)
Medvědí česnek v kuchyni: uvařte polévku nebo vyrobte pesto
Karel Boháček 12.4. 10:24
Před 10 lety nikdo nevěděl co je to medvědí česnek a dnes se plundrují lesy a lidi to snad nosí v pytlích.
Tiše, tiše...
Zuzana Pivcová 12.4. 09:56
Doufám, Oldo, že u Tebe jde jen o uměleckou tvorbu, ne skutečný stav duše.
Karel Šíp už umí odpočívat
Libor Farský 12.4. 09:21
Mám ho moc rád pro jeho laskavý humor a pohotové improvizace v pořadu Všechnopárty. Děkuji za tuto vzpomínku na jeho soukromí.
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.