Přehled posledních diskuzních příspěvků

Bylinka se zvláštním jménem: Pískavice řecké seno

Zuzana Pivcová 21.6. 09:21
S tím názvem jsem se již několikrát v seznamech bylin setkala, ale nějak mi nezůstalo v paměti, na co to je dobré.

Fotoreportáž: Veselé krmení v pražské zoo

Jitka Hašková 21.6. 08:18
To je moc hezké. Asi si budu muset zajít do zoo sama.

Paliativní péče si musí získat důvěru pacientů i zdravotníků

Daniela Řeřichová 21.6. 06:58
Zákon o paliativní péči byl připravován již cca před patnácti lety, avšak většina poslanců netušila jeho správný význam, takže byl zamítnut. Ten, kdo někdy doprovázel svého blízkého, ví, v jak nedůstojném prostředí prožívá těžce nemocný pacient poslední čas svého života. V nemocnici smí být jen určitou dobu, pak jde automaticky do LDN. Moje maminka byla v krčské TN na pokoji s devíti pacienty. Pro všechny jediné umyvadlo bez zástěny, stolek se dvěma židlemi pro pacienty i návštěvy, které chodily nepřetržitě celý den. Sestry nestíhaly, odpovědný lékař neměl na příbuzné čas, neměli jsme šanci získat relevantní informaci. Nikdy na tu bezmocnost nezapomeneme.

Jahodový koláč z drobenky

Ivona Lachová 20.6. 13:27
Ano je to rychlé a dobré. Dělám ji občas také.

Spravedlnost vůči nacistickému zločinci zůstala slepá

Daniela Řeřichová 20.6. 12:17
Bohužel nejen nacističtí zločinci, ale i bachaři v komunistických lágrech unikli spravedlivému trestu.

Ztratili jste na letišti kufr? Nechali jste v letadle mobil? Jak řešit tyto situace?

Zuzana Pivcová 20.6. 11:47
Zažila jsem (naštěstí) jen zrušený let kvůli počasí, a to z Mnichova do Prahy asi ve 20 hod. Letecká společnost Lufthansa se o mě vzorně postarala a dostala jsem večeři, ubytování přímo na letišti v hotelu Kempinski a snídani. Vím případy, kdy někomu známému nedocestovalo zavazadlo. Všechny tyhle problémy musí být velmi nepříjemné.

Letní mlsání a grilování

Zuzana Pivcová 20.6. 11:40
To se, Ivane, občas stává i ženám. :-D

Fotografka Petra Skoupilová: Je důležité mít rád lidi a usmívat se na ně

Blanka Bílá 20.6. 11:24
Moc zajímavé vyprávění,já ráda pozoruji vše kolem,i lidi.Včera mě upoutala paní, které je 85, stále jezdí na kole, mezi lidi jde v paruce, ale své vlasy ještě má.V samoobsluze se pokoušela vtipkovat s pokladní, ale tvář měla kamennou, bez malého úsměvu.Pro mne, to znamená neúpřimnost, divadlo.

Jízda "sockou" podruhé

Elena Valeriánová 20.6. 11:12
Dik, za hezký příběh. Připomnělo mi to tuto příhodu. Nás syn, tehdy prvňák, seděl ve vaně plné mydlinek a říká mi: "mami, víš koho bych si hned vzal za ženu? Majnušovou ze třetí bé. Ona tak krásně zpívá!" A dodal: "mami, umyj mě." A já na to: " prosím tě, ženit se chceš a já tě budu umývat?"

Barvy ve slovech a slovních spojeních

Jitka Hašková 20.6. 08:06
Zelená Hora, Zlaté Hory, Červený šátečku kolem se toč, Červená modrá fiala .... zatím mě toho víc nenapadá.

Byla to docela Saranda (II.)

Zuzana Pivcová 19.6. 18:59
K městu Saranda snad jen dodám, že jsem tam nebyla, ale je na pobřeží údajně vzdáleno jen půl hodiny plavby lodí z řeckého ostrova Korfu. Myslím, že to bylo v létě 2016, kdy nám delegát Altin říkal, že v Sarandě je na prodej mnoho bytů (dostavěných:-D), z nichž by ty nejmenší s výhledem na moře stály méně než 700 tisíc korun. Víc už raději hodnotit nebudu, jsem "předpojatá". :-D

Sherlock Senior aneb Letní mediální škola pro seniory

Jitka Hašková 19.6. 14:40
Zajímavé, ale nehodí se mi ani jeden termín, budu mimo Prahu.

Soutěska El Chorro

Daniela Řeřichová 19.6. 11:53
Opravdu dobrodružný výlet. Děkuji za zajímavé informace a zprostředkování unikátního zážitku.

Maminko, už potřetí, vyrážíme!

Zuzana Pivcová 19.6. 09:37
Pamatuji si ještě Váš minulý článek. Je hezké, že se Pochod pro Boženku, tedy Vaši už nežijící maminku, takhle zachoval. Asi se těšila opravdu velké oblibě, z toho můžete mít radost i dnes.

Rozluštění sochy

Dana Puchalská 19.6. 08:09
Už dlouho jsem okolo divadla nešla. Proto jsem nemohla přijít na to, kde ta socha stojí. Díky za vysvětlení.

Já ráda vzpomínám

Dana Puchalská 19.6. 07:41
Ano, na školku se doopravdy zapomenout nedá. Chodila jsem tam ráda a moc se mi tam líbilo. Když teď nad tím přemýšlím, došlo mi, že to bylo díky hodné paní učitelce. A ten rybí tuk, to byl skutečně hnus. Dostávali jsme ho před mléčnou polévkou,proto jí do dnes nejím. I já Vám paní Hano přeji krásné dny.

Byla to docela Saranda (I.)

Naděžda Špásová 18.6. 15:07
Je to možná zajímavé, ale mně by do Albánie nedostali ani zadarmo.

Hlasujte v anketě Strom roku 2019

Karel Boháček 18.6. 14:29
Já mám svoji hrušku na zahradě pod kterou seděl můj pradědeček a Janin smrk / strom věnovaný manželce a zanesený na mapy.cz,

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.