Přehled posledních diskuzních příspěvků
Bylinka se zvláštním jménem: Pískavice řecké seno
Zuzana Pivcová 21.6. 09:21
S tím názvem jsem se již několikrát v seznamech bylin setkala, ale nějak mi nezůstalo v paměti, na co to je dobré.
Fotoreportáž: Veselé krmení v pražské zoo
Jitka Hašková 21.6. 08:18
To je moc hezké. Asi si budu muset zajít do zoo sama.
Paliativní péče si musí získat důvěru pacientů i zdravotníků
Daniela Řeřichová 21.6. 06:58
Zákon o paliativní péči byl připravován již cca před patnácti lety, avšak většina poslanců netušila jeho správný význam, takže byl zamítnut. Ten, kdo někdy doprovázel svého blízkého, ví, v jak nedůstojném prostředí prožívá těžce nemocný pacient poslední čas svého života. V nemocnici smí být jen určitou dobu, pak jde automaticky do LDN. Moje maminka byla v krčské TN na pokoji s devíti pacienty. Pro všechny jediné umyvadlo bez zástěny, stolek se dvěma židlemi pro pacienty i návštěvy, které chodily nepřetržitě celý den. Sestry nestíhaly, odpovědný lékař neměl na příbuzné čas, neměli jsme šanci získat relevantní informaci. Nikdy na tu bezmocnost nezapomeneme.
Spravedlnost vůči nacistickému zločinci zůstala slepá
Daniela Řeřichová 20.6. 12:17
Bohužel nejen nacističtí zločinci, ale i bachaři v komunistických lágrech unikli spravedlivému trestu.
Ztratili jste na letišti kufr? Nechali jste v letadle mobil? Jak řešit tyto situace?
Zuzana Pivcová 20.6. 11:47
Zažila jsem (naštěstí) jen zrušený let kvůli počasí, a to z Mnichova do Prahy asi ve 20 hod. Letecká společnost Lufthansa se o mě vzorně postarala a dostala jsem večeři, ubytování přímo na letišti v hotelu Kempinski a snídani. Vím případy, kdy někomu známému nedocestovalo zavazadlo. Všechny tyhle problémy musí být velmi nepříjemné.
Fotografka Petra Skoupilová: Je důležité mít rád lidi a usmívat se na ně
Blanka Bílá 20.6. 11:24
Moc zajímavé vyprávění,já ráda pozoruji vše kolem,i lidi.Včera mě upoutala paní, které je 85, stále jezdí na kole, mezi lidi jde v paruce, ale své vlasy ještě má.V samoobsluze se pokoušela vtipkovat s pokladní, ale tvář měla kamennou, bez malého úsměvu.Pro mne, to znamená neúpřimnost, divadlo.
Jízda "sockou" podruhé
Elena Valeriánová 20.6. 11:12
Dik, za hezký příběh. Připomnělo mi to tuto příhodu. Nás syn, tehdy prvňák, seděl ve vaně plné mydlinek a říká mi: "mami, víš koho bych si hned vzal za ženu? Majnušovou ze třetí bé. Ona tak krásně zpívá!" A dodal: "mami, umyj mě." A já na to: " prosím tě, ženit se chceš a já tě budu umývat?"
Barvy ve slovech a slovních spojeních
Jitka Hašková 20.6. 08:06
Zelená Hora, Zlaté Hory, Červený šátečku kolem se toč, Červená modrá fiala .... zatím mě toho víc nenapadá.
Byla to docela Saranda (II.)
Zuzana Pivcová 19.6. 18:59
K městu Saranda snad jen dodám, že jsem tam nebyla, ale je na pobřeží údajně vzdáleno jen půl hodiny plavby lodí z řeckého ostrova Korfu. Myslím, že to bylo v létě 2016, kdy nám delegát Altin říkal, že v Sarandě je na prodej mnoho bytů (dostavěných:-D), z nichž by ty nejmenší s výhledem na moře stály méně než 700 tisíc korun. Víc už raději hodnotit nebudu, jsem "předpojatá". :-D
Sherlock Senior aneb Letní mediální škola pro seniory
Jitka Hašková 19.6. 14:40
Zajímavé, ale nehodí se mi ani jeden termín, budu mimo Prahu.
Soutěska El Chorro
Daniela Řeřichová 19.6. 11:53
Opravdu dobrodružný výlet. Děkuji za zajímavé informace a zprostředkování unikátního zážitku.
Maminko, už potřetí, vyrážíme!
Zuzana Pivcová 19.6. 09:37
Pamatuji si ještě Váš minulý článek. Je hezké, že se Pochod pro Boženku, tedy Vaši už nežijící maminku, takhle zachoval. Asi se těšila opravdu velké oblibě, z toho můžete mít radost i dnes.
Rozluštění sochy
Dana Puchalská 19.6. 08:09
Už dlouho jsem okolo divadla nešla. Proto jsem nemohla přijít na to, kde ta socha stojí. Díky za vysvětlení.
Já ráda vzpomínám
Dana Puchalská 19.6. 07:41
Ano, na školku se doopravdy zapomenout nedá. Chodila jsem tam ráda a moc se mi tam líbilo. Když teď nad tím přemýšlím, došlo mi, že to bylo díky hodné paní učitelce. A ten rybí tuk, to byl skutečně hnus. Dostávali jsme ho před mléčnou polévkou,proto jí do dnes nejím. I já Vám paní Hano přeji krásné dny.
Byla to docela Saranda (I.)
Naděžda Špásová 18.6. 15:07
Je to možná zajímavé, ale mně by do Albánie nedostali ani zadarmo.
Hlasujte v anketě Strom roku 2019
Karel Boháček 18.6. 14:29
Já mám svoji hrušku na zahradě pod kterou seděl můj pradědeček a Janin smrk / strom věnovaný manželce a zanesený na mapy.cz,
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.